Luik (of Liege) ligt in de gelijknamige provincie in België net over de grens bij Maastricht. De stad ontleent zicht uitstekend voor een dagtrip of weekendje weg als je in het zuiden van Nederland woont. Vanuit Nederland kan je per trein naar Luik reizen met slechts één overstap. Je kunt al een treinticket naar Luik boeken vanaf €18 in de tweede klasse.

Trein naar Luik

Als je per trein vanuit Nederland naar Luik wilt reizen is het in de meeste gevallen het makkelijkste om via Maastricht in Limburg te reizen. Vanuit Amsterdam vertrekt er elk uur een Intercity trein naar Maastricht. Deze IC stopt ook in Amsterdam Amstel, Utrecht Centraal, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Weert, Roermond en Sittard. Vervolgens kan je per regionale trein van Maastricht naar Luik (Liege) reizen. Ook deze trein rijdt elk uur. In Maastricht heb je +/- 20 minuten overstaptijd.

Kom je uit het zuidwesten van Nederland, uit steden als Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Middelberg, Vlissingen enz., dan kan je ook met de IC-Brussel of Antwerpen van Rotterdam om Breda naar Brussel reizen en daar overstappen op de IC naar Luik. Dit scheelt vaak iets in tijd. Je treinkaartje naar Luik kan wel wat duurder zijn via deze route.

Bekijk hieronder de route van de treinverbinding naar Luik vanaf jouw vertrekstation.


Reistijd trein naar Luik

Als je met de trein van Nederland naar Luik wilt gaan reizen moet je op een reistijd rekenen van 3,5 tot 5 uur als je uit het noorden van het land komt, op 2 tot 3,5 uur rekenen als je uit de randstad komt en op 120 tot 30 minuten rekenen als je uit het zuiden van het land komt of uit Gelderland gezien vanaf de grotere stations. Kom je nog vanaf een kleiner station en heb je nog een extra overstap, dan moet je op iets langere reistijd naar Luik rekenen.

Bekijk de reistijd van de treinverbinding naar Luik vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd per trein naar Luik (via Maastricht)

TrajectVertrektijdAankomsttijdReistijdOverstapVanafprijsBoeken
Amsterdam - Luik (Liege)09:0512:2103:161€ 18Online
Utrecht - Luik (Liege)09:3112:2102:501€ 18Online
Den Bosch - Luik (Liege)10:0012:2102:211€ 18Online
Eindhoven - Luik (Liege)10:2412:2101:571€ 12Online
Weert - Luik (Liege)10:4412:2101:371€ 12Online
Roermond - Luik (Liege)10:5812:2101:231€ 12Online
Sittard - Luik (Liege)11:1512:2101:061€ 8Online
Maastricht - Luik (Liege)11:4912:2100:331€ 5Online
Rotterdam - Luik (Liege)09:1412:2103:162€ 18Online
Den Haag - Luik (Liege)08:4712:2103:162€ 18Online
Breda - Luik (Liege) *09:4212:0002:182€ 18Online
Amersfoort - Luik (Liege)09:1012:2103:112€ 18Online
Arnhem - Luik (Liege)09:2312:2102:582€ 18Online
Groningen - Luik (Liege)07:1612:2105:052€ 18Online
Zwolle - Luik (Liege)08:2012:2104:012€ 18Online
Heerenveen - Luik (Liege)07:3212:2104:492€ 18Online
Omdat de rechtstreekse IC van Antwerpen naar Oostende niet goed aansluit op de IC van Amsterdam naar Antwerpen, is de route met extra overstap in Gent de snelste IC-verbinding. * Via Mechelen en Leuven

Prijs van een treinticket naar Luik

Zoals de prijzen van de meeste internationale treintrajecten ligt ook de prijs van een treinticket naar Luik niet vast, de prijs is variabel. De prijs van een treinkaartje naar Luik is afhankelijk van je vertrekstation in Nederland, van je reisdatum en van de boekingstermijn. Zo reis je van Maastricht naar Luik al voor €5 in de tweede klasse maar betaal je vanaf Groningen naar Luik een prijs die begint bij €18.

De boekingstermijn voor de trein naar Luik is 6 maanden. Boek je vlak nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans groot dat je het vroegboekkortingstarief kunt boeken en dus goedkoop per trein naar Luik kunt reizen. Boek je op korte termijn, bijvoorbeeld binnen enkele dagen, dan moet je rekening houden met een stuk hogere tarieven.

Korting op je treinticket naar Luik

Reis je per trein, dan kan je met korting naar Luik reizen. Naast de Early Bird vroegboekkorting kan je ook met je voordeelurenkaart of je vrij-reizenkaart voordelig met de trein naar Luik reizen. Let erop dat deze kortingskaarten alleen geldig zijn op de Intercity en regionale treinen, niet op de Thalys hogesnelheidslijn (indien je via Antwerpen reist)!

Je kunt behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Luik als je op tijd je ticket boekt. Met een Early Bird vroegboektarief ben jij vrijwel altijd voordeliger uit dan wanneer je met je voordeeluren korting reist. Reis je zonder korting, dan is een Early Bird weektarief vaak 30% tot 40% voordeliger. Hoe langer de reisafstand, hoe meer je bespaart indien je een Early Bird tarief boekt. Vanaf Groningen bespaar je bijvoorbeeld bijna 42% met je Early Bird tarief t.o.v. het flexprijs/volprijs tarief!

Kinderkorting
Reis je met kinderen naar Luik? Dan is er een kinderkorting van toepassing. Kinderen die met (groot)ouder reizen kunnen een Railrunner aanschaffen voor slechts €2,50 per dag. Indien je blijft overnachten in Luik, dan betaal je voor elk kind t/m 11 jaar slechts €5 voor een retourticket.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Luik is er helaas niet. Wel zijn er in België erg voordelige treintickets voor senioren uit de automaat te halen (seniorenbiljet). Op het eerste treinstation in België (Visé) kan je voor €6,80 een dagkaart voor senioren aanschaffen.

Jongerenkorting
Jongerenkorting op de trein naar Luik is er helaas niet (meer).

Treinstation van Luik

Het huidige centraal station van Luik, Liege-Guillemins, werd in 1972 gebouwd en in 1975 geopend. Het station verving het Warszawa Główna station. Vanwege grote problemen tijdens de constructie maar ook na de oplevering van het station werden er in 2010 en 2011 nog grote renovatiewerkzaamheden doorgevoerd.

Praktische informatie
Vandaag de dag heeft het treinstation 8 sporen en 4 ondergrondse perrons waar internationale treinen als de Eurocity en Nightjet aankomen maar ook binnenlandse treinen van de Poolse nationale spoorwegmaatschappij PKP en treinen van regionale maatschappijen Przewozy Regionalne en Koleje Mazowieckie aankomen. Aan de noordzijde van het treinstation vind je het busstation van Warschau. Ook is er een tramstation aan de noordzijde.

Faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Warschau:
Bagagekluizen, gratis WiFi, Apotheek, cafetaria, restaurants, bakker, bank, wisselkantoor, internetcafé, bloemenwinkel, opticien, Autoverhuur en negen geldautomaten/pinautomaten.

Verder zijn er voorzieningen voor gehandicapten, liften, roltrappen, wachtruimtes, douches en toilette.

Adres van treinstation Luik:

Liège-Guillemins, 4000 Liège, Belgique

Informatie over Luik

De stichting van de stad Luik gaat terug nog 1241. Volgens een legende werd de stad gesticht door een liefdeskoppel, Wars en Sawa. In 1596 werd het de hoofdstad van het land nadat de residentie van Krakow naar Warschau verplaatst werd. Enkele eeuwen later, aan het begin van de 19e eeuw, maakte Warschau deel uit van het Russische rijk. Na de Pools-Russische Oorlog (1919-1921) kwam de stad weer onder Pools gezag te staan. Er zijn nog tal van gebouwen die uit de Russische periode stammen.

Tijdens de Tweede wereldoorlog heeft de stad zwaar geleden. Het joodse getto waar ongeveer 30% van het totaal aantal inwoners van de stad woonde werd compleet uitgemoord door de nazi’s tijden de joodse opstand in 1943. Vervolgens werd de stad grotendeels verwoest tijdens de opstand van 1944. Het aantal inwoners nam met twee derde af tot ongeveer 400.000. Vandaag de dag is Warschau qua inwoners weer de grootste stad van Polen, er wonen ruim 1.7 miljoen mensen in de stad.

Bezienswaardigheden in Luik

Luik is een prachtige oude stad die veel te bieden heeft. Je kunt je er gerust een aantal dagen goed vermaken. Er zijn dan ook behoorlijk wat bezienswaardigheden in Warschau. Hieronder een overzicht van de top-tien bezienswaardigheden in Warschau:

 1. Sacramentsklooster
 2. Johanneskathedraal
 3. Rynek Starego Miasta
 4. Krakowskie Przedmieście
 5. Paleis van Cultuur en Wetenschap
 6. Nationaal Museum
 7. Łazienkipark
 8. Slotplein
 9. Museum van het Joodse Instituut
 10. Diverse paleizen
Treinticket naar Mechelen boeken

Te doen in Luik

Naast het bezoeken van de vele prachtige bezienswaardigheden zijn er ook tal van dingen te doen in Luik. Zo zijn er tal van wandeltochten te maken en ook kan je Luik per fiets ontdekken door deel te nemen aan een fietstour door Luik. Ook kan je deelnemen aan één van de excursies in Luik. Hieronder een aantal leuke en populaire dingen om te doen in Luik, we hebben een top vijf van excursies in Luik voor je gemaakt:

 • Warschau Fietstour – Fiets onder leiding van een Engelssprekende gids door Warschau en bezoek de highlights van de stad zoals het graf van de onbekende soldaat, de Vistula rivier en het Grzybowski plein. Lees meer …
 • Warschau Avond Fietstocht – Ontdek de bruisende stad Warschau in de avond. Fiets langs prachtig verlichte monumenten en straten en ontdek het nachtleven van de stad. Lees meer …
 • Rondleiding door Joods Warschau – Deze tour brengt je door het Joodse getto van Warschau waar ooit 30% van de bevolking van de stad woonde. Ontdek enige synagoge in Warschau die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Lees meer …
 • Warschau Tweede Wereldoorlog tour – Bezoek belangrijkste locaties in WOII in Warschau, zoals de oude stad en de Joodse getto en bezoek het Museum van de Opstand van Warschau, de tombe van de onbekende soldaat en andere oorlogsmonumenten. Leer hoe het leven was tijdens de oorlog. Lees meer …
 • Auschwitz-Birkenau – Bezoek het indrukwekkende vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, een van de grootste en bekendste kampen uit de Tweede wereldoorlog. Lees meer …

Hotel tips Warschau

Het barst van de hotels in Warschau, ze liggen verspreid door de stad. Naast hotels vind je niet alleen goedkope hostels in Warschau maar ook luxe hotels en appartementen. Ben je nog op zoek naar een leuk maar goedkoop hotel in Warschau? We hebben hieronder in de Hotel tips Warschau een selectie van hotels gemaakt die zich kenmerken door hun ligging in of bij het centrum, de goede sfeer, de schoonheid en de positieve beoordelingen. De selectie toont zowel goedkope hotels in Warschau als middenklasse en luxe hotels. Bekijk hieronder de hotel tips Warschau en vind het hotel dat het beste bij je past.

Leuke hotel locatie in Warschau

De meeste toeristen verkiezen qua hotel locatie het centrum van Warschau dat ten noordoosten van het centraal station ligt en ten westen van de Wisla rivier. Vooral de wijken Mirow en Muranow zijn erg in trek bij toeristen vanwege de gunstige liggen ten opzichte van de bezienswaardigheden in Warschau. Hotels in het directe centrum van Warschau zijn natuurlijk wel duurder dan de gemiddelde hotelprijs in Warschau maar nog altijd goed te betalen. Ga je net buiten het centrum zitten, dan bespaar je jezelf flink wat geld op je overnachting in Warschau. Omdat het openbaar vervoer in Warschau goed is geregeld, kan je de vele bezienswaardigheden in Warschau snel bereiken als je net buiten het centrum overnacht.

Prijzen van hotels in Warschau

De gemiddelde prijzen van hotels in Warschau liggen een stuk lager dan hotels in Nederland, zo’n 10 tot 30%. Zo ben je vaak stukken voordeliger uit voor een 4-sterren hotel in Warschau dan in Nederland. Bekijk prijzen en aanbiedingen van hotels in Warschau.

Budget hotel

Hotel Aline

Midden in het centrum van Florence en op slechts 300 meter van de Galleria dell’Accademia ligt hotel Aline. Het is absoluut één van de beste deals in Florence. Het hotel biedt kamers met privé badkamer of gedeelde badkamer. Alle kamers hebben gratis WiFi en hebben uitzicht op de stad. Sommige kamers zijn voorzien van airconditioning.

Middenklasse hotel

Hotel Martelli

Het 3-sterren hotel Hotel Martelli ligt echt pal in het centrum van Florence in een elegant historisch gebouw dat ooit eigendom was van Florentijnse adel. De kathedraal en het treinstation liggen op 200 meter afstand. De kamers zijn hebben airco, een satelliettelevisie, een minibar en gratis WIFI. Er wordt een goed ontbijt aangeboden.

Luxe hotel

Antica Dimora Johlea

In een prachtig 19e-eeuws gebouw is het Antica Dimora Johlea gevestigd. Het hotel ligt in het centrum van Florence en biedt prachtige stijlvolle kamers met gratis WiFi, een hemelbed en satelliet-tv. Vanaf het panoramisch dakterras kan je genieten van de zonsondergang. Er wordt elke ochtend een heerlijk ontbijt in de eetzaal geserveerd.