Zonder enige twijfel is Oxford de bekendste en belangrijkste studentenstad van Engeland. Vele vooraanstaande Britten studeerden op de universiteiten in de stad. Jaarlijks bezoeken veel wetenschappers maar ook toeristen uit Nederland de prachtige universiteiten van de stad. Vanuit Nederland reis je al met twee overstappen per trein naar Oxford, terug zelfs één. Een treinticket naar Oxford kan je al boeken vanaf €65, een terug naar Amsterdam CS of Rotterdam CS boek je al vanaf €46.

Trein naar Oxford

Een rechtstreekse trein naar Oxford bestaat helaas niet. Je moet altijd minimaal twee maal overstappen, in Brussel en Londen. Zo kan je vanuit Nederland per Intercity-Brussel of Thalys naar Brussel-Midi reizen. Daar pak je de Eurostar naar Londen. In Londen kan je weer met een regionale trein naar Oxford reizen.

Reis je per trein van Oxford naar Nederland, dan hoef je alleen maar in Londen over te stappen. Sinds eind 2018 rijdt er namelijk dagelijks een rechtstreekse Eurostar van Londen naar Amsterdam CS. Deze trein stopt ook in Brussel en Rotterdam CS.

Wel moet je er rekening mee houden dat je in Londen nog van treinstation moet wisselen. Zo komt de Eurostar aan op London St. Pancras maar vertrekken de treinen naar Oxford vanaf London Paddington of London Marylebone. Treinmaatschappijen Great Western Railway en Chiltern Railways voeren de treinverbinding naar Oxford uit.

Waar boek je een treinticket naar Oxford?

Tegenwoordig zijn er flink wat website waar je treintickets kunt boeken. Maar waar boek je een treinticket naar Oxford nu precies? Dat is een goede vraag. Het is via de meeste boekingssites wel mogelijk om een treinticket naar Londen te boeken. Zo ook via bijvoorbeeld NSInternational. Echter zijn maar weinig website in staat om een treinticket helemaal door te boeken tot aan Oxford. Dit komt omdat het ticket uit meerdere boekingssystemen/databases moet worden gehaald. Dit is lastig voor veel sites. Een website die het wel lukt is Happyrail.com. Wel moet je het laatste deel van het traject uit de automaat halen aan de hand van een reserveringsnummer dat je ontvangt.

Je kunt ook los je treinticket naar Londen via NSInternational boeken en het treinticket van Londen naar Oxford via Happyrail of direct bij de spoorwegmaatschappij.

Prijs van een treinticket naar Oxford

Prijzen van internationale treintickets staan niet vast. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de drukte van de reisdatum van invloed op de prijs. Hoe drukker het in de trein is, hoe groter de kans dat de voordeligste treinticket naar Oxford al zijn uitverkocht. Belangrijk is het daarom dat je op tijd je treinkaartje naar Oxford boekt. De treinverbinding naar Oxford kan je 180 dagen voor vertrek al boeken. Ben je er vroeg bij, dan is de kans groot dat je voor €65 een treinticket kunt boeken. De terugreis is al mogelijk vanaf €46 in de tweede klasse. In de eerste klasse kan je voor €131 per enkele reis boeken. Prijzen van treintickets naar Oxford kunnen op korte termijn tot ongeveer €250 per enkele reis oplopen, het drie- a viervoudige dus! Wil je voordelig naar Oxford reizen? Boek dan op tijd!

Bekijk hier actuele prijzen naar Londen.