De Poolse hoofdstad Warschau is per trein al met één overstap te bereiken vanuit Nederland gezien. Handig is het om eerst per IC naar Berlijn te reizen en daar over te stappen op de Eurocity naar Warschau. Vanaf €39,90 kan je al online een treinticket naar Warschau boeken. Boek wel op tijd want prijzen voor treinkaartjes naar Warschau kunnen snel oplopen.

Trein naar Warschau

Als je per trein vanuit Nederland naar Warschau wilt reizen is er eigenlijk maar één route mogelijk. Zo kan je het beste met de Intercity naar Berlijn reizen en daar overstappen op de EuroCity trein naar Warschau. De Intercity Berlijn vertrek in Nederland vanuit Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. In Berlijn kom je op station Berlin Ostbahnhof aan. Daar heb je meestal 1 tot 1,5 overstaptijd voordat je op de rechtstreekse EC trein naar Warschau stapt. De totale reistijd van de treinreis naar Warschau is 14 uur en 20 minuten. De reistijd van de IC Berlijn is 6:34 indien je in Amsterdam opstapt. De EC trein naar Warschau doet 6:03 over de rit. In Warschau kom je aan op station Warszawa Centralna.

Bekijk hieronder de route van de treinverbinding naar Warschau.


Reistijd trein naar Warschau

Als je met de trein van Nederland naar Warschau wilt gaan reizen moet je op flinke zit rekenen. De reistijd van de trein naar Warschau is natuurlijk afhankelijk van je opstapstation in Nederland maar bedraagt gemiddeld tussen 12 en 14 uur.

Dagelijks zijn er twee treinverbindingen van Nederland naar Warschau. De eerste trein vertrekt in de vroege morgen (05:00) en komt rond 19:30 in de vooravond aan in Warschau. De latere verbinding vertrekt om 09:00 uur uit Amsterdam en komt rond 23:00 in de avond aan in Warschau. Uiteraard is de aansluiting op deze verbinding vanuit veel treinstations in Nederland beter haalbaar.

De totale reistijd van de trein naar Warschau is 14:20 vanuit Amsterdam indien je de vroege verbinding neemt. De reistijd van de latere treinverbinding is ongeveer een uur korter. De vroege treinverbinding is niet op zondag mogelijk.

Bekijk hieronder reistijd van de treinverbinding naar Warschau en de vertrek-en aankomsttijden .

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs
Amsterdam - Warschau 05:02 19:22 14:20 1 € 39,90  Zoek ticket
Hilversum - Warschau 05:25 19:22 13:57 1 € 39,90  Zoek ticket
Amersfoort - Warschau 05:40 19:22 13:42 1 € 39,90   Zoek ticket
Apeldoorn - Warschau 06:05 19:22 13:19 1 € 39,90 Zoek ticket
Deventer - Warschau 06:17 19:22 13:05 1 € 39,90  Zoek ticket
Almelo - Warschau 06:42 19:22 12:40 1 € 39,90  Zoek ticket
Hengelo - Warschau 06:55 19:22 12:27 1 € 39,90  Zoek ticket

Prijs van een treinticket naar Warschau

Zoals de prijzen van de meeste internationale treintrajecten ligt ook de prijs van een treinticket naar Warschau niet vast, de prijs is variabel. De prijs van een treinkaartje naar Warschau begint bij €39,90 in de tweede klasse en €59,90 in de eerste klasse. Om kans te maken op dit goedkope tarief moet je wel op tijd boeken. De boekingstermijn voor de trein naar Warschau is 2 maanden. Boek je vlak nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans groot dat je het vroegboekkortingstarief kunt boeken en dus goedkoop per trein naar Warschau kunt reizen. Boek je op korte termijn, bijvoorbeeld binnen twee weken of zelfs binnen enkele dagen, dan moet je rekening houden met aanzienlijk hogere tarieven. Prijzen kunnen tot €187 oplopen indien je op korte termijn boekt. Reis je op korte termijn, dan is het vaak voordeligere om een Interrail Global pas te kopen in plaats van losse treintickets naar Warschau te boeken. Je kunt namelijk al vanaf €168 een 3-daagse Interrail pas aanschaffen waarmee je dus heen en terug kunt reizen naar Warschau.

Ook moet je er rekening mee houden dat in drukke vakantieperiodes de prijs van een treinkaartje naar Warschau duurder is dan in een rustige periode. De vraag naar kaartjes is dan groter dus de voordelige tarieven zullen eerder uitverkocht raken.

Korting op treintickets naar Warschau

Het vroegboekkortingstarief is het goedkoopste tarief voor een treinticket naar Warschau. Op de prijs van dit ticket krijg je verder geen korting met je voordeelurenabonnement of je railpluskaart. Met deze twee kortingskaarten krijg je alleen korting op het flex-prijs tarief, het volprijs-tarief wanneer je op korte termijn boekt.

Kinderkorting

Kinderkorting op treintickets naar Warschau is er wel. Ben je 14 jaar of jongere en reis je met een ouder of grootouder mee, dan betaal je helemaal niet voor je reis. Wil je een eigen zitplaats hebben, dan kan je een zitplaatsreservering voor €4,50 boeken. Reis je alleen, dan krijg je 50% korting op het tarief van een volwassene.

Seniorenkorting

Een speciale seniorenkorting op treintickets naar Warschau is er niet. Ook voor senioren is het vroegboekkortingstarief veruit de voordeligste optie. Boek je als senior op korte termijn, dan kan je wel een Interrail Global pas met korting kopen.

Jongerenkorting

Jongerenkorting is ook niet van toepassing.

Treinstation van Warschau

Het huidige centraal station van Warschau, Warszawa Centralna, werd in 1972 gebouwd en in 1975 geopend. Het station verving het Warszawa Główna station. Vanwege grote problemen tijdens de constructie maar ook na de oplevering van het station werden er in 2010 en 2011 nog grote renovatiewerkzaamheden doorgevoerd.

Praktische informatie
Vandaag de dag heeft het treinstation 8 sporen en 4 ondergrondse perrons waar internationale treinen als de Eurocity en Nightjet aankomen maar ook binnenlandse treinen van de Poolse nationale spoorwegmaatschappij PKP en treinen van regionale maatschappijen Przewozy Regionalne en Koleje Mazowieckie aankomen. Aan de noordzijde van het treinstation vind je het busstation van Warschau. Ook is er een tramstation aan de noordzijde.

Faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Warschau:
Bagagekluizen, gratis WiFi, Apotheek, cafetaria, restaurants, bakker, bank, wisselkantoor, internetcafé, bloemenwinkel, opticien, Autoverhuur en negen geldautomaten/pinautomaten.

Verder zijn er voorzieningen voor gehandicapten, liften, roltrappen, wachtruimtes, douches en toilette.

Adres van treinstation Warschau:

Warszawa Centralna, Al. Jerozolimskie 54,
Śródmieście, Warsaw, Masovian
Poland

Populaire treinverbindingen naar Warschau

Natuurlijk kan je niet alleen per trein vanuit Nederland naar Warschau reizen maar zijn er ook tal van andere populaire treinverbindingen naar Warschau vanuit andere landen. Wij hebben de populairste treinverbindingen naar Warschau voor je op een rijtje gezet:

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Vanafprijs Online boeken
Berlijn - Warschau 09:36 16:12 € 29,90 Zoek ticket
Břeclav - Warschau 23:50 09:06 € 29 Zoek ticket
Budapest - Warschau 19:25 09:20 € 29 Nee
Wenen - Warschau 22:10 09:06 € 29 Zoek ticket
Minsk - Warschau 23:43 07:55 € 48,60 Nee

Informatie over Warschau

De stichting van de stad Warschau gaat terug nog 1241. Volgens een legende werd de stad gesticht door een liefdeskoppel, Wars en Sawa. In 1596 werd het de hoofdstad van het land nadat de residentie van Krakow naar Warschau verplaatst werd. Enkele eeuwen later, aan het begin van de 19e eeuw, maakte Warschau deel uit van het Russische rijk. Na de Pools-Russische Oorlog (1919-1921) kwam de stad weer onder Pools gezag te staan. Er zijn nog tal van gebouwen die uit de Russische periode stammen.

Tijdens de Tweede wereldoorlog heeft de stad zwaar geleden. Het joodse getto waar ongeveer 30% van het totaal aantal inwoners van de stad woonde werd compleet uitgemoord door de nazi’s tijden de joodse opstand in 1943. Vervolgens werd de stad grotendeels verwoest tijdens de opstand van 1944. Het aantal inwoners nam met twee derde af tot ongeveer 400.000. Vandaag de dag is Warschau qua inwoners weer de grootste stad van Polen, er wonen ruim 1.7 miljoen mensen in de stad.

Bezienswaardigheden in Warschau

Warschau is een prachtige oude stad die veel te bieden heeft. Je kunt je er gerust een aantal dagen goed vermaken. Er zijn dan ook behoorlijk wat bezienswaardigheden in Warschau. Hieronder een overzicht van de top-tien bezienswaardigheden in Warschau:

 1. Sacramentsklooster
 2. Johanneskathedraal
 3. Rynek Starego Miasta
 4. Krakowskie Przedmieście
 5. Paleis van Cultuur en Wetenschap
 6. Nationaal Museum
 7. Łazienkipark
 8. Slotplein
 9. Museum van het Joodse Instituut
 10. Diverse paleizen
Bezienswaardigheden in Warschau

Te doen in Warschau

Naast het bezoeken van de vele prachtige bezienswaardigheden zijn er ook tal van dingen te doen in Warschau. Zo zijn er tal van wandeltochten te maken en ook kan je Warschau per fiets ontdekken door deel te nemen aan een fietstour door Warschau. Ook kan je deelnemen aan één van de excursies in Warschau. Hieronder een aantal leuke en populaire dingen om te doen in Warschau, we hebben een top vijf van excursies in Warschau voor je gemaakt:

 • Warschau Fietstour – Fiets onder leiding van een Engelssprekende gids door Warschau en bezoek de highlights van de stad zoals het graf van de onbekende soldaat, de Vistula rivier en het Grzybowski plein. Lees meer …
 • Warschau Avond Fietstocht – Ontdek de bruisende stad Warschau in de avond. Fiets langs prachtig verlichte monumenten en straten en ontdek het nachtleven van de stad. Lees meer …
 • Rondleiding door Joods Warschau – Deze tour brengt je door het Joodse getto van Warschau waar ooit 30% van de bevolking van de stad woonde. Ontdek enige synagoge in Warschau die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Lees meer …
 • Warschau Tweede Wereldoorlog tour – Bezoek belangrijkste locaties in WOII in Warschau, zoals de oude stad en de Joodse getto en bezoek het Museum van de Opstand van Warschau, de tombe van de onbekende soldaat en andere oorlogsmonumenten. Leer hoe het leven was tijdens de oorlog. Lees meer …
 • Auschwitz-Birkenau – Bezoek het indrukwekkende vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, een van de grootste en bekendste kampen uit de Tweede wereldoorlog. Lees meer …

Hotel tips Warschau

Het barst van de hotels in Warschau, ze liggen verspreid door de stad. Naast hotels vind je niet alleen goedkope hostels in Warschau maar ook luxe hotels en appartementen. Ben je nog op zoek naar een leuk maar goedkoop hotel in Warschau? We hebben hieronder in de Hotel tips Warschau een selectie van hotels gemaakt die zich kenmerken door hun ligging in of bij het centrum, de goede sfeer, de schoonheid en de positieve beoordelingen. De selectie toont zowel goedkope hotels in Warschau als middenklasse en luxe hotels. Bekijk hieronder de hotel tips Warschau en vind het hotel dat het beste bij je past.

Beste hotel locatie in Warschau

De meeste toeristen verkiezen qua hotel locatie het centrum van Warschau dat ten noordoosten van het centraal station ligt en ten westen van de Wisla rivier. Volgens veel toeristen is dit de beste hotel locatie in Warschau, vooral de wijken Mirow en Muranow zijn erg in trek vanwege de gunstige liggen ten opzichte van de bezienswaardigheden in Warschau. Hotels in het directe centrum van Warschau zijn natuurlijk wel duurder dan de gemiddelde hotelprijs in Warschau maar nog altijd goed te betalen. Ga je net buiten het centrum zitten, dan bespaar je jezelf flink wat geld op je overnachting in Warschau. Omdat het openbaar vervoer in Warschau goed is geregeld, kan je de vele bezienswaardigheden in Warschau snel bereiken als je net buiten het centrum overnacht.

[google_map_easy id="4"]

Budget hotel

Hotel Mazowiecki

In hartje Warschau ligt dit kleinschalige en sfeervolle hotel. Op slechts 500 meter van Nowy Świat, de beroemde straat. De ruime kamers zijn voorzien van gratis WiFi en in het hotel is bagageopslag en een kluis. In de ochtend wordt ontbijtbuffet geserveerd in restaurant Kuźnia Smaku van het hotel. Het hotel ligt op 1,5 kilometer van het centraal station van Warschau.

Middenklasse hotel

Novotel Warszawa Centrum

Dit mooie 4-sterren hotel ligt echt pal in het centrum van Warschau en op 5 minuten lopen van het Centraal Station van Warschau. Het hotel biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over Warschau. Het wellnesscentrum bevindt zich op de bovenste verdieping. De kamers zijn ruim en hebben airco. In het hotel is een restaurant en WiFi aanwezig.

Luxe hotel

H15 Boutique Hotel

In dit fantastische 5-sterren hotel kan je optimaal genieten. Het bevindt zich in een historisch gebouw waar voor de oorlog de Sovjet-ambassade was gevestigd. De appartementen hebben airconditioning, een kluisje, een kitchenette met Nespresso-apparaat en een zithoek en soms een balkon. Het hotel ligt nabij diverse restaurants en pubs en op nog geen kilometer afstand van het station.

Prijzen van hotels in Warschau

De gemiddelde prijzen van hotels in Warschau liggen een stuk lager dan hotels in Nederland, zo’n 10 tot 30%. Zo ben je vaak stukken voordeliger uit voor een 4-sterren hotel in Warschau dan in Nederland. Bekijk prijzen en aanbiedingen van hotels in Warschau.