Tegenwoordig kan je meer en meer online je treintickets in Europa boeken. Helaas geldt dat nog lang niet voor alle treintickets. Voor vrijwel alle West-Europese, Noord-Europese en Zuid-Europese landen is het mogelijk om online aan je treintickets te komen. Online reserveren voor Oost-Europese landen is meestal nog niet mogelijk.

Ook wanneer je een internationale treinreis maakt, is het vaak niet mogelijk om alles online te regelen. Dit komt omdat ieder land zijn eigen boekingssysteem voor treintickets heeft. De systemen zijn niet aan elkaar gekoppeld. Zo kan je bijvoorbeeld niet online je ticket van Amsterdam naar Madrid boeken of van Arnhem naar Oslo. Bij vliegtickets is er wel één overkoepelend systeem waarin tickets worden geboekt. Vliegtickets boeken is daarom stukken eenvoudiger dan treintickets boeken!

Wil je online je treintickets in Europa boeken? Bekijk hieronder per land wat de mogelijkheden zijn!

Aan het loket je treintickets in Europa boeken

Naast het online boeken van je treintickets kan je natuurlijk ook je treintickets in Europa boeken aan het loket. Zo zijn er een aantal treinstations in Nederland waar een internationaal loket (balie) aanwezig is. Bij zo’n internationaal treinloket kan je internationale treintickets boeken. Vaak kan je treinkaartjes regelen tot in naburige landen zoals Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Veel verder zal je niet komen. Het ticketsysteem dat NSinternational gebruikt is vrij beperkt.

Als je van plan bent om andere landen binnen Europa te gaan bezoeken, dan zal je naar een loket in dat betreffende land moeten gaan om je tickets te regelen. Zo kan je bij de DB (Deutsch Bahn) in Duitsland een stuk meer routes boeken. Het treinticket systeem van de Deutsche Bahn is namelijk veel breder. Je kan er zelfs treinkaartjes tot China in boeken!

Interrail reserveringen

Indien je op zoek bent naar bepaalde interrail reserveringen voor je Interrail reis, kom je bij de DB in Duitsland het verst. Vrijwel alle reserveringen binnen Europa kunnen ze hier voor je maken. Via de website van acpail.com kan je online een groot aantal reserveringen maken. Let er wel op dat sommige treinen een beperkt aantal plaatsen voor Interrailers hebben en dat sommige treinen in drukke periodes (zomervakantie) erg snel volgeboekt zitten. Bekijk een overzicht van de meest populaire interrail reserveringen en lees hoe je reserveringen voor betreffende treinen kunt maken.