Diverse wintersportgebieden in de Franse Alpen zijn in de wintersportperiode vanuit Nederland rechtstreeks per trein te bereiken. In de periode van half december tot half maart rijdt er namelijk een speciaal ingezette trein, de Sneeuw-Thalys (voorheen de Ski-Thalys). Vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel rijdt deze trein zonder overstappen naar 6 bestemmingen in de Franse Alpen. Zo reis je snel, goedkoop, comfortabel en zonder te stappen naar je wintersportbestemming. Een treinticket voor de Sneeuw-Thalys kan je al kopen vanaf €65 in de tweede klasse.

Bestemmingen van de Sneeuw-Thalys

Er zijn een zestal bestemmingen van de Sneeuw-Thalys die je vanuit Nederland en België kunt bereiken. Dit zijn op volgorde van aankomst: Chambéry, Albertville, Moûtiers-Salins, Aime La Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Vaak liggen deze bestemmingen aan de voet van de bergen en zal je nog per aansluitende bus of taxi verder de bergen in moeten reizen om je daadwerkelijk bestemming of een bepaald wintersportgebied te bereiken. Aansluitend op je aankomst in een van de bestemmingen van de Sneeuw-Thalys kan je een transfer bijboeken naar je eindbestemming via altibus. Bussen van deze maatschappij sluiten aan op je aankomst per trein. Transfers zijn mogelijk naar La Rosière, Les Arcs, Sainte-Foy Tarentaise, Tignes en Val d’Isère.

Dienstregeling Sneeuw-Thalys winter 2020/2021

Hoewel de dienstregeling voor de winterperiode pas in oktober voor de meeste treinen bekend gemaakt wordt is de dienstregeling van de Sneeuw-Thalys voor de winterperiode van 2020/2021 al in de tweede week van september duidelijk. Vanaf 1 oktober 2020 kan je een treinticket voor de Sneeuw-thalys boeken via NSInternational.
Deze trein vertrekt vroeg uit Nederland en komt aan het begin van de middag aan in Bourg-Saint-Maurice. Ongeveer een uur na aankomst rijdt de Sneeuw-Thalys weer naar Nederland terug. Je kunt online je treinkaartjes voor de trein naar Bourg-Saint-Maurice kopen via de website van NSInternational.com.

Sneeuw-Thalys trein naar Bourg Saint Maurice

Over de Sneeuw-Thalys

In de winterperiode tussen 21 december 2019 en 11 april 2020 rijdt er op zaterdagen een rechtstreekse trein naar Bourg Saint Maurice, de Sneeuw-Thalys (voorheen Ski-Thalys). Deze Sneeuw-Thalys rijdt vanaf Amsterdam CS, via Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Midi/Zuid naar een zestal wintersportbestemmingen in de Franse Alpen. Zo doet de Sneeuw-Thalys respectievelijk de volgende plaatsen aan: Chambéry, Albertville, Moûtiers-Salins, Aime La Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice.

Deze directe hogesnelheidstrein naar Bourg-Saint-Maurice vertrekt in de vroege morgen vanaf Amsterdam CS om op tijd op zijn eindbestemming aan te komen. Na een stop op het eindstation van ongeveer één uur rijdt de Sneeuw-Thalys in omgekeerde richting weer terug naar Nederland (en België) om weer honderden wintersporters terug naar huis te brengen. Aankomst in Amsterdam CS is laat op de avond.

Treintickets voor de Sneeuw-Thalys naar Bourg-Saint-Maurice kunnen al ruim van te voren online worden geboekt. Prijzen lopen snel op dus het is zorg om er snel bij te zijn als je voordelig met de trein naar Bourg-Saint-Maurice wilt reizen. Op korte termijn betaal je wel 2 tot 3 keer meer voor je ticket dan wanneer je vroeg boekt. Op hele korte termijn zit de voormalige Ski-Thalys zelfs al vaak helemaal vol. Zeker tijdens de Krokusvakantie.

Aan boord van de Sneeuw-Thalys vind je een barrijtuig waar je een kop koffie, frisdrank, een broodje en een zak chips of een andere snack kunt kopen. Het barrijtuig in de Sneeuw-Thalys vind je doorgaans in rijtuig 4.

Ook zijn er stopcontacten in de Sneeuw-Thalys te vinden bij elke stoel in zowel de 1e als 2e klasse. Ook is er gratis Wifi in de trein en kan je koffers en skispullen stallen op de speciaal daarvoor ingerichte opbergruimtes.

Voordelen van het reizen per Sneeuw-Thalys
Gratis Wifi
Gereserveerde zitplaats
Barrijtuig (rijtuig 4)
Reis zonder overstap
Stopcontact bij elke stoel
Binnen 9 uur op je bestemming
2 stuks bagage mee
Comfortabel

Reistijd van de Sneeuw-Thalys

De reistijd naar de Franse Alpen vanuit Nederland per Sneeuw-Thalys hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland. Zo is de reistijd van Amsterdam naar Bourg Saint Maurice 08u21m. Ga je van een vertrek uit vanaf Schiphol of Rotterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van respectievelijk 08u04m en 07u44m. Vertrek je vanaf één van de andere twee Belgische treinstations, dan scheelt dit je weer respectievelijk 45 en 75 minuten van de reistijd t.o.v. een vertrek vanuit Rotterdam CS. Bekijk de tijden hier.

Bekijk hieronder een overzicht van de Sneeuw-Thalys vanaf de treinstations in Nederland en België.Tijd Station Tijd Station
05:42 Amsterdam CS 15:39 Bourg Saint Maurice
05:59 Schiphol 15:49 Landry
06:25 Rotterdam CS 16:00 Aime-La Plagne
07:05 Antwerpen CS 16:25 Moûtiers-Salins-Brides-les-Bains
07:53 Brussel-Midi/Zuid 16:58 Albertville
12:21 Chambéry 17:50 Chambéry
13:04 Albertville 22:12 Brussel-Midi/Zuid
13:46 Moûtiers-Salins-Brides-les-Bains 22:56 Antwerpen CS
14:05 Aime-La Plagne 23:33 Rotterdam CS
14:16 Landry 23:54 Schiphol
14:28 Bourg Saint Maurice 00:10 Amsterdam CS

Sneeuw-Thalys transfer bestemmingen

Vanaf de treinstations in de Franse Alpen waar de Sneeuw-Thalys aankomt zijn er transfers naar diverse wintersportbestemmingen in de omgeving mogelijk. Hieronder een overzicht van de Sneeuw-Thalys transfer bestemmingen per station. Als je met een reguliere trein naar Bourg-Saint-Maurice reist zal de transfer in de meeste gevallen niet aansluiten. Via altibus kan je een transfer boeken.
Bestemming Station Treinticket (vanafprijs enkele reis) Tickets
Belle Plagne Aime-la-Plagne € 65 Online
Champagny Moûtiers € 65 Online
Courchevel 1550 Moûtiers € 65 Online
Courchevel 1650 Moûtiers € 65 Online
Courchevel 1850 Moûtiers € 65 Online
La Plagne Aime-la-Plagne € 65 Online
La Rosière Bourg St. Maurice € 65 Online
La Tania Moûtiers € 65 Online
Les Arcs 1600 – 1800 Bourg St. Maurice € 65 Online
Les Arcs 2000 Bourg St. Maurice € 65 Online
Les Menuires Moûtiers € 65 Online
Méribel Moûtiers € 65 Online
Méribel Mottaret Moûtiers € 65 Online
Tignes Le Lac – Val Claret Bourg St. Maurice € 65 Online
Tignes – Les Boisses Bourg St. Maurice € 65 Online
Tignes – Les Brévières Bourg St. Maurice € 65 Online
Val d’Isère Bourg St. Maurice € 65 Online
Val Thorens Moûtiers € 65 Online
Valmorel Moûtiers € 65 Online

Prijs van een treinticket voor de Sneeuw-Thalys

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de Sneeuw-Thalys geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje voor de Sneeuw-Thalys lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De is al vanaf de tweede week in september te boeken voor de gehele wintersportperiode. Dit terwijl je de reguliere Thalys 4 maanden voor vertrek pas kunt boeken.

Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket voor de Sneeuw-Thalys. van €65 in de 2e klasse en €95 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 2 tot 3 keer zoveel kosten. Boek je een retour, dan levert dit geen korting op. De prijs is simpelweg een optelsom van de prijs van de heenreis en de terugreis.

Ook kan de prijs per treinverbinding en reisdatum flink verschillen. De populaire treinen in de Krokus of Kerstvakantie zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn.

Een zitplaatsreservering op de Sneeuw-Thalys is verplicht en altijd bij de prijs van je treinticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Bourg Saint Maurice

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Bourg Saint Maurice reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Bourg Saint Maurice kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

Veruit meeste korting op de trein naar Bourg Saint Maurice krijg je door vroeg te boeken. Zowel de directe treinverbinding naar Bourg Saint Maurice met de Sneeuw-Thalys als de verbinding met één overstap via Parijs kan je ruim van te voren boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Bourg Saint Maurice. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Bourg Saint Maurice is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Standard Mini (2e klas Standard) en de iets duurdere Standard (2e klas Standard).

In de 1e klasse is het Comfort tarief (1e klas Comfort) het voordeligste tarief. Bij het duurdere Premium tarief (1e klas Premium) krijg je ook een maaltijd (ontbijt, lunch of diner) aangeboden.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Bourg Saint Maurice met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.
Let er wel op het niet toegestaan is om met je Interrail pas op de Sneeuw-Thalys te reizen. Wel mag dit op de reguliere Thalys en TGV. Hiervoor heb je wel een verplichte reservering nodig (€25 per Thalys en €10 per TGV).

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Bourg Saint Maurice met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is niet mogelijk. Je krijgt ook geen korting met je voordeelurenkaart op een TGV. Ook niet met je railpluskaart.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Bourg Saint Maurice. Op zowel de Sneeuw-Thalys als de reguliere Thalys hogesnelheidstrein en de TGV zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Sneeuw-Thalys naar Bourg Saint Maurice en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met korting mee. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Indien je met de reguliere Thalys en de TGV reist hebben meereizende kinderen t/m 11 jaar ook recht op korting, deze is groter dan bij de Sneeuw-thalys. Kinderen tot 4 jaar reizen in beide treinen gratis mee maar hebben geen eigen zitplaats.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de Sneeuw-thalys naar Bourg Saint Maurice bestaat ook. Deze senioren-tarieven zijn een stuk voordeliger dan de flex-tarieven (hoogste tarieven) maar weer een stuk duurder dan de vroegboektarieven. Vroeg boeken loont dus ook voor senioren.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de Sneeuw-thalys naar Bourg Saint Maurice bestaat ook. Deze jongeren-tarieven zijn net als de senioren-tarieven een stuk voordeliger dan de flex-tarieven (hoogste tarieven) maar weer een stuk duurder dan de vroegboektarieven. Vroeg boeken loont dus ook voor jongeren.

Treinstation van Bourg-Saint-Maurice

Reis je per trein naar Bourg-Saint-Maurice, dan kom je aan op het treinstation van Bourg-Saint-Maurice dat ten oosten van het centrum ligt. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Bourg-Saint-Maurice waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

Vanaf het station rijden regelmatig bussen naar de diverse wintersportplaatsen in de buurt van Bourg-Saint-Maurice.

[google_map_easy id="27"]

Over Bourg-Saint-Maurice

Omdat Bourg-Saint-Maurice niet direct aan een piste ligt moet je altijd nog een paar minuten met een tandradbaan de bergen in voordat je kunt skiën. Hierdoor zijn de prijzen in het dorp lager dan gemiddeld in de regio en is een verblijf in Bourg-Saint-Maurice goed te betalen. Omdat er de prijzen voor een verblijf vrij laag zijn en er ook in de wintersportperiode een rechtstreekse trein naar Bourg-Saint-Maurice rijdt, is de plaats een populaire bestemming onder skiërs en snowboarders. Ook het feit dat het skigebied Les Arcs erg snelle pistes heeft trekt veel wintersporters aan. Je vindt in Les Arcs zelfs de snelste piste ter wereld, de Kilomètre Lancé, waar het wereldrecord snelheid gevestigd is met maar liefst 251,40 km/u.

Foto Sneeuw-Thalys: Bernard Pépellin [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

2024-04-14T16:48:40+02:00

Deel of like deze pagina!