Als je door Thailand gaat reizen is de trein ideale manier om je te verplaatsen. Treinen in Thailand zijn comfortabel, ze brengen je naar alle uithoeken van het land en per trein door Thailand reizen is ook nog eens erg goedkoop. Veel toeristen die Thailand bezoeken maken dan ook gretig gebruik van het spoornetwerk in Thailand. Tegenwoordig kan je eenvoudig en snel online je treintickets in Thailand boeken.

Populaire treinverbindingen in Thailand

Er zijn een aantal treinverbindingen in Thailand die erg populaire zijn bij toeristen. In de trein kan je tijdens je rit volop genieten van het prachtige landschap waar je doorheen rijdt. Veruit de populairste treinreis door Thailand is de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai (of in omgekeerde richting). In 12 a 13 uur brengt de trein je door verschillende indrukwekkende omgevingen. Zo reis je eerst door het bruisende Bangkok om vervolgens langs diverse rivieren naar het Noorden van Thailand te reizen. Onderweg rij je door prachtige gebergten en door dorpen. Zeker op het noordelijke deel van het traject kijk je je ogen uit. Je treinticket voor deze reis kan je online je treintickets in Thailand boeken. Je hebt keuze uit een dagtrein of een nachttrein.

Ook de verbinding van Bangkok naar Kanchanaburi is een erg populaire treinverbinding in Thailand vanwege de beroemde brug over de Kwai rivier.

Waar boek je treintickets in Thailand?

Op de vraag “Waar boek je treintickets in Thailand?” zijn verschillende antwoorden. Zo kan je tegenwoordig je treintickets voor Thailand online boeken. Via de website 12go.asia kan je snel, goedkoop en eenvoudig je treinkaartjes in Thailand boeken. Je kunt daarbij kiezen uit 1e of 2e klasse en of je een zitplaats, ligtplaats of bedplaats wilt reserveren.

Uiteraard kan je ook je treinkaartjes voor Thailand ter plekke op het station in Thailand kopen. Wel moet je er dan rekening mee houden dat op populaire treinverbindingen soms geen plek meer is. Zeker in het hoogseizoen komt het regelmatig voor dat een trein vol zit. Het is uiteraard zonde om daardoor kostbare vakantietijd te verliezen. Boek daarom je treintickets in Thailand op tijd en loop niet de kans een trein te moeten missen!

By Nirakan – Love, CC BY-SA 3.0, Link

Korting

Wil je met korting op de trein in Thailand reizen? In tegenstelling tot landen als Nederland, België, Duitsland en Frankrijk bestaan er in Thailand geen kortingskaarten voor treinen voor toeristen.
De prijzen voor treintickets in Thailand liggen vast en zijn dus niet afhankelijk van boekingstermijn of kortingskaarten. Omdat sommige accommodaties in treinen beperkt beschikbaar zijn kan de prijs voor een ander type accommodatie of voor een andere klasse uiteraard wel variëren.