Ben je van plan om met de trein naar Basel te reizen en wil je niet te veel voor je treinticket betalen? Dat kan. Een goedkoop treinticket naar Basel boeken is zeker mogelijk. Vanaf €39,90 boek je al een enkele reis in de tweede klasse vanaf elk station in Nederland. Een eerste klasse ticket boek je al vanaf €59,90 inclusief zitplaatsreservering. Als je een goedkoop treinticket naar Basel wil boeken moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Basel.

Tips: treinticket naar Basel boeken

Zoals bij vrijwel alle internationale treinreizen is het ook bij het boeken van je treinticket naar Basel en andere bestemmingen in Zwitserland van belang dat je op tijd boekt. Treintickets naar Basel kan je tegenwoordig zes maanden vooruit boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter dat kans op een goedkoop ticket. Prijzen van treintickets naar Basel lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Als je er vroeg bij bent maak je dus grote kans op het voordeligste tarief van €39,90. Is dit tarief uitverkocht, dan loopt de prijs van het tickets in staffels van €10 op tot de flexprijs (vol-prijs tarief) van €148 per enkele reis.

Prijs van een treinticket naar Basel

Een aantal factoren bepalen de prijs van een treinticket naar Basel. Zo is de prijs afhankelijk van het moment van boeken. Boek je vroeg, dan is de prijs vaak stukken lager dan wanneer je op korte termijn je treinticket naar Basel boekt. Ook is het type ticket van invloed op de prijs. Wil je een ticket dat flexibel is en dus makkelijker is om om te boeken naar een andere datum of andere trein, dan betaal je ook vaak 2 tot 3 keer meer dan wanneer je en niet-flexibel (Sparpreis) ticket boekt. Bij een niet flexibel ticket heb je treinbinding. Je dient in de trein te stappen waarvan het nummer en de datum op je treinticket staat. Bij een flex-ticket heb je alleen binding aan de route en datum. Omboeken of annuleren bij een Sparpreis kan niet of met kosten. Een flex-ticket kan je kosteloos omboeken of annuleren (excl. zitplaatsreservering). Uiteraard is ook de klasse bepalende voor het tarief. Tweede klasse tickets zijn natuurlijk goedkoper dan eerste klasse tickets. Soms hebben kortingskaarten als een voordeeluren kaart, een railplus kaart of een Bahncard invloed op de prijs maar vaak niet op de goedkoopste treintickets. Bekijk prijzen en tijden.

Trein naar Basel

Vanuit Nederland rijdt er dagelijks één rechtstreekse trein naar Basel en weer terug. Om 08:02 vertrekt een rechtstreekse ICE vanuit Amsterdam CS via Utrecht CS en Arnhem naar Basel Bad en Basel SBB. Te trein komt na 7 uur en 10 minuten om 15:12 in het centrum van Basel aan op station Basel SBB. De trein haalt onderweg snelheden van 300 kilometer per uur. De comfortabele ICE is voorzien van een restauratie rijtuig waar je kunt lunchen, een kop koffie kunt drinken of kunt genieten van een biertje. Je kan cash betalen of per creditcard.

Treinverbinding trein naar Basel

Naast één rechtstreekse trein zijn er ook nog ICE verbindingen waarbij je één overstap hebt in Frankfurt. Deze verbindingen vertrekken om 07:20, 10:32 en 12:32 vanuit Amsterdam CS en resp. een half uur later uit Utrecht CS en een uur later als Arnhem.

Reis je met de trein en fiets naar Basel, dan mag je niet per ICE reizen tenzij je de fiets demonteert (voorwiel eruit en fietshoes over de fiets). Eventueel kan je met binnenlandse treinen bij Venlo de grens over gaan tot Düsseldorf Hbf om vervolgens daar de EC (2 x per dag) naar Basel SBB te nemen. Een reservering voor de fiets is verplicht. Het aantal fietsplaatsen is zeer beperkt namelijk 4! Een fietsticket is verplicht en kost €12 per enkele reis per fiets (of fietskar / bobkar).