Ben je van plan om per trein naar Berlijn te reizen? Je kunt al voor €39 een treinticket naar Berlijn boeken. Het tarief is hetzelfde vanaf elk station in Nederland (mits aangegeven bij boeken). Een retour treinticket naar Berlijn boek je vanaf €78 per persoon. Wil je een goedkoop treinticket naar Berlijn boeken, dan moet je wel met een aantal factoren rekening houden.

Hoe kan je een goedkoop treinticket naar Berlijn boeken?

Wil je weten hoe je een goedkoop treinticket naar Berlijn kan boeken? De gouden regel bij het boeken van treintickets is: hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs van je treinkaartje naar Berlijn. Treintickets naar Berlijn kan je tegenwoordig al 6 maanden vooruit boeken. Als je vroeg boekt kan je vaak een voordelig treinticket naar Berlijn boeken. Boek je op korte termijn, bijvoorbeeld een aantal dagen voor vertrek, dan moet je rekenen op een prijs die twee tot driemaal zo hoog kan zijn. Je kunt je ticket vrij eenvoudig online boeken via de website van NS International of Deutsche Bahn. Als je er op tijd bij bent kan je vrijwel altijd een goedkoop treinticket naar Berlijn boeken.

Een aantal factoren zijn wel van invloed op de prijs van je treinkaartje. Prijzen van treintickets beginnen bij een goedkope vanaf prijs die oploopt tot de normaal prijs. Daartussen in zitten nog een aantal staffels. De marktwerking bepaalt de prijs die je betaald. Hoe drukker een trein is, hoe sneller de goedkoopste treintickets zijn uitverkocht. Reis je bijvoorbeeld op een drukke feestdag als Kerstmis, Pasen, Pinksteren of Hemelvaartsdag, dan is de kans groot dat veel andere mensen ook reizen en al een treintickets hebben geboekt. De duurdere kaartjes blijven dan over.

Waar boek je een treinticket naar Berlijn?

Er zijn verschillende website waar je een goedkoop treinticket naar Berlijn kunt boeken. De bekendste is uiteraard de website van NS International. Hier vindt vind je een duidelijk overzicht van de treintarieven per dag van de maand. Je ziet in één oogopslag op welke dag de prijs voor je treinkaartje naar Berlijn het voordeligst is. Het boeken van je treinkaartje gaat ook snel en eenvoudig. Via iDEAL of creditcard (Visacard of Mastercard) kan je de betaling doen. Je krijgt vervolgens een e-ticket per mail toegestuurd die je kunt printen of op je mobiele telefoon kunt tonen aan de conducteur in de trein.

Overzicht goedkope treintickets naar Berlijn

Reistijd van de trein naar Berlijn

Vanaf een aantal stations in Nederlands rijdt er 6 maal per dag een rechtstreekse Intercity trein naar Berlijn. Deze rechtstreekse trein naar Berlijn vertrekt vanaf Amsterdam Centraal en doet vervolgens Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo aan voordat de trein bij Bad Bentheim de grens passeert. Nadat de trein de grens gepasseerd heeft stopt hij nog in Rheine, Ibbenbüren, Osnabrück Hbf, Bünde(Westf), Bad OeynhausenMinden(Westf), Hannover Hbf, Wolfsburg Hbf, Stendal en Berlin Hbf voordat hij aankomt op z’n eindbestemming Berlin Ostbahnhof. De gemiddelde reistijd van de trein naar Berlijn is 6,5 uur gezien vanuit Amsterdam CS, het vertrekstation van de rechtstreekse IC naar Berlijn. Vertrek je vanaf een station op de route, dan neemt de reistijd af. Zo is de reistijd van Amersfoort naar Berlijn iets minder dan 6 uur en vanaf Almelo ongeveer 4 uur en drie kwartier.

De rechtstreekse IC rijdt ook 6 maal dagelijks vanuit Berlijn Hbf terug naar Nederland. De vroegste IC vertrekt uit Berlijn om 06:30 en komt in Amsterdam CS aan om 13:00. Vervolgens rijdt er om de 2 uur een IC. De laatste trein vertrekt om 16:30 uit Berlijn en komt om 23:00 in Amsterdam CS aan.

Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd van de trein naar Berlijn vanaf de verschillende opstapstations in Nederland.

Station IC245* IC141 IC143 IC145 IC147 IC149 Duur Prijs
Amsterdam CS 05:02 07:00 09:00 11:00 13:00 15:00 06:28 Bekijk
Hilversum 05:26 07:22 09:22 11:22 13:22 15:22 06:06 Bekijk
Amersfoort 05:38 07:36 09:36 11:36 13:36 15:36 05:52 Bekijk
Apeldoorn 06:03 08:02 10:02 12:02 14:02 16:02 05:26 Bekijk
Deventer 06:15 08:19 10:19 12:19 14:19 16:19 05:09 Bekijk
Almelo 06:40 08:46 10:46 12:46 14:46 16:46 04:42 Bekijk
Hengelo 06:54 08:59 10:59 12:59 14:59 16:59 04:29 Bekijk
Bad Bentheim 07:21 09:28 11:28 13:28 15:28 17:28 04:00 Bekijk
Berlijn Hbf 11:28 13:28 15:28 17:28 19:28 21:28 Bekijk

* De vroegste IC naar Berlijn (IC245) rijdt niet op zondagen.

Berlijn tips

Berlijn is een erg interessante en populaire stad om te bezoeken. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen uit binnen-en buitenland de stad. De stad heeft een rijke historie en cultuur. Zo vind je er prachtige oude gebouwen maar ook herinneringen aan de tweede wereldoorlog. Ook zijn er veel museums in Berlijn te vinden. Één van de belangrijkste Berlijn tips is dan ook een bezoek brengen aan deze museums. Met de Berlin Welcome card kan je niet alleen gratis met het openbaarvervoer in Berlijn reizen maar krijg je ook nog eens korting op museums in Berlijn.

Om de stad echt goed te verkennen kan je op veel plekken in Berlijn een fiets huren. Je bent er meestal maar een paar Euro per dag voor kwijt. Je kan op eigen gelegenheid de stad ontdekken en bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Het is handig om je vooraf te oriënteren zodat je weet wat je wilt gaan bekijken en een logische route uitstippelt. Met een handige reisgids van Berlijn kan je je weg eenvoudig vinden. Ook vind je er handige Berlijn tips.

Ook is het mogelijk om onder begeleiding van een Nederlandstalige gids de stad per fiets te verkennen. Je kan bij diverse reisbureaus een fietstour door Berlijn boeken. Je betaalt vaak zo’n €20 tot €25 per persoon. Daarvoor huur je een fiets en bezoek je samen met een groep en je gids de hoogtepunten van Berlijn.

Een letterlijk hoogtepunt van Berlijn is de Berlin Fernsehturm. Vanuit de toren heb je een perfect uitzicht over heel Berlijn. Je kunt de belangrijke gebouwen zien en ziet duidelijk het verschil tussen het moderne westen en het communistische oosten van Berlijn. Kaartjes voor de Berlin Fernsehturm kan je online boeken.

Hotel tips Berlijn

Het barst van de hotels in Berlijn. Naast hotels vind je ook goedkope hostels in Berlijn maar ook luxe hotels en appartementen. De meeste toeristen in Berlijn verkiezen het westelijke centrum van de stad. Vaak boeken ze een hotel nabij de beroemde Kurfürstendamm en de Zoologischer Garten. Dit is ook het gebied waar je veel restaurants vindt. Ook is de aansluiting op het openbaar vervoer er prima. Je kunt hier zo op de tram (S-Bahn) of de metro (U-Bahn) stappen en uiteraard op de bus.

Een andere populaire wijk in Berlijn is in het oosten van de stad te vinden. Dit is het oude communistische deel van Berlijn. Hier zijn ook volop hotels en hostels en gezellige restaurant te vinden. Bekijk hieronder een aantal hotel tips Berlijn. Je vindt budget hotel tips Berlijn maar ook tips voor gemiddeld geprijsde en luxe accommodaties.

Budget hotel

Air in Berlin
Air in Berlin
Hotel Air in Berlin ligt erg centraal in Berlijn op 2 minuten loopafstand van de Kurfürstendamm en net ten zuiden van de Zoologischer Garten. Het sfeervolle hotel biedt een erg goed ontbijt. Een tweepersoonskamer boek je hier vanaf €72,- per nacht inclusief een heerlijk ontbijt.

Middenklasse hotel

Riverside City Hotel
Riverside City Hotel
Dit mooie klassieke hotel biedt kamers met uitzicht over de Spree rivier en ligt op loopafstand van de winkelstraat Friedrichstrasse. Het hotel is binnen 15 minuten te bereiken vanaf Berlin HBF (centraal station) en de Bondsdag. Een tweepersoonskamer met ontbijt boek je hier vanaf €99 per nacht.

Lux hotel

Hotel Zoo Berlin
Hotel Zoo Berlin
Dit prachtig hotel heeft vele beroemdheden ontvangen. Het hotel bevindt zich in een historisch pand nabij de Zoologischer Garten en de Kurfürstendamm. De kamers zijn ruim en in industriële stijl ingericht. Een tweepersoonskamer met ontbijt boek je hier vanaf €179,- per nacht.