De kunststad Brugge staat in de top drie van populairste bestemmingen in België. De historische stad is goed per trein te bereiken. Een rechtstreekse trein van Nederland naar Brugge rijdt er helaas niet, ja zal altijd minimaal één keer moeten overstappen. Een treinticket naar Brugge boek je al vanaf €18 vanaf enkele treinstations in Nederland. Regelmatig zijn er ook speciale aanbiedingen naar Brugge. Bekijk hier actuele prijzen, tijden en mogelijke aanbiedingen voor de trein naar Brugge!

Routes van de trein naar Brugge

Een rechtstreekse trein naar Brugge vanuit Nederland bestaat helaas niet. Altijd zal je ten minste één keer moeten overstappen als je per trein naar Brugge reist. Dagelijks zijn er regelmatig treinverbindingen van Nederland naar Brugge. Vrijwel elk uur kan je de trein naar Brugge nemen.

Met de Intercity-Brussel naar Brugge

Bijna elke uur rijden er vanuit de Randstad meerdere treinen richting België. De beste manier om vanuit West-Nederland en Noord-Brabant naar Brugge te reizen is (deels) met de Intercity-Brussel. In Amsterdam, Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam of Breda kan je op de Intericity-Brussel stappen. Vervolgens zal je moeten overstappen op station Antwerpen Centraal en Gent, of op station Brussel Midi/Zuid. Vanaf Antwerpen rijdt er geen directe trein naar Brugge, daarom is een extra overstap in Gent nodig. Blijf je in de IC-Brussel zitten tot Brussel, dan hoef je slechts één keer over te stappen omdat er vanaf Brussel wel een rechtstreekse trein naar Brugge rijdt. De verbinding via Antwerpen met 2 overstaps is echter wel sneller (+/- 30 min).

Per Thalys of Eurostar naar Brugge reizen

Ook is per Thalys of Eurostar naar Brugge reizen een optie. Althans, gedeeltelijk. Vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam kan je de Thalys tot aan Brussel Midi/Zuid nemen om daar over te stappen op de directe trein naar Brugge. Reis je liever met de Eurostar, dan kan je in Amsterdam of Rotterdam instappen en in Brussel Zuid/Midi overstappen richting Brugge. Let erop dat deze verbindingen vaak wel aanzienlijk duurder zijn dan wanneer je per regionale trein of Intercity naar Brugge reist! Prijzen vind je hier.

Trein vanuit Limburg naar Brugge

Wil je met de trein vanuit Limburg naar Brugge reizen, dan kan je er beter voor kiezen om eerst naar Maastricht te reizen, daar de regionale trein naar Luik (Liege) te nemen en vervolgens op de rechtstreekse trein naar Brugge te stappen (Intercity).

Treinverbindingen naar Brugge

Reistijd van de trein naar Brugge

Vanaf Amsterdam CS is de reistijd van de trein naar Brugge ongeveer meer dan 3,5 uur. Dit is het geval als je via Antwerpen en Gent naar Brugge reist. De treinverbinding naar Brugge via Brussel doet er een half uur langer over. Vertrekt je vanaf een treinstation dat dichterbij de grens ligt, dan is de totale reistijd naar Brugge uiteraard wat korter. Reis je per Thalys tot aan Antwerpen en vervolgens per Intercity via Gent naar Brugge, dan is de snelste reistijd van Amsterdam gezien 2 uur en 45 minuten inclusief overstaptijd. Stap je in Brussel uit de Thalys, dan is de reistijd ongeveer 3 uur en 15 minuten.

Hieronder de reistijd per trein naar Brugge vanaf een aantal treinstations in Nederland.

Reistijd Intercity trein naar Brugge

TrajectReistijd (snelste)Overstap (min.)Vanafprijs
AmsterdamBrugge03u35m1€ 29  Zoek ticket
BredaBrugge02u18m1€ 18  Zoek ticket
Den HaagBrugge03u20m1€ 25  Zoek ticket
EindhovenBrugge03u17m2€ 22  Zoek ticket
RotterdamBrugge02u46m1€ 22  Zoek ticket
UtrechtBrugge03u36m2€ 25  Zoek ticket

Waar kan je een treinticket naar Brugge boeken?

Op verschillende manieren kun je aan je treinticket naar Brugge komen. Uiteraard is de makkelijkste manier om online je treinticket naar Brugge te boeken. Er zijn dan geen boekingskosten van toepassing en je krijgt een mooi overzicht met tijden en tarieven. Je kunt online treintickets naar Brugge boeken via NSInternational.com, de website van de Nederlandse spoorwegen.

Prijs van een treinticket naar Brugge

De prijs van een treinticket naar Brugge ligt niet vast maar is afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Zo zal een treinticket van Roosendaal naar Brugge goedkoper zijn dan wanneer je in Groningen op de trein stapt. We hebben het hier dan over Intercity treinen en regionale treinen richting Brugge. Bekijk hier prijzen.

Reis je liever deels per Eurostar of Thalys naar Brugge, dan wordt het een ander verhaal. Prijzen van treinkaartjes naar Brugge met de Eurostar of Thalys zijn onderhevig aan vraag en aanbod. Je kunt een treinticket voor deze treinen respectievelijk 6 en 4 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan kan je al vanaf €36,60 een treinticket naar Brugge kopen vanaf Amsterdam CS gezien. Op korte termijn betaal je wel 2 tot 3 keer zoveel voor je treinkaartje naar Brugge met de Thalys of Eurostar.

Korting op de trein naar Brugge

Het is mogelijk om met korting op de trein naar Brugge te reizen. Hieronder een toelichting op de belangrijkste kortingen, acties en aanbiedingen naar Brugge.

Aanbiedingen naar Brugge

Met enige regelmaat zijn er aanbiedingen voor de trein naar Brugge via de website van NSInternational.com te boeken. Je kunt dan speciale promo treintickets naar Brugge boeken. Een enkele reis naar Brugge kan je dan vaak al boeken vanaf €19 per enkele reis in de tweede klasse en vanaf €29 in de eerste klasse. Vaak worden deze promotarieven voor rustige reisperiodes vrijgegeven zoals de zomervakantie of in maanden als maart en november. De promotarieven zijn alleen geldig op IC en RE treinen, niet op de Thalys of Eurostar.

Early bird naar Brugge

Boek je op tijd, dan zijn er treintickets met vroegboekkorting naar Brugge beschikbaar. Deze Early bird week of Early bird weekend tarieven zijn speciaal in het leven geroepen voor de vroege boekers. Zo kan je flink op je weekendje Brugge besparen. De Early bird tickets zijn te boeken tot 7 dagen voor vertrek, je kunt ze alleen online boeken, niet uit de automaat of aan het loket. De Early bird tickets naar Brugge zijn onbeperkt beschikbaar. Je betaalt geen boekingskosten. Je mag met Early bird treintickets naar Brugge elke InterCity of regionale trein nemen op je reisdag maar buiten de spits om. De Early bird tarieven variëren in prijs. Zo heeft je opstaphalte invloed op de prijs maar ook of je in het weekend of doordeweeks reist. De week tarieven zijn goedkoper dan de weekend tarieven. Lees meer over de Early bird tarieven.

Voordeelurenkorting op de trein naar Brugge

Reis je in een periode waarin er geen promo tickets te boeken zijn, dan gelden er vaste tarieven die afhankelijke zijn van je vertrekstation in Nederland. Heb je een voordeelurenkaart, dan kan je met voordeelurenkorting op de trein naar Brugge reizen. Je krijgt dan over het Nederlandse traject korting. Korting is alleen mogelijk op een Full-flex tarief, niet op een promo-tarief of Early bird tarief. Bereken hier de prijs voor een treinkaartje naar Brugge met voordeelurenkorting.

Railpluskorting op de trein naar Brugge

Ben je in het bezit van een railpluskaart, dan geldt net als bij een voordeelurenkaart dat je alleen korting krijgt op Full-flex tarieven, niet op promo-en vroegboektarieven. Tegenwoordig krijg je in België geen korting meer met je railpluskaart.

Seniorenkorting

Er bestaat helaas geen seniorenkorting op de trein naar Brugge. Wel is het mogelijk om voor gereduceerd tarief in België treintickets uit de automaat te halen indien je een senior bent. Je kunt dan voor €8 een dagkaart kopen.

Kinderkorting

Doorgaans reizen kinderen gratis mee met een ouder op de trein naar Brugge indien ze elf jaar of jonger zijn. Een treinticket voor een ouder met kind boek je eenvoudig online.

Treinstation van Brugge

Er zijn twee treinstations in Brugge te vinden. Het belangrijkste treinstation van Brugge, station Brugge, vind je iets ten zuiden van het centrum van Brugge. Vanaf het station loop je binnen een kwartier naar het centrum van Brugge dat op zo’n kilometer van het station van Brugge te vinden is. In het centrum vind je tal van leuke en betaalbare hotels.

Heb je een hotel ten noorden van het centrum van Brugge geboekt, dan kan je beter op station Brugge Sint-Pieters uitstappen. Dit station vind je ten noordwesten van het centrum en ook op loopafstand.

Veel gestelde vragen over de trein naar Brugge

Wat kost een treinticket naar Brugge?

De prijs van een treinticket naar Brugge verschilt per vertrekstation. Vanaf sommige treinstation in Nederland kan je al vanaf €18 een treinticket naar Brugge boeken. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Brugge?

Reis je per Intercity naar Brugge, dan moet je op een reistijd van 3u30m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Rotterdam en Breda doe je er respectievelijk 2u50m en 2u20m over.

Waar boek je een treinticket naar Brugge?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Brugge komen.

Bestaat er korting op de trein naar Brugge?

Ja, met een Early bird tarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Brugge, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk hier eventuele aanbiedingen naar Brugge.