Ben je van plan om per trein naar Avignon te reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Avignon? Je kunt al een treinticket naar Avignon boeken vanaf €76. Als je rekening houdt met een aantal factoren moet je niet te veel te betalen voor je treinkaartje. Ook zijn er meerdere boekingssites waar je een treinticket naar Avignon kunt boeken. Er is een verschil in prijs per boekingssite. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Avignon.

Trein naar Avignon

Er zijn eigenlijk twee goede mogelijkheden om vanuit Nederland per trein naar Avignon te reizen. In beide gevallen zal je onderweg één keer moeten overstappen. Allereerst is het mogelijk om vanuit Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam CS naar Parijs Gare du Nord te reizen per Thalys hogesnelheidstrein. Daar zal je moeten overstappen met een metro of taxi naar het zuidelijker gelegen treinstation Paris Gare de Lyon. Vanaf dit treinstation vertrek je per TGV naar Avignon. Ook de TGV is een comfortabele hogesnelheidstrein. Voordeel van deze reis is dat de verbinding meestal voordeliger is dan het alternatief. Nadeel is dat je in Parijs van het ene naar het andere treinstation moet overstappen per metro of taxi. Een metroticket kan je in bistro van de Thalys aanschaffen of uit een automaat op Parijs Gare du Nord halen.

Ook is het mogelijk om per Intercity of Thalys tot aan Brussel Midi (Zuid) te reizen. Daar kan je dan overstappen op de TGV die je rechtstreeks naar Avignon brengt. Voordeel is dat je niet hoeft te wisselen van treinstation zoals in Parijs wel het geval is. Dit scheelt je bijna een uur in de reistijd. Nadeel is dat deze verbinding ten opzichte van de route via Parijs meestal wel duurder is.

In de zomermaanden juli en augustus rijdt er een rechtstreekse trein naar Avignon, de Zon-Thalys. Deze hogesnelheidstrein rijdt alleen heen en terug op zaterdagen. De Zon-Thalys vertrekt vanuit Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS en heeft Marseille als eindbestemming. Treinkaartjes voor de Zon-Thalys koop je al vanaf €76.

Reistijd per trein naar Avignon

Omdat je in Brussel niet hoeft over te stappen naar een ander treinstation is de verbinding via Brussel met de directe TGV naar Avignon sneller dan de verbinding via Parijs. De snelste reistijd per trein naar Avignon via Brussel is 5u45m vanaf Amsterdam CS gezien. Reis je wel via Parijs omdat dat iets voordeliger is, dan is de reistijd naar Avignon 6u29m vanaf Amsterdam CS gezien. Vertrek je vanaf Schiphol, dan is de reistijd 16 minuten korter. Vanaf Rotterdam CS gezien is de reistijd 43 minuten korter. Vanaf het zuiden van het land kan je eventueel ook in Antwerpen op de Thalys naar Parijs stappen.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om per Eurostar tot aan Brussel te reizen en daar over te stappen op de TGV naar Avignon of je kan per Thalys naar Marne La Vallee reizen en daar op de TGV naar Avignon stappen, je hoeft dan niet in Parijs van station te wisselen.

Reistijd trein naar Avignon (via Parijs)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Avignon 07:15 14:19 07:04 1 € 80 Online
Schiphol - Avignon 07:31 14:19 06:48 1 € 80 Online
Rotterdam - Avignon 07:58 14:19 06:21 1 € 80 Online

Hoe boek je een goedkoop treinticket naar Avignon?

De belangrijkste factor die van invloed is op de prijs van je treinticket is de boekingstermijn. Hoe eerder je een internationaal treinticket boek, hoe voordeliger je uit bent. Prijzen van internationale treintickets beginnen bij een voordelig aanbiedingstarief en lopen in staffels op naar een maximumtarief. Boek je een treinticket op tijd, dan kan je vaak een voordelig ticket boeken. Boek je kort voor vertrek, dan kan je soms wel 3 tot 4 maal duurder uit zijn. De meeste treinen naar Avignon zijn 4 a 3 maanden vooruit te boeken. Ga je eerst per Thalys vanuit Nederland naar Parijs en vervolgens per TGV door naar Avignon, dan kan je respectievelijk 4 en 3 maanden vooruit boeken. De rechtstreekse Zon-Thalys die alleen in de zomerperiode op zaterdagen rijdt is meestal al 6 maanden vooruit te boeken.