Legoland in Denemarken is een erg populaire bestemming. Jaarlijks reizen vele duizenden toeristen naar Billund af om de prachtige gebouwen en sculpturen die met de kleine steentje gemaakt zijn te bewonderen. Een rechtstreekse trein naar Legoland in Denemarken is er helaas niet. Sterker nog, per trein kan je tot aan de plaats Vejle komen vanwaar je per bus het laatste stuk moet afleggen. Al vanaf €39,90 kan je een treinticket naar Legoland (Vejle) boeken.

Treinreis naar Legoland

Een directe trein naar Legoland vanuit Nederland bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Een treinstation bij Legoland is er ook niet. Reis je per trein naar legoland in Denemarken, dan kan je het beste tot Vejle reizen. Vejle is het dichtstbijzijnde treinstation bij Legoland. De snelste treinverbinding naar Legoland is “wanneer je de IC-Berlijn tot aan Osnabrück (net over de grens in Duitsland) neemt. In Osnabrück stap je over op de Intercity naar Hamburg. In Hamburg stap je over op de directe trein naar Vejle (eindbestemming Aarhus). Let erop dat je bij NSInternational de bestemming Vejle niet kunt invoeren. Je kunt je ticket tot Aarhus boeken en simpelweg in Vejle uit de trein stappen.

Bus naar Legoland vanuit Vejle

Vejle is een plaats van bescheiden omvang met wat leuke hotels waar je vrij goedkoop kunt overnachten. Het is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Legoland. Vanaf Vejle rijden er elke 30 – 60 minuten lijnbussen naar Legoland (buslijn 43, bushalte Vejle Trafikcente). De busrit duurt ongeveer een half uur. De rit kost ongeveer €8,50 per volwassene en de helft voor kinderen tot en met 11 jaar. Je kunt online via www.rejseplanen.dk bustijden en prijzen vinden.

Reistijd van de trein naar legoland in Denemarken

Als je met de trein naar legoland in Denemarken wilt gaan reizen moet je op een flinke zit rekenen maar dat is natuurlijk ook het geval wanneer je per auto reist. Zo is de reistijd naar Legoland per trein vanaf Amsterdam CS gezien 9u33m. Dit is inclusief de overstaptijd in Osnabrück en Hamburg die ruim voldoende zijn. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichterbij de Duitse grens ligt, dan is de reistijd naar Legoland natuurlijk korter.

De IC richting Berlijn vertrekt om 09:00. Je komt in Vejle aan om 18:33. Er zijn ook vroegere opties. Zo kan je ook om 07:00 vertrekken met de IC naar Osnabrück maar je moet dan vaak in Denemarken nog 1 a 2 keer extra overstappen (naast de overstap in Hamburg). De reistijd is vrijwel gelijk aan de verbinding waarbij je om 09:00 vertrekt en 2 keer overstapt. Bekijk tijden en prijzen vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd naar Legoland (Vejle) per trein

TrajectVertrektijdAankomsttijdReistijdOverstapVanafprijsTicket
Amsterdam - Vejle09:0018:3309:332€ 39,90Online
Amersfoort - Vejle09:3418:3308:592€ 39,90Online
Almelo - Vejle10:4318:3307:502€ 39,90Online
TrajectVertrektijdAankomsttijdReistijdOverstapVanafprijsTicket
Vejle - Almelo10:1519:1408:592€ 39,90Online
Vejle - Amersfoort10:1520:2410:092€ 39,90Online
Vejle - Amsterdam10:1520:2810:132€ 39,90Online
Op de terugreis kan je met de ICE van Duisburg naar Amsterdam reizen of per IC naar Amersfoort en Almelo.

Prijs van een treinticket naar Legoland (Vejle)

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Legoland (Vejle) niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Legoland (Vejle) begint bij €39,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 3 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Vejle is een Sparpreis Europa. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 tot 4 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis Europa tarief. Boek je enkele weken voor vertrek, dan zal je ongeveer €60 to €80 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €59,90.

Boek je treinkaartje naar Legoland (Vejle) op tijd
Wil je een treinticket naar Legoland (Vejle) boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen. Korting bij vroegboeken kan oplopen tot 76% t.o.v. het Full-flex tarief.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een Sparpreis Europa tarief naar Legoland (Vejle), dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Almelo op de IC, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Legoland (Vejle). Het tarief van Zwolle naar Legoland (Vejle) is gelijk aan het tarief van Almelo naar Vejle. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Almelo te betalen. Tarieven van de Flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Het reserveren van een zitplaats op de IC treinen is niet verplicht maar wel handig. Voor €12 per enkele reis kan je op alle drie de treinen een zitplaatsreservering bijboeken en weet je zeker dat je niet hoeft te staan wanneer de trein vol zit.

Korting op je treinticket naar Legoland (vejle)

Geld besparen op je treinticket naar Legoland (vejle) is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Legoland (vejle) als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar vejle betaalt, het Full-flex tarief.

Voordeeluren of railplus
Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een Full-flex tarief. Niet op een Sparpreis Europa kortingstarief. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Sparpreis Europa kortingstarief.

Kinderkorting
Als je met kinderen met de trein naar Legoland reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven. Bekijk de prijzen met kinderen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Legoland is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting
Jongerenkorting op de trein naar Legoland is er helaas niet.

Treinstation van Legoland

Zoals eerder aangegeven is er geen treinstation bij Legoland aanwezig. Reis je per trein naar Legoland, dan kom je niet verder dan de kustplaats Vejle. Het treinstation van Vejle ligt direct ten westen van het centrum van Vejle op nog geen 200 meter afstand. Ook ligt de haven op nog geen 2 minuten loopafstand van het treinstation. Direct naast (ten zuiden) het treinstation van Vejle ligt ook het busstation van Vejle waar vandaan de bussen naar Legoland vertrekken. Het busstation ligt aan de Vejle rivier.

Vanaf €66 kan je al een overnachting boeken in Vejle in het Siesta Vejle hotel. Het iets duurdere Best Western Torvehallerne hotel ligt in het centrum van Vejle en op nog geen 150 meter van het treinstation en het busstation van Vejle.

Het treinstation van Vejle telt 5 sporen en 3 perrons. Er zijn voorzieningen zoals toiletten, pinautomaten en ticketautomaten.

Adres van treinstation Vejle: 7100 Vejle, Denemarken