Een van de meeste geliefde fietsroutes in Midden-Europa is de Tauern fietsroute. De route brengt je door het Salzburgerland onder andere langs indrukwekkende uitzichtpunten, beroemde bezienswaardigheden en de waterval van Krimml, de hoogste waterval van Midden-Europa. Hoewel er wel wat klimmetjes zijn te overbruggen is de route prima te doen voor minder ervaren fietsers.

Beginpunt van de Tauern Fietsroute

Het begin van de Tauern fietsroute is Krimml in Oostenrijk. Vanaf dit punt kan je op twee manieren naar het eindpunt Passau reizen. Het grootste deel van de route fiets je berg afwaarts. Er zijn enkele klims te overwinnen maar die zijn niet heel steil. Diverse organisaties zoals bijvoorbeeld de fietsspecialist Aktiva tours bieden de Tauern radweg aan. Vaak verschillen de routes iets van elkaar. Natuurlijk kan je de fietsroute ook geheel op eigen gelegenheid ondernemen. Je kunt dan met je fiets in de trein naar Krimml reizen en weer vanaf Passau met de fiets in de trein terug naar huis. Houd er wel rekening mee dat je sommige treinen (op tijd) moet reserveren voor je fiets. Ook kunnen fietsen lang niet mee op alle treinen. Boek dus op tijd je treinticket voor je reis.

Duur van de route

De Tauern radweg kan je in een week fietsen maar je kan er ook wat langer over doen. Afhankelijk van hoeveel haast je hebt en hoelang je onderweg ergens wilt verblijven. Reis je met kinderen of wil je vanwege je leeftijd vooral rustig aan doen, dan kan je de reis ook met wat dagen verlengen natuurlijk.