Ben je van plan om München te gaan bezoeken en wil je een goedkoop treinticket naar München boeken? Dat kan. Vanaf €39 kan je al een treinticket naar de hoofdstad van Beieren boeken. Als je zo’n voordelig treinticket naar München wilt boeken moet je wel met een aantal factoren rekening houden. Aangezien treintickets geen vast prijs hebben maar onderhevig zijn aan de marktwerking kan je door middel van onderstaande punten en tips zo goedkoop mogelijk aan je treinkaartje naar München komen.

Trein naar München

Vanuit Nederland kan je op verschillende manieren per trein naar München reizen. In alle gevallen is minimaal één overstap nodig, een rechtstreekse trein naar München is er helaas niet. Kom je uit de randstad of het midden van het land, dan is het voor de hand liggend dat je per ICE naar Duitsland reist en daar overstapt op een aansluitende ICE trein rechtstreeks naar München. Meestal vindt de overstap plaats in Düsseldorf, Keulen Mannheim of Frankfurt.

Reis je per trein vanuit Noord-Nederland naar München, dan kan je met de IC-Berlijn tot Hannover reizen en daar op de ICE naar München stappen. Indien je vanuit Zuid-Nederland naar München reist kan je eerst met een regionale trein via Venlo naar Düsseldorf reizen. Vanuit Düsseldorf gaat er een directe trein naar München toe.

Route trein naar München

Reistijd per trein naar München

Natuurlijk hangt de totale reistijd naar München af van het station waar vandaan je vertrekt. De ICE naar München vertrekt in Nederland vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS. De snelste reistijd van Amsterdam naar München is 7u20m. Je vertrekt dan om 08:08u en komt in München aan om 15:28u. Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE naar München, dan kan je respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten van de reistijd af halen. Bekijk hieronder de reistijd per trein naar München vanaf jouw vertrekstation in Nederland.

Reistijd naar München per trein (ICE met 1 overstap)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - München 08:08 15:28 07:20 1 € 39,90 Online
Utrecht - München 08:37 15:28 06:49 1 € 39,90 Online
Arnhem - München 09:07 15:28 06:21 1 € 39,90 Online
Rotterdam - München 07:38 15:28 07:50 2 € 39,90 Online
Den Haag - München 07:37 15:28 08:25 2 € 39,90 Online
Groningen - München 06:48 15:28 08:40 3 € 39,90 Online
Eindhoven - München 07:37 15:28 07:51 2 € 39,90 Online

Hoe kan je een goedkoop treinticket naar München boeken?

Een treinticket naar München boek je vanaf €39 per enkele reis. Maar, hoe doe je dat zo’n goedkoop treinticket naar München boeken? De gouden regel bij het boeken van een treinticket is timing. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op het goedkoopste ticket. Prijzen van treintickets beginnen lopen op naarmate de vertrekdatum nadert. Ofwel, hoe eerder geboekt, hoe goedkoper je ticket. Als de voordeligste prijzen die zijn vrijgegeven uitverkocht zijn blijven de hogere tarieven over. Vaak lopen de tarieven in staffels van €10 op. Is het treinticket van €39 uitverkocht, dan kan je een ticket van €49 boeken. Is dat ook uitverkocht, dan kan je die van €59 boeken. De Prijs van een treinkaartje naar München kan oplopen tot wel €156 per enkele reis. Wees er dus snel bij.

Korting op je treinticket naar München

Geld besparen op je treinticket naar München is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar München als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar München betaalt, het Full-flex tarief.

Voordeeluren of railplus
Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een Full-flex tarief. Niet op een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief.

Kinderkorting
Als je met kinderen met de trein naar München reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar München is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting
Jongerenkorting op de trein naar München is er helaas niet.

Oktoberfest in München

Reis je op een drukke dag naar München, dan is de kans vrij klein op een laag tarief. De goedkope treintickets zullen snel verkocht zijn of worden soms in beperkte mate vrijgegeven door de spoorwegmaatschappijen. Zo is de kans op een goedkoop treinticket naar München voor het Oktoberfest erg klein. Omdat de vraag groot is zal de prijs hoog zijn. Wil je toch per trein naar het Oktoberfest in München, boek dan op tijd je ticket. Een treinticket naar München kan je tegenwoordig al zes maanden vooruit boeken.

Ook op beursdagen, feestdagen als kerstmis, Pinksteren of Pasen kan een treinticket naar München door de drukte vrij prijzig zijn vanwege de grote vraag naar treinkaartjes in die periode. In sommige gevallen kan een Interrail pas voor Duitsland of een Interrail Global pass zelfs voordeliger zijn dan losse treintickets naar München.

Treinstation van München

Het treinstation van München, München Hbf (of München Haubtbahnhof) is een kopstation dat midden in het stadscentrum van München ligt. Vanaf München Hbf kan je eenvoudig een S-Bahn (tram) naar diverse plekken in het centrum van de stad nemen of naar je hotel. Veel hotels liggen ook in de directe omgeving van het treinstation van München.

Het station is één van de oudste en belangrijkste treinstations in Duitsland. Jaarlijks maken vele miljoenen reizigers gebruik van het station.

Het treinstation van München telt 17 platforms en 36 sporen dien je eenvoudig te voet kunt bereiken omdat het station gelijkvloers is. Ook zijn er kluisjes, wachtruimtes. restaurants, douches en toiletten (incl. invalidentoiletten) en autohuur te vinden. Buiten het station vind je aansluitingen op bus en tram (S-Bahn) en kan je fietsen huren (call a bike).

Plattegrond van treinstation München

Adres van treinstation München Hbf: München Hbf, Bayerstr. 10a, 80335 München

Informatie over München

München is één van de oudste steden van Duitsland. De stad München is een echte studentenstad en heeft door zijn rijke geschiedenis veel te bieden aan toeristen. De bezienswaardigheden in München liggen op korte afstand van elkaar wat het erg gemakkelijk maakt om te ze bezoeken. Het openbaar vervoer in München is goed geregeld. Er rijden diverse lijnbussen en trams (S-Bahn). In de stad vind je ook meerdere interessante musea.

Bezienswaardigheden in München

Er zijn flink wat bezienswaardigheden in München te vinden, je kan je zeker een twee a drietal dagen goed vermaken in de sfeervolle historische stad. Hieronder een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in München: