De meeste treinen in Indonesië vind je op Java. Diverse spoorlijnen op het eiland verbinden de grote steden met elkaar. Naast Java zijn er ook enkele spoorlijnen te vinden op Sumatra. Diverse treintickets in Indonesië kan je tegenwoordig online boeken net als veel busverbindingen op Java, Sumatra, Bali, Lombok en Borneo.

Treinen in Indonesië

De Nederlanders hebben tijdens hun periode van overheersing over Indonesië diverse spoorlijnen aangelegd die vandaag de dag nog gebruikt worden. Vooral op Java vind je een vrij uitgebreid spoorwegnetwerk, één van de dichtste netwerken van Azië. In de afgelopen decennia zijn de spoorlijnen flink opgeknapt. Hoewel er behoorlijk wat treinen rijden staat het reizen per trein in Indonesië nog in de kinderschoenen. De treinen zijn vaak flink gedateerd en niet erg comfortabel. Als toerist zal je er behoorlijk aan moeten wennen. Voor de locals zijn de treinen in Indonesië prima. Je kunt ermee van a naar b komen, dat is het belangrijkste voor hen. Als toerist is het een leuke ervaring om een keer tussen de locals te reizen in de 3e klasse. Maar ook reizen in de 2e of 1e klasse in Indonesië is een hele beleving op zich.

Waar kan je treintickets in Indonesië boeken?

Lang niet alle treintickets in Indonesië kan je al online boeken. Het is slechts mogelijk om voor een beperkt aantal treinverbinding in Indonesië online je tickets te boeken. Voor de andere treintickets ben je op het loket van de grotere treinstations aangewezen.

Vaak kan je in plaats van met de trein ook goed met de bus in Indonesië reizen. Op lange afstandstrajecten tussen de grote steden is de bus vaak sneller en comfortabeler dan de trein. Veel bustickets op Bali, Lombok, Java en Sumatra kan je online boeken. Ook ferry’s tussen Bali, Lombok en Java kan je vaak online boeken.