In de top 5 van de meeste wintersporters staat de wintersportplaats Mayrhofen in het Zillertal in Oostenrijk. Het onlangs flink verbouwde skioord ligt op een hoogte van ruim 630 meter maar is per trein prima te bereiken. Je kunt zowel per nachttrein naar Mayrofen reizen als per dagtrein. Je kunt al vanaf €39,90 online een treinticket naar Mayrhofen boeken.

Trein naar Mayrhofen

Er zijn verschillende manieren waarop je per trein naar Mayrhofen kunt reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Mayrhofen reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf. In alle gevallen zal je per internationale trein tot aan Jenbach kunnen reizen. Daar moet je overstappen op de Zillertalbahn naar Mayhofen. Boek je een treinticket naar Mayrhofen via NSInternational, dan kan je een ticket tot Jenbach boeken. Een ticket voor de Zillertalbahn kan je ter plekke aanschaffen voor een vaste prijs.

Via Trainline kan je online wel in één keer je treinkaartje naar Mayrhofen boeken.

Verbinding trein naar Mayrhofen
Per dagtrein naar Mayrhofen reizen

Een rechtstreekse trein naar Mayrhofen overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Mayrhofen. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Duisburg, Düsseldorf, Keulen of Frankfurt moet overstappen op een andere ICE voor je in München aankomt.
In München stap je over op een Eurocity die je naar Jenbach brengt. In Jenbach reis je het laatste uur met de Zillertalbahn naar Mayhofen. De prijs van een treinticket naar Mayrhofen begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

In de Krokusvakantie kan je met slechts 1 overstap naar Mayrhofen reizen. Op zaterdag rijdt er een speciale trein, de Krokus Express, vanuit diverse steden in Nederland rechtstreeks naar Jenbach waar je het laatste deel van je reis per Zillerthalbahn aflegt naar Mayhofen. De reis duurt vrij lang maar je hoeft dus slechts één maal over te stappen. Een retour naar Jenbach boek je al voor €149 per persoon.

Per nachttrein naar Mayrhofen reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Mayrhofen vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Mayrhofen dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar Mayrhofen, dan kan je in Jenbach overstappen op Zillertalbahn naar Mayrhofen. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Mayrhofen inclusief de nachttrein boek je vanaf €68,80 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Speciaal in de wintermaanden rijdt er een rechtstreekse nachttrein naar Jenbach vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Deze Alpen Express vertrekt elke vrijdagavond en komt de volgende ochtend aan in Jenbach waar je kunt overstappen op de rechtstreekse trein naar Mayrhofen, de Zillertalbahn. Op zaterdagavond rijdt de trein weer terug om vervolgens op zondagochtend weer in Nederland aan te komen. Treintickets voor deze trein boek je via Treinreiswinkel.

Reistijd naar Mayrhofen per trein

De snelste reistijd naar Mayrhofen per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Mayrhofen. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 10u51m. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van ongeveer 15 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Mayrhofen per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Mayrhofen per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Mayrhofen is tegenwoordig ook via NSInternational mogelijk. Ook via Trainline kan je de nachttrein naar Mayrhofen boeken.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Mayrhofen ICE + EC + IC 06:38 17:42 11:04 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:08 20:14 12:06 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 10:15 15:37 2 € 68,80 Online
Utrecht - Mayrhofen ICE + EC + IC 07:03 17:42 10:39 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:37 20:14 11:37 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 10:15 15:12 2 € 68,80 Online
Arnhem - Mayrhofen ICE + EC + IC 07:35 17:42 10:07 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 09:07 20:14 11:07 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 10:15 14:40 2 € 68,80 Online

Prijs van een treinticket naar Mayrhofen

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Mayrhofen in Zillertal geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Mayrhofen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Mayrhofen van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Mayrhofen is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Mayrhofen

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Mayrhofen reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Mayrhofen kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Mayrhofen krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Mayrhofen. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Mayrhofen is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Mayrhofen met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Mayrhofen met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Mayrhofen. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Mayrhofen en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Mayrhofen is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Mayrhofen is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Mayrhofen zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Mayrhofen

Het treinstation van Mayrhofen, Bahnhof Zillertalbahn, vind je net ten noorden van het centrum van Mayrhofen en pal naast de rivier de Ziller. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Mayrhofen dat op zo’n 250 meter van het station te vinden is. In het centrum vind je tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

Het stationsgebouw van Mayrhofen is het grootste van het Zillertal en heeft diverse voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en ticketautomaten.

Vanaf het station rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de omgeving van Mayrhofen. Bij het station van Mayhofen is ook een taxibedrijf gevestigd (Taxikroell). Per postbus of taxi reis je vrij eenvoudig van Mayrhofen naar bestemmingen als Aschau im Zillertal, Brandberg, Bruck am Ziller, Buch bij Jenbach, Eben am Achensee, Finkenberg, Fügen, Fügenberg, Gallzein, Gerlos, Gerlosberg, Hainzenberg, Hart im Zillertal, Hippach, Jenbach, Kaltenbach, Pill, Ramsau im Zillertal, Ried im Zillertal, Rohrberg, Schlitters, Schwaz, Schwendau, Stans, Steinberg am Rofan, Strass im Zillertal, Stumm, Stummerberg, Terfens, Tux, Uderns, Vomp, Weer, Weerberg, Wiesing, Zell am Ziller en Zellberg.

Kom je pas laat aan in Mayrhofen, dan kan je in het dorp een overnachting boeken. Der Siegelerhof is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

[google_map_easy id="26"]

Adres van treinstation Mayrhofen

Mayrhofen Zillertalbahnhof, 5V97+V3 Mayrhofen, Oostenrijk