Pretpark Plopsaland in het Belgische plaatsje De Panne is een erg leuke bestemming voor een dag vertier. Je kunt er heerlijk genieten van diverse attracties en leuke shows. Jaarlijks reizen in de vakantieperiodes en in de weekenden dan ook veel gezinnen af naar Plopsaland. Je kunt prima per trein naar Plopsaland in België reizen vanuit zowel Nederland als België. Reis je vanuit Nederland per trein naar Plopsaland, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen. Al vanaf €29 boek je een treinticket naar Plopsaland vanuit Nederland. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Plopsaland.

Treinreis naar Plopsaland in België

Vanuit Nederland rijdt er helaas geen rechtstreekse trein naar Plopsaland in België toe maar gelukkig is de treinverbinding naar Plopsaland behoorlijk goed. Zo hoef je slechts één keer over te stappen als je per trein naar Plopsaland wilt reizen. De overstap zal ik de meeste gevallen in Antwerpen zijn maar je kunt ook in Brussel overstappen. Vanuit Nederland kan je het beste de Intercity Direct of Thalys naar Antwerpen nemen om daar op de directe trein naar De Panne te stappen, het treinstation dat op loopafstand van Plopsaland ligt. Ook vanaf Brussel zijn er directe treinverbindingen naar De Panne toe. Verbindingen zijn vrijwel elk uur mogelijk.

Let erop dat het treinstation van De Panne officieel in het dorp Adinkerke ligt Kom je uit Nederland en wil je overnachten nabij Plopsaland? Dan kan je het beste naar de sfeervolle kustplaats de Panne reizen. Dat ligt op enkele kilometers van het treinstation van De Panne vandaan. Gelukkig kan je met de kusttram (die vanaf Adinkerke naar Knokke rijdt) in enkele minuten naar het tramstation van De Panne reizen om daar in te checken bij je hotel of nog even het strand op te gaan. Kaartje voor de kusttram naar De Panne kan je eenvoudig ter plekke kopen of online via de website van delijn, de uitvoerende maatschappij.

Bekijk je de dienstregeling van NSInternational, dan zie je vaak alleen de mogelijkheid om per Thalys en Intercity te reizen waarbij je maar één overstap hebt, of een verbinding met Intercity treinen waarbij je twee overstappen hebt. Dit komt omdat de snelste treinverbinding naar De Panne getoond wordt, niet degene met het minst aantal overstappen. Omdat je op IC treinen geen treinbinding hebt mag je altijd in Antwerpen wachten op de rechtstreekse IC naar De Panne en daar op instappen. Je ticket is gewoon geldig.

Route trein naar Plopsaland

Reistijd naar Plopsaland (De Panne)

Uiteraard verschilt de reistijd per trein naar Plopsaland (De Panne) per vertrekstation in Nederland. Ga je uit van vertrekstation Amsterdam, dan is de snelste reistijd naar Plopsaland (De Panne) 4 uur en 4 minuten als je per Thalys tot aan Antwerpen reist en vervolgens per Intercity doorreist naar Plopsaland (De Panne). Reis je met de Intercity Direct vanuit Nederland naar Plopsaland (De Panne) toe, dan moet je op ongeveer 30 minuten extra reistijd rekenen.

Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd van de trein naar Plopsaland (De Panne) vanaf enkele belangrijke treinstations in Nederland. Of bekijk hier de reistijd naar Plopsaland (De Panne) vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd per trein naar Plopsaland (De Panne) (IC-verbinding)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Boeken
Amsterdam - De Panne 08:04 12:08 04:04 1 € 29 Online
Schiphol - De Panne 09:04 13:08 04:04 1 € 29 Online
Rotterdam - De Panne 10:04 14:08 04:04 1 € 29 Online
Breda - De Panne 11:04 15:08 04:04 1 € 29 Online

Korting op je treinticket naar Plopsaland (De Panne)

Reis je per trein, dan kan je met korting naar Plopsaland (De Panne) reizen. Naast de Early Bird vroegboekkorting kan je ook met je voordeelurenkaart of je vrij-reizenkaart korting op je treinticket naar Plopsaland (De Panne) krijgen. Let erop dat deze kortingskaarten alleen geldig zijn op de Intercity en regionale treinen, niet op de Thalys hogesnelheidslijn!

Wil je voordeliger met de trein naar Blankenberge toe? Je kunt behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Plopsaland (De Panne) als je op tijd je ticket boekt. Met een Early Bird vroegboektarief ben jij vrijwel altijd voordeliger uit dan wanneer je met je voordeeluren korting reist. Reis je zonder korting, dan is een Early Bird weektarief vaak 30% tot 40% voordeliger. Hoe langer de reisafstand, hoe meer je bespaart indien je een Early Bird tarief boekt. Vanaf Groningen bespaar je bijvoorbeeld bijna 42% met je Early Bird tarief t.o.v. het flexprijs/volprijs tarief!

Kinderkorting
Reis je met kinderen naar Plopsaland (De Panne)? Dan is er een kinderkorting van toepassing. Kinderen die met (groot)ouder reizen kunnen een Railrunner aanschaffen voor slechts €2,50 per dag. Indien je blijft overnachten in Plopsaland (De Panne), dan betaal je voor elk kind t/m 11 jaar slechts €5 voor een retourticket.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Plopsaland (De Panne) is er helaas niet. Wel zijn er in België erg voordelige treintickets voor senioren uit de automaat te halen (seniorenbiljet). Op het eerste treinstation in België (Essen) kan je voor €6,80 een dagkaart voor senioren aanschaffen.

Jongerenkorting
Jongerenkorting op de trein naar Plopsaland (De Panne) is er helaas niet (meer).

Veelgestelde vragen over de trein naar Plopsaland


Al vanaf € 29 kan je een treinticket naar Plopsaland boeken. Treinkaartjes naar Plopsaland kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Plopsaland.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Plopsaland. Indien je een treinreis naar Plopsaland maakt zal je altijd minimaal 1 minimaal keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Plopsaland.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Plopsaland kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Plopsaland ongeveer 04u04m.

Bereken hier de reistijd naar Plopsaland vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Plopsaland raden wij Le Rusticka aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Plopsaland en aanbiedingen.
2024-04-14T17:49:06+02:00

Deel of like deze pagina!