Absoluut een van de meest geliefde wintersportbestemmingen in Duitsland is Oberstdorf. Het dorp ligt op een hoogte van ruim 800 meter en wordt omringt door hoge bergtoppen. Vanuit Nederland bestaat er geen rechtstreekse trein naar Oberstdorf. Wel bestaat er een verbinding met één overstap. Vanaf €39,90 kan je al een treinticket naar Oberstdorf boeken. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Oberstdorf.

Trein naar Oberstdorf

Trein naar Oberstdorf

Een rechtstreekse trein naar Oberstdorf vanuit Nederland is er helaas niet. Reis je per trein naar Oberstdorf, dan moet je rekenen op minimaal één overstap. Dat is echter niet de snelste treinverbinding naar Oberstdorf. Vanuit Nederland kan je op verschillende manieren per trein naar Oberstdorf reizen.

ICE richting Oberstdorf

ICE hogesnelheidstrein
Zo kan je overdag met de ICE vanuit Amsterdam CS, Utrecht of Arnhem CS naar Duitsland reizen. In Düsseldorf of Keulen stap je vaak over op een aansluitende ICE trein die je naar Ulm brengt. Vanaf Ulm kan je per regionale trein het laatste deel van het traject naar Oberstdorf reizen. Meestal is de verbinding met twee overstappen de snelste treinverbinding naar Oberstdorf.

ICE en IC
De treinverbinding naar Oberstdorf met het minst aantal overstappen is die waarbij je vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem per ICE naar Mannheim reist. Dagelijkst vertrekt er vanuit Mannheim een directe trein naar Oberstdorf. Als je om 08:08 de ICE vanuit Amsterdam neemt ben je om 18:18 in Oberstdorf.

Intercity richting Oberstdorf
NightJet nachttrein naar München

NightJet nachttrein
Per nachttrein naar Oberstdorf reizen is ook mogelijk, deels althans. Zo kan je vanuit Nederland per ICE of regionale trein (via Venlo) naar Düsseldorf reizen. Daar vertrekt elke avond om 20:54 de NightJet nachttrein naar München. In München kan je in de ochtend bij aankomst rond 07:09 op een regionale trein naar Oberstdorf stappen.

De reistijd naar Oberstdorf met de nachttreinverbinding is langer dan de verbinding met ICE treinen overdag maar het grootste deel van de reis slaap je dus voelt de reis minder lang aan. Ook is reizen met de nachttrein ideaal indien je met kinderen reist. Wil je de nachttrein boeken, boek je reis dan in 3 delen. Eerste de ICE, dan de NJ nachttrein (via Trainline) en dan de regionale trein. Je bent zo het voordeligst uit.

Reistijd naar Oberstdorf per trein

De snelste treinverbinding naar Oberstdorf is per ICE trein. De reistijd per trein naar Oberstdorf hangt natuurlijk af van het treinstation waar je opstapt. Vanuit Amsterdam gezien is de reistijd naar Oberstdorf 08u40m. Vanaf Utrecht en Arnhem is de reistijd respectievelijk 30 en 60 minuten korter. Bereken de reistijd vanaf jouw vertrekstation.

De reistijd per nachttrein naar Oberstdorf is een stuk langer. Reken op ongeveer 20 uur.

Reistijd naar Oberstdorf per ICE trein en Nachttrein

De verbinding met de nachttrein kan je via NSInternational niet online boeken. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar München en dan de regionale trein van München naar Oberstdorf.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Oberstdorf ICE + RE 08:08 17:19 09:11 2 € 39,90 Online
ICE + NJ + RE 16:38 09:39 17:01 2 € 70,90 Online
Utrecht - Oberstdorf ICE + RE 08:37 17:19 08:42 2 € 39,90 Online
ICE + NJ + RE 17:03 09:39 16:36 2 € 70,90 Online
Arnhem - Oberstdorf ICE + RE 09:07 17:19 08:12 2 € 39,90 Online
ICE + NJ + RE 17:35 09:39 16:04 2 € 70,90 Online

Prijs van een treinticket naar Oberstdorf

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Oberstdorf niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Oberstdorf begint bij €39,90 is deze variabel. Prijzen lopen in staffels op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De staffels waarin de prijzen voor een ticket oplopen bestaan vaak uit €5 a €10. Is het voordeligste tarief van €39,90 uitverkocht, dan kan je soms een ticket boeken voor €44,90. Is dat uitverkocht, dan betaal je €49,90 voor je ticket.

Je kunt je ticket al 180 dagen voor vertrek boeken*. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Oberstdorf is een Supersparpreis. Daarna komt het iets duurdere Sparpreis tarief. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief. Boek je binnen enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €70 to €100 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €59,90.

* De winterdienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode na +/- 10 december. Half oktober kan je zodoende treintickets voor de winterperiode inboeken.

Bespaar tips

Boek je treinkaartje naar Oberstdorf op tijd
Je kunt al 180 dagen voor vertrek een treinticket naar Oberstdorf boeken. Wil je een goedkoop treinticket naar Oberstdorf boeken? Zorg dan dat je op tijd boekt. Als je op tijd boekt kan je vaak veel geld besparen. De korting bij vroeg boeken kan oplopen tot +/- 76% ten opzichte van het Full-flex tarief. Ideaal is 120 tot 180 dagen voor vertrek boeken.

Vertrek eerder of later
De treinverbinding naar Oberstdorf met de ICE 105 is vaak behoorlijk duur omdat dit de populairste tijd van vertrek is. Goedkope tickets zijn dus ook snel uitverkocht voor deze trein. Probeer eens een verbinding eerder of later te boeken. Het kan je veel geld schelen.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een goedkoop treinticket naar Oberstdorf, bijvoorbeeld het Supersparpreis of Sparpreis vroegboektarief, dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Oberstdorf. Het tarief van Zwolle naar Freiburg is gelijk aan het tarief van Arnhem naar Oberstdorf. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Arnhem te betalen. Tarieven van de Full-flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Interrail Global pass
Als je op korte termijn (binnen enkele dagen of weken) boekt is het in de meeste gevallen voordeliger om een Interrail Global pass te boeken i.p.v. losse treintickets. Een Interrail Global pas waarmee jij heen-en weer naar Oberstdorf Kunt reizen koop je al vanaf €168. Zitplaatsen reserveren is niet verplicht dus je Interrail pas is voldoende om de reis mee te maken.

Korting op de trein naar Oberstdorf

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Oberstdorf reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Oberstdorf kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Oberstdorf krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Oberstdorf. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Oberstdorf is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Oberstdorf met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Oberstdorf met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Oberstdorf. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Oberstdorf en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Oberstdorf is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Oberstdorf is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Oberstdorf

Het treinstation van Oberstdorf ligt iets ten noorden van het centrum van Oberstdorf. Het station is een kopstation, treinen kunnen hier niet verder rijden. Op een afstand van ongeveer 200 meter van het treinstation van Oberstdorf vind je de Kirchstrasse, een van de hoofdstraten in het centrum van Oberstdorf. Het stationsgebouw van Oberstdorf is modern en van redelijk grote omvang met flink wat voorzieningen en faciliteiten. In het gebouw vind je diverse restaurants, toiletten, service voor mindervaliden en kluisjes. Voor het station vertrekken bussen naar diverse bestemmingen. Ook kan je voor het treinstation van Oberstdorf een taxi nemen naar je hotel in het dorp of een andere plaats in de omgeving.

Enkele leuke en betaalbare hotels in Oberstdorf vind je op loopafstand van het treinstation. Mocht je laat aankomen, dan kan je hier een overnachting boeken. Hotel Garni Regina is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

Bekijk uitgebreide informatie over het treinstation van Oberstdorf.

[google_map_easy id=”18″]

Adres van treinstation Oberstdorf:

Oberstdorf, Bahnhofplatz 5, 87561 Oberstdorf