Reis je met de trein naar Frankrijk, dan is de kans erg groot dat je met de Thalys hogesnelheidslijn reist. De Thalys is een samenwerkingsverband tussen meerdere spoorwegmaatschappijen. Treintickets naar Frankrijk kan je zodoende op meerdere websites boeken. Naast de website van de Thalys zelf kan je ook treintickets voor de Thalys boeken via de website van NSinternational, via NMBS (Belgische spoorwegen), via SNCF (Franse spoorwegen) en via de website van de Deutsche Bahn (Duitse spoorwegen).

Goedkope treintickets naar Frankrijk boeken

De prijs van je treinticket is altijd sterk afhankelijk van de termijn van boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op de laagste tarieven. Treinkaartjes voor de Thalys kan je tegenwoordig al 4 maanden voor vertrekdatum boeken. Als je op tijd je treinticket voor de Thalys boekt kan je al voor €35 per enkele reis mee. Voor een retour betaal je het dubbele. Reis je liever eerste klas, dan kan dat vanaf €59 per enkele reis. Een retour boek je vanaf €118. Bekijk hier de actuele prijzen.

De prijzen van de treintickets zijn variabel en lopen op naarmate de vertrekdatum nadert. De prijs loopt in staffels op. Is het voordeligste tarief van €35 uitverkocht, dan kan je het op één na goedkoopste treinticket boeken dat €54 per enkele reis kost. Is dat tarief uitverkocht, dan kan je het op twee na goedkoopste tarief boeken (€86 per enkele reis). De prijs van je Thalys treinticket kan oplopen tot een volprijstarief van €135 per enkele reis op korte termijn! Wees er daarom snel bij.

Per TGV door Frankrijk reizen

Reis je voorbij Parijs, dan reis je meestal per TGV trein (Train Grande Vitesse). Deze hogesnelheidstrein brengt je naar diverse grotere steden in alle hoeken van Frankrijk. Vanaf de grotere stations kan je overstappen op kleinere regionale treinen die je vervolgens naar kleinere bestemmingen brengen. Ook worden er op sommige trajecten door de Franse spoorwegen bussen ingezet. Je treinkaartje is ook op deze bussen geldig. De TGV naar Frankrijk vertrekt niet vanuit Nederland maar je kunt wel in Brussel opstappen. Vanaf Brussel Midi (ofwel, Brussel-Zuid) rijden er rechtstreekse TGV treinen naar het zuiden van Frankrijk. Zo bereik je vanuit Brussel in een paar uur steden als Marseille, Valence, Avignon of Lyon. Vanaf €25,- boek je al een enkele reis. Actuele prijzen vind je hier. Een treinticket vanaf elk station in Nederland naar Brussel boek je al vanaf €15,- per enkele reis.

Reistijd per trein naar Parijs

Tegenwoordig zit je zo in hartje Parijs. Vanaf Amsterdam is de reistijd per trein naar Parijs slechts 3.18 uur als je met de Thalys reist. Vanaf Schiphol reis je in 3.02 uur naar Parijs en vanaf Rotterdam zit je al in 2.37 uur in Parijs! In Parijs komt je aan op Parijs Gare Du Nord station. Vanaf hier kan je eenvoudig per metro doorreizen naar je hotel in Parijs of naar een van de vele bezienswaardigheden in Parijs.

Tip: op loopafstand van treinstation Gare Du Nord vind je een paar leuke hotels.

[google_map_easy id="38"]