Nabij de Rijndelta, aan de prachtige Bodensee en vlakbij de grens met Zwitserland en Duitsland vind je de kleine stad Bregenz. De bescheiden hoofdstad van de provincie Voralberg en heeft een prachtig oud centrum met het Altes Rathaus uit 1662 en de Unterstadt Rathaus uit 1686. Om het oude bovendeel van de stad, de Oberstadt, vind je de nog in goede staat verkerende stadsmuur die in de 13e tot 16e eeuw gebouwd is. Per trein kan je prima naar Bregenz reizen vanuit Nederland. Vanaf €39,90 boek je al een treinticket naar Bregenz.

Per trein naar Bregenz reizen

Er zijn verschillende manieren waarop je per trein naar Bregenz kunt reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Bregenz reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf.

Trein naar Landeck-Zams

Per dagtrein naar Bregenz reizen

Een reguliere rechtstreekse trein naar Bregenz overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen
Het hele jaar door rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Bregenz. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Frankfurt over kunt stappen op de ICE naar München. Vanaf daar kan je per rechtstreekse trein naar Bregenz doorreizen.

Wil je de reistijd naar Bregenz iets verkorten, dan kan dat wanneer je één of twee keer extra overstapt. Zo kan je Vanuit Nederland per naar ICE Köln reizen en daar op de ICE naar Ulm stappen. In Ulm kan je op de regionale trein naar Lindau stappen (grens Duitsland en Oostenrijk). Van Ulm kan je per directe regionale trein naar Bregenz reizen.

Bekijk alle verbindingen.

Per nachttrein naar Bregenz reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Bregenz vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Bregenz dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Je kunt in München uitstappen (rond 07:00). Vanaf München kan je de aansluitende trein naar Bregenz nemen.

Per ICE kan je van Nederland naar Düsseldorf reizen, het opstapstation van de nachttrein. Let op voldoende overstaptijd.
Het treinticket voor de ICE kan je via NSInternational boeken, de nachttrein niet. Dat ticket kan je online via Trainline boeken.

In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Bregenz inclusief de nachttrein boek je vanaf €87 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Reistijd naar Bregenz per trein

De reistijd naar Bregenz per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Bregenz. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 09u05m (snelste verbinding). Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van bijna 14 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Bregenz per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Bregenz per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Bregenz is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar München en dan de trein naar Bregenz.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Bregenz ICE + EC + IC 06:38 17:42 11:04 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:08 20:14 12:06 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 10:15 15:37 2 € 68,80 Online
Utrecht - Bregenz ICE + EC + IC 07:03 17:42 10:39 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:37 20:14 11:37 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 10:15 15:12 2 € 68,80 Online
Arnhem - Bregenz ICE + EC + IC 07:35 17:42 10:07 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 09:07 20:14 11:07 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 10:15 14:40 2 € 68,80 Online

Prijs van een treinticket naar Bregenz

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Bregenz geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Bregenz lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Bregenz van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Bregenz is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Bregenz

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Bregenz reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Bregenz kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Bregenz krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Bregenz. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Bregenz is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Bregenz met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Bregenz met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Bregenz. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Bregenz en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Bregenz is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Bregenz is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Bregenz zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Bregenz

Het treinstation van Bregenz, Bregenz Hbf, vind je net ten noorden van het centrum van Bregenz. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Bregenz waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de buurt van Bregenz.

[google_map_easy id="93"]