Dresden is één van de populairste steden in Duitsland om naar toe te gaan. De stad heeft zwaar geleden tijdens WOII maar gelukkig zijn er nog delen van de stad bewaard gebleven. Reis je per trein vanuit Nederland naar Dresden, dan moet je minimaal éénmaal overstappen. Je kan al een treinticket naar Dresden boeken vanaf €39,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Dresden.

Trein naar Dresden

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland per trein naar Dresden te reizen. Zo kan je bijvoorbeeld de IC-Berlijn nemen en in Hannover overstappen op een Intercity die rechtstreeks naar Dresden rijdt. Een tweede optie is reizen per ICE naar Dresden. Ook dan heb je slechts één overstap, in Frankfurt (Flughafen). Qua totale reistijd verschillende de twee routes niet veel van elkaar. Voordeel van de route per Intercity is dat deze verbinding vaak goedkoper is. Voordeel van de route per ICE is dat dit type treinen comfortabeler is.

Ook zijn er nog mogelijkheden om bijvoorbeeld met de IC-Berlijn tot aan Berlijn te reizen en daar op de EC te stappen. Ook kan je er voor kiezen om in Hannover uit te stappen en nog een overstap in Leipzig te hebben. Je wint dan iets aan tijd, maar niet veel.

Route trein naar Dresden

Reistijd van de trein naar Dresden

De snelste reistijd naar Dresden per trein is 9 uur, gezien vanaf Amsterdam Centraal. Dit is met de ICE verbinding via Frankfurt. De treinverninding naar Dresden met de IC richting Berlijn duurt vaak ongeveer een half uur langer. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichterbij de grens ligt dan Amsterdam, dan neemt de reistijd logischer wijs af.

Reistijd naar Dresden per trein (IC via Hannover)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Dresden 09:00 18:39 09:39 1 € 39,90 Online
Hilversum - Dresden 09:22 18:39 09:17 1 € 39,90 Online
Amersfoort - Dresden 09:36 18:39 09:03 1 € 39,90 Online
Apeldoorn - Dresden 10:02 18:39 08:37 1 € 39,90 Online
Deventer - Dresden 10:19 18:39 08:20 1 € 39,90 Online
Almelo - Dresden 10:45 18:39 07:54 1 € 39,90 Online
Hengelo - Dresden 10:58 18:39 07:41 1 € 39,90 Online

Prijs van een treinticket naar Dresden

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Dresden niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Dresden begint bij €39,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog. Boek je enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €50 to €70 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €59.

Wil je een treinticket naar Dresden boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen.

Korting op je treinticket naar Dresden

Geld besparen op je treinticket naar Dresden is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Dresden als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar Dresden betaalt. Boek je op tijd, dan kan je een voordelige Sparpreis of een nog voordeliger Supersparpreis ticket boeken.

Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een flex-prijs tarief. Niet op een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief. Het flex-prijs tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief.

Kinderkorting

Als je met kinderen met de trein naar Dresden reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting

Een speciale senioren korting op de trein naar Dresden is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting

Jongerenkorting op de trein naar Dresden is er helaas niet.

Treinstation van Dresden

Het treinstation van Dresden behoort tot de top 10 van drukste treinstations in België. Dagelijks maken ruim 20.000 reizigers gebruik van het station. Treinstation Mechelen is een van de oudste treinstations van België (1835) en vormt een belangrijk knooppunt tussen Antwerpen, Brussen, Leuven en Gent.

Het station telt 10 perrons die niet gelijkvloers zijn, er zijn twee hoogteniveaus.

Er zijn twee treinstations in Mechelen te vinden. Naast het centraal station vind je er ook nog Mechelen Nekkerspoel, een veel rustiger station op zo’n twee kilometer afstand van het hoofdstation.

Adres van treinstation Dresden: Koning Albertplein 2, 2800 Mechelen, België

Informatie over Dresden

Het is de grootste stad en ook gelijk de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen, Dresden. De stad wordt door de rivier de Elbe die vanuit Tsjechië naar de Noordzee loopt in tweeën gesplitst. Al voor de vijfde eeuw voor Christus was er een nederzetting op de plek waar Dresden ligt. Het was naar alle waarschijnlijkheid een Slavische vestiging. Later was de stad de residentie van de Saksische heersers. Daarna zelfs werd Dresden de hoofdstad van de belangrijkste protestante staat binnen het Heilige Roomse Rijk in Duitsland. De ontwikkeling van de stad raakte in een sneltreinvaart en culturele instellingen werden er volop gebouwd. Gelukkig was tijdens de dertigjarige oorlog de stad bespaart gebleven. Echter is Dresden tijdens WOII wel hevig gebombardeerd. Veel van de prachtige gebouwen en het historische centrum zijn vernietigd.

Bezienswaardigheden in Dresden

Hoewel veel belangrijke culturele gebouwen en grote delen van het historische centrum zijn vernietigd, zijn er gelukkig nog genoeg bezienswaardigheden in Dresden overgebleven die een bezoek aan de stad de moeite waard maken. Sommige gebouwen zijn ook gerestaureerd zoals de prachtige Frauenkirche en de beroemde Semperoper. Andere bezienswaardigheden in Dresden die zeker een bezoek waard zijn zijn de Gemäldegalerie Alte Meister, Schauspielhaus am Zwinger, de Altmarkt, de Albertbrücke, de Fürstenzug en het Sächsisches Ständehaus. Een groot deel van Dresden staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.