Wil je per trein door Vietnam reizen? Dat kan. Reizen per trein door Vietnam is ideaal. Je betaalt weinig, komt ver en bespaart ook nog eens op je overnachting als je met een nachttrein reist. Je kan tegenwoordig online je treintickets in Vietnam boeken. Boek je ticket wel op tijd want sommige verbindingen zijn erg populair. Vooral de prachtige rit van Hanoi naar Lao Cai (richting Sapa) en de treinreis van Hue naar Danang over Hai Vann pas zijn erg in trek.

Waar boek je een treinticket in Vietnam?

Vroeg kon je treintickets voor een bepaalde treinticket in Vietnam alleen nog ter plekke aan het loket op het station regelen. Tegenwoordig kan je gelukkig online treintickets in Vietnam boeken. Zo ben je op voorhand al verzekerd van een plek in de trein en kan je rustige verder gaan met het plannen van je reis.

Naast het boeken van een treinticket kan je soms ook je aansluitende transfers bijboeken. Vooral handig als je bijvoorbeeld vanuit Hanoi naar Sapa reist. Aangezien de trein maar tot aan Lao Cai rijdt, heb je nog een aansluitende transfer per bus nodig naar Sapa, 40 minuten verderop. Via de boekingssite 12go.asia kan je een treinticket inclusief aansluitende bustransfer boeken. Erg handig.

Populaire treinverbindingen in Vietnam

Er zijn een aantal erg populaire treinverbindingen in Vietnam. Ze zijn erg de moeite waard vanwege het mooie uitzicht dat je onderweg hebt of het zijn simpelweg treinverbindingen die veel gebruikt worden door toeristen om van de ene naar de andere plek te komen.

Speciale verbindingen zijn die van Hanoi naar Sapa (via Lao Cai) en de treinverbinding van Hue naar Danang over de hoge Hai Van pas waarbij je uitzicht over de Zuid-Chinese zee hebt.