In de deelstaat Beieren, in het zuiden van Duitsland, ligt de wintersportplaats Oberammergau. Dit skioord lig op slechts 20 kilometer afstand van Garmisch-Partenkirchen en op een hoogte van 837 meter. Ben je op zoek naar een leuk en goedkoop Duits skigebied voor beginnnende skiërs, dan is Oberammergau een ideale bestemming. Je kunt prima per trein naar Oberammergau reizen. Met slechts drie overstappen reis je al per trein vanuit Nederland naar Oberammergau toe. Vanaf €37,90 boek je al een treinticket naar Oberammergau, kinderen t/m 14 jaar reizen zelf gratis mee! Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Oberammergau.

Treinreis naar Oberammergau

Indien je op zoek ben naar een rechtstreekse trein naar Oberammergau, dan moeten we je teleurstellen. Er rijdt helaas geen directe trein van Nederland naar Oberammergau toe. Je zal altijd moeten overstappen als je een treinreis naar Oberammergau wilt gaan maken. Gelukkig hoef je slechts twee keer over te stappen als je met de nachttrein naar Oberammergau reist. Reis je liever overdag, dan zal je minimaal drie keer moeten overstappen.

Route treinverbinding naar Oberammergau
Trein naar Oberammergau

ICE hogesnelheidstrein naar Oberammergau
De snelste manier om per trein naar Oberammergau te reizen is per ICE hogesnelheidstrein. Deze trein rijdt overdag en vertrekt vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS naar Duitsland. In Keulen, Frankfurt of Mannheim stap je vervolgens over op de aansluitende ICE die je naar München (München-Pasing treinstation) brengt. Daar stap je over op de aansluitende trein naar Oberammergau, een regionale trein.

NightJet nachttrein naar Oberammergau
Sinds enkele jaren is het ook (weer) mogelijk om per nachttrein naar Oberammergau te reizen. Zo kan je elke avond vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS de nachttrein richting München nemen. In München kan je het beste in de ochtend overstappen op de regionale trein naar Murnau. Daar kan je overstappen op de aansluitende rechtstreekse trein naar Oberammergau. De Nightjet nachttrein naar Oberammergau vertrekt dagelijks om 19:30 vanuit Amsterdam en stopt vervolgens 30 minuten later op Utrecht CS en 60 minuten later op Arnhem CS om vervolgens rond 06:30 in München aan te komen.

De reistijd naar Oberammergau met de nachttreinverbinding duurt langer dan de verbinding met ICE treinen overdag maar het grootste deel van de reis slaap je dus voelt de reis minder lang aan.

Nachttrein naar Oberammergau
Intercity naar Garmisch Partenkirchen

IC, EC en regionale treinen
Ook is het mogelijk om met Intercitytreinen, Eurocitytreinen en/of regionale treinen naar Oberammergau te reizen. Vaak is je treinticket naar Oberammergau dan goedkoper dan wanneer je per ICE reist. De reistijd is doorgaans wel een stuk langer. Ook moet je vaker overstappen.

Reistijd naar Oberammergau per trein

De snelste treinverbinding naar Oberammergau is per ICE trein. De reistijd per trein naar Oberammergau hangt natuurlijk af van het treinstation waar je opstapt. Vanuit Amsterdam gezien is de reistijd naar Oberammergau 09u11m. Vanaf Utrecht en Arnhem is de reistijd respectievelijk 30 en 60 minuten korter.

Reis je met de Nightjet nachttrein naar Oberammergau toe, dan moet je rekenen op een totale reisduur van ongeveer 12,5 uur vanaf Amsterdam gezien.

Bereken de reistijd vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd naar Oberammergau per ICE trein en Nachttrein

De verbinding met de nachttrein kan je via NSInternational online boeken.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Oberammergau ICE + ICE + RE + RE 08:08 17:19 09:11 3 € 37,90 Online
NJ + RE + RE 19:30 09:19 13:49 2 € 49,80 Online
Utrecht - Oberammergau ICE + ICE + RE + RE 08:37 17:19 08:42 3 € 37,90 Online
NJ + RE + RE 19:58 09:19 13:21 2 € 49,80 Online
Arnhem - Oberammergau ICE + ICE + RE + RE 09:07 17:19 08:12 3 € 37,90 Online
NJ + RE + RE 20:33 09:19 12:52 2 € 49,80 Online

Prijs van een treinticket naar Oberammergau

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Oberammergau niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Garmisch-Partenkirchen begint bij €37,90 is deze variabel. Prijzen lopen in staffels op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De staffels waarin de prijzen voor een ticket oplopen bestaan vaak uit €5 a €10. Is het voordeligste tarief van €37,90 uitverkocht, dan kan je soms een ticket boeken voor €44,90. Is dat uitverkocht, dan betaal je €49,90 voor je ticket.

Je kunt je ticket al 180 dagen voor vertrek boeken*. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Oberammergau is een Supersparpreis. Daarna komt het iets duurdere Sparpreis tarief. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief. Boek je binnen enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €70 to €100 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €57,90.

* De winterdienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode na +/- 10 december. Half oktober kan je zodoende treintickets voor de winterperiode inboeken.

Bespaar tips

Boek je treinkaartje naar Oberammergau op tijd
Je kunt al 180 dagen voor vertrek een treinticket naar Garmisch Partenkrichen boeken. Wil je een goedkoop treinticket naar Oberammergau boeken? Zorg dan dat je op tijd boekt. Als je op tijd boekt kan je vaak veel geld besparen. De korting bij vroeg boeken kan oplopen tot +/- 76% ten opzichte van het Full-flex tarief. Ideaal is 120 tot 180 dagen voor vertrek boeken.

Vertrek eerder of later
De treinverbinding naar Oberammergau met de ICE 105 is vaak behoorlijk duur omdat dit de populairste tijd van vertrek is. Goedkope tickets zijn dus ook snel uitverkocht voor deze trein. Probeer eens een verbinding eerder of later te boeken. Het kan je veel geld schelen.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een goedkoop treinticket naar Oberammergau, bijvoorbeeld het Supersparpreis of Sparpreis vroegboektarief, dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Oberammergau. Het tarief van Zwolle naar Oberammergau is gelijk aan het tarief van Arnhem naar Oberammergau. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Arnhem te betalen. Tarieven van de Full-flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Interrail Global pass
Als je op korte termijn (binnen enkele dagen of weken) boekt is het in de meeste gevallen voordeliger om een Interrail Global pass te boeken i.p.v. losse treintickets. Een Interrail Global pas waarmee jij heen-en weer naar Oberammergau Kunt reizen koop je al vanaf €168. Zitplaatsen reserveren is niet verplicht dus je Interrail pas is voldoende om de reis mee te maken.

Korting op de trein naar Oberammergau

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Oberammergau reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Oberammergau kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Oberammergau krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Oberammergau . De prijs voor het voordeligste treinticket naar Oberammergau is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Oberammergau met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Oberammergau met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Oberammergau . Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Oberammergau en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein naar Oberammergau reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Oberammergau is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Oberammergau is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Oberammergau zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Oberammergau

Het treinstation van Oberammergau ligt 300 meter ten westen van het centrum van Oberammergau. Je loopt in enkele minuten van het treinstation van Oberammergau naar het centrum van Oberammergau toe. Het stationsgebouw van Oberammergau is overdekt en voorzien van enkele handige voorzieningen en faciliteiten te vinden. Ook kan je 30 minuten gratis gebruikmaken van WIFI (WLAN). Voor het station vertrekken bussen naar diverse bestemmingen in de omgeving en is ook een taxistandplaats.

Enkele leuke en betaalbare hotels in Oberammergau vind je op loopafstand van het treinstation. Mocht je laat aankomen, dan kan je hier een overnachting boeken. Het Parkhotel Sonnenhof is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is. Het is een leuk en goedkoop hotel in Oberammergau met mooi uitzicht op de bergen.