Vlakbij de grens met Duitsland en nabij de Zugspitze vind je de wintersportplaats Ehrwald. Per trein van Nederland naar Ehrwald reizen is goed mogelijk en verhoudingsgewijs met andere wintersportplaatsen in Oostenrijk is de plek ook snel te bereiken. Een treinticket naar Ehrwald kan je al vanaf €39,90 boeken.

Trein naar Ehrwald

Je kunt op verschillende manieren per trein naar Ehrwald reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Ehrwald reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats, ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf.

Verbinding trein naar Ehrwald
Per dagtrein naar Ehrwald reizen

Een rechtstreekse trein naar Ehrwald overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Ehrwald. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Düsseldorf, Keulen, Frankfurt of Mannheim moet overstappen op een andere ICE voor je in München aankomt.

In München stap je over op een regionale trein rechtstreeks naar Ehrwald. Deze regionale spoorlijn maakt deel uit van de Außerfernspoorlijn die van Duitsland via plaatsen als Pfronten-Steinach, Kempten en Garmisch-Partenkirchen naar Oostenrijk rijdt.

De prijs van een treinticket naar Ehrwald begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Per nachttrein naar Ehrwald reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Ehrwald vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Ehrwald dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar Ehrwald, dan kan je in München overstappen op de directe trein naar Ehrwald. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Ehrwald inclusief de nachttrein boek je vanaf €68,80 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Reistijd naar Ehrwald per trein

De reistijd naar Ehrwald per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Ehrwald per trein. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 9u43m. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van bijna 14 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Ehrwald per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Ehrwald per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Ötztal is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar Wörgl en dan de trein naar Ötztal.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Ehrwald ICE + EC + RE 08:08 17:51 09:43 2 € 39,90 Online
ICE + NJ + RJX 18:38 09:48 15:10 2 € 68,80 Online
Utrecht - Ehrwald ICE + EC + RE 08:37 17:51 09:14 2 € 39,90 Online
ICE + NJ + RJX 19:03 09:48 14:45 2 € 68,80 Online
Arnhem - Ehrwald ICE + EC + RE 09:07 17:51 08:44 2 € 39,90 Online
ICE + NJ + RJX 19:35 09:48 14:13 2 € 68,80 Online

Prijs van een treinticket naar Ehrwald

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Ehrwald geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Ehrwald lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Ehrwald van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Ehrwald is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Je kunt alleen ICE treinen reserveren, regionale treinen zijn niet te reserveren.

Korting op de trein naar Ehrwald

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Ehrwald reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Ehrwald kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Ehrwald krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Ehrwald. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Ehrwald is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Ehrwald met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Ehrwald met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Ehrwald. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Ehrwald en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Ehrwald is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Ehrwald is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Ehrwald zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Ehrwald

Het treinstation van Ehrwald, Ehrwald Zugspitzbahn vind je een stuk ten noordwesten van het centrum van Ehrwald. Vanaf het station loop je binnen tien minuten naar het centrum van Ehrwald waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

Het stationsgebouw van Ehrwald Zugspitzbahn is klein maar modern. In het gebouw vind je enkele voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en een informatiebalie/ticketbalie. Vanaf het station van Ehrwald Zugspitzbahn rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in het Zugspitz Arena skigebied. Zo reis je per postbus of taxi vrij eenvoudig van Ehrwald naar bestemmingen als Obermoos, Ehrwald-Schanz, Oberdorf, Unterdorf, Schmiede, Weidach, Biberwier, Garmisch-Partenkirchen, Grainau, Lermoos en Mieming.

Mocht je laat aankomen in Ehrwald, dan kan je in het dorp een overnachting boeken. Haus Sandeck is een aanrader. Dit hotel ligt op korte afstand (+/- 100 meter) van het treinstation van Ehrwald en goed betaalbaar.

[google_map_easy id="22"]

Adres van treinstation Ehrwald Zugspitzbahn

Ehrwald Zugspitzbahn, 6632 Ehrwald, Oostenrijk