Tot de populairste steden in Europa die je per trein kunt bezoeken behoort Kopenhagen zeker. Behoorlijk wat toeristen reizen jaarlijks per trein naar Kopenhagen af om deze sfeervolle Scandinavische stad te bezoeken. Jammer genoeg rijdt er geen rechtstreekse trein naar Kopenhagen meer. Je zal altijd minimaal twee keer moeten overstappen. Zoek je een goedkoop treinticket naar Kopenhagen? Dat is zeker mogelijk. Je boekt namelijk al een treinkaartje naar Kopenhagen vanaf €37,90 per enkele reis in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Kopenhagen.

Treinreis naar Kopenhagen

Dagelijks zijn er vanuit Nederland twee goede treinverbindingen naar Kopenhagen. Hierbij stap je in beide gevallen tweemaal over. Dat is gelijk ook het minimale aantal overstappen als je per trein naar Kopenhagen reist. Daarnaast zijn er nog een aantal verbindingen waarbij je drie a vier keer moet overstappen om de Deense hoofdstad te bereiken. Met de beste treinverbinding naar Kopenhagen waarbij je tweemaal overstapt vindt de overstap vaak plaats in Osnabrück of Rheine en Hamburg. Vanuit Nederland reis je per IC-Berlijn tot aan Osnabrück of Rheine waar je vervolgens op de IC naar Hamburg overstapt. Vanaf Hamburg reis je per Eurocity trein naar Kopenhagen toe.

Tot half december 2019 reisde je nog met de EC trein tussen Puttgarden en Rödby op de boot. Na half december ziet de treinreis naar Kopenhagen er anders uit en reis je geheel over land naar Kopenhagen via Odense.

Route trein naar Kopenhagen

Intercity naar Kopenhagen

Doorgaans maak je tijdens een treinreis naar Kopenhagen gebruik van Intercity en Eurocity treinen. Deze treinen rijden met snelheden tot ongeveer 200 kilometer per uur naar hun bestemming toe. Ook zijn ze voorzien van allerlei gemakken zoals stopcontacten, tafeltjes, hangers voor je jas, opbergrekken voor koffers en andere bagage en niet te vergeten een bordbistro. In de bordbistro op de Intercity’s naar Kopenhagen kan je een eenvoudige maaltijd kopen zoals een pasta, salade, hot-dog of soep. Ook kan je er een bakje koffie drinken, wat frisdrank of een biertje.

Ook is er gratis WiFi in de IC-treinen aanwezig. Bij je ticket zit een reservering voor een zitplaats niet standaard inbegrepen indien je in de tweede klasse reist. Je kunt voor €4 een zitplaats bijboeken. Reis je in de eerste klasse, dan is een zitplaatsreservering wel inbegrepen. Je kunt in de tweede klasse vaak kiezen voor een zitplaats naast elkaar of met vier personen aan een tafeltje (carré).

De Eurocity (EC) trein naar Kopenhagen is redelijk vergelijkbaar met de IC hoewel de indeling wel afwijkt. De trein is verder comfortabel en ook voorzien van een bistro.

Reistijd per trein naar Kopenhagen

Vanaf Amsterdam CS gezien is de reistijd per trein naar Kopenhagen ongeveer tien en half uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichtbij de Duitse grens ligt en op de route van de Intercity naar Berlijn, dan is de reistijd korter. Zo is de reistijd van Amersfoort naar Kopenhagen bijvoorbeeld 30 minuten korter dan vanaf Amsterdam (+/- 10 uur). Indien je opstapt in Almelo of Hengelo, dan is de totale reistijd naar Kopenhagen ten opzichte van een vertrek vanuit Amsterdam ongeveer anderhalf tot twee uur minder lang. Reis je vanuit het noorden van Nederland en stap je liever op in Leer, dan is de reistijd naar Kopenhagen ongeveer zeven en half uur.

Indien je eerst vanuit een ander treinstation in Nederland naar een opstaphalte van de Intercity richting Berlijn reist kan je hier de totale reistijd naar Kopenhagen berekenen.

Reistijd naar Kopenhagen per dagtrein
Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Kopenhagen IC + IC + IC 07:00 17:33 10:33 2 € 37,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:00 20:03 11:03 3 € 37,90 Online
IC + ICE + IC 11:00 21:33 10:33 2 € 37,90 Online
Hilversum - Kopenhagen IC + IC + IC 07:24 17:33 10:09 2 € 37,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:20 20:03 10:43 3 € 37,90 Online
IC + ICE + IC 11:20 21:33 10:13 2 € 37,90 Online
Amersfoort - Kopenhagen IC + IC + IC 07:34 17:33 09:59 2 € 37,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:34 20:03 10:31 3 € 37,90 Online
IC + ICE + IC 11:34 21:33 09:59 2 € 37,90 Online
Deventer - Kopenhagen IC + IC + IC 08:12 17:33 09:21 2 € 37,90 Online
IC + ICE + IC + IC 10:12 20:03 09:51 3 € 37,90 Online
IC + ICE + IC 12:12 21:33 09:21 2 € 37,90 Online
Almelo - Kopenhagen IC + IC + IC 08:43 17:33 08:50 2 € 37,90 Online
IC + ICE + IC + IC 10:43 20:03 09:20 3 € 37,90 Online
IC + ICE + IC 12:43 21:33 08:50 2 € 37,90 Online

Waar boek je een treinticket naar Kopenhagen?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Kopenhagen? Dan moet je zeker even op de website NSInternational.com kijken. Op de website vind je een handig overzicht zodat je precies kunt zien wat het voordeligste treinticket naar Kopenhagen kost en wanneer het beschikbaar is. Boeken gaat snel en eenvoudig. Je kan betalen  met met iDEAL of creditcard (Visa en Mastercard). Je e-tickets wordt je vervolgens per e-mail toegestuurd. Je kan je ticket uitprinten of op je mobiele telefoon aan de conducteur tonen als je in de trein zit.

Trein naar Kopenhagen boeken

Prijs van een treinticket naar Kopenhagen

Voor vrijwel alle internationale trein geldt dat de prijzen oplopen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo ook voor de trein naar Kopenhagen. Treinkaartjes naar Kopenhagen zijn al 90 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je voor €37,90 een ticket kunt boeken (enkele reis). De prijs voor eerste klasse begint bij €59,90 (incl. zitplaatsreservering). Naarmate de vertrekdatum dichterbij komt betaal je steeds een paar tientjes meer voor je treinkaartje naar Kopenhagen. Kort voor vertrek betaal je soms de volle mep, €186,20 (Full-flex tarief vanaf Amsterdam) in de tweede klasse en €306 in de eerste klasse. Het kan dus zo zijn dat je 3 a 4 keer meer betaalt voor je treinticket naar Kopenhagen als je tot het laatste moment wacht met boeken. Wil je goedkoop met de trein naar Kopenhagen reizen, dan is het zorg om ruim op tijd je tickets te boeken zodat je een hoop geld kunt gesparen. De boekingstermijn voor de trein naar Kopenhagen is 180 dagen. Dit geldt alleen voor de internationale treinen naar Kopenhagen. Kies je een verbinding waarbij je nog een extra overstap in Denemarken hebt en dus met een binnenlandse, Deense trein reist, dan is die verbinding 90 tot 60 dagen voor vertrek pas te boeken.

Bekijk actuele prijzen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes vaak al uitverkocht zijn als je niet gelijk boekt wanneer dat mogelijk is. Reis je bijvoorbeeld met de Intercity-Berlijn die om 09:00 uur vertrekt uit Amsterdam CS, dan is de kans groot dat je duurder uit bent dan wanneer je bijvoorbeeld om 07:00 vertrekt. Ook in het weekend en tijdens feestdagen en vakanties betaal je vaak meer voor je ticket. Boek op korte termijn maar reis je met een minder populaire treinverbinding naar Kopenhagen, dan kan je soms dus alsnog goedkoop met de trein naar Kopenhagen reizen.

Korting op de trein naar Kopenhagen

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Kopenhagen reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Kopenhagen kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

– Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Kopenhagen krijg je door vroeg te boeken. De boekingstermijn voor de Intercity naar Kopenhagen en ook voor andere treinverbindingen naar Kopenhagen is 90 dagen. Je kan dus al ongeveer 3 maanden voor vertrek een treinticket naar Kopenhagen boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Kopenhagen. De prijs voor het voordeligste treinticket is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn zowel in de 2e als 1e klasse te boeken. Het Supersparpreis tarief is het voordeligste kortingstarief, daarna het Sparpreis tarief.

Boek je bijvoorbeeld 3 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je slecht €37,90 voor je treinticket naar Kopenhagen betaalt. Boek je 6 dagen voor vertrek, dan kost dezelfde rit misschien wel €89! Boek dus altijd op tijd om te profiteren van de meeste korting / de laagste tarieven. Vind hier de voordeligste tarieven.

– Interrailen naar Kopenhagen

Als je laat bent met boeken, dan is een treinticket naar Kopenhagen vaak erg prijzig. Vaak ben je in plaats van het boeken van losse treintickets dan (stukken) goedkoper uit met een Interrail Global pas waarmee je 4 dagen binnen 1 maand door de meeste Landen van Europa kunt reizen. Je kunt met de pas door Nederland, Duitsland en Denemarken naar Kopenhagen reizen en ook weer terug. Wil je gaan Interrailen naar Kopenhagen? Een interrail pas koop je online al vanaf €185. Interrail passen bestaan voor volwassenen, senioren, kinderen en jongeren. Lees meer over interrailen naar Denemarken.

– Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Kopenhagen reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven als het Sparpreis of Supersparpreis tarief. Korting op korting wordt niet gegeven.

Ben je in het bezit van een railpluskaart en wil je met railpluskorting op de trein naar Kopenhagen reizen? Ook dan krijg je alleen korting op een treinticket met Full-flex tarief.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

– Leeftijdskorting

Leeftijdskorting op de trein naar Kopenhagen is alleen voor kinderen van 14 jaar of jonger van toepassing die met een ouder of grootouder meereizen. Voor reizigers uit de diverse andere leeftijdsgroepen is de vroegboekkorting vrijwel altijd goedkoper dan korting o.b.v. leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de trein naar Kopenhagen en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Kopenhagen is er helaas niet. Wel is er speciale korting voor senioren op de reguliere prijs van een interrail pas. Bekijk hier de gereduceerde prijzen voor interrail passen voor senioren.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar Kopenhagen is er helaas ook niet. Wel is er speciale korting voor jongeren op de reguliere prijs van een interrail pas. Bekijk hier de gereduceerde prijzen voor interrail passen voor jongeren.

Per trein en fiets naar Kopenhagen reizen

Wil je een fiets meenemen op de trein naar Kopenhagen? Per trein en fiets naar Kopenhagen reizen is zeker mogelijk. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je alleen je fiets meenemen op Intercity treinen en regionale treinen. Ook heb je een fietsticket nodig, een vervoersbewijs voor de fiets, en een fietsplaatsreservering op Intercity treinen. Lees hier meer over het meenemen van je fiets op de trein naar Kopenhagen.

Treinstation van Kopenhagen

Het treinstation van Kopenhagen waar de EC-trein uit Hamburg aankomt ligt in het westen van het centrum van Kopenhagen. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar diverse populaire wijken van Kopenhagen. Ook kan je overstappen op diverse metrolijnen om naar andere bestemmingen en stations in Kopenhagen te reizen. Ook vertrekken er bussen vanaf het station naar allerlei bestemmingen in de stad.

Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Kopenhagen te vinden. Zo zijn er winkeltjes en restaurants, kluisjes, toiletten, een servicebalie en Wifi. Ook kan je op het treinstation van Kopenhagen fietsen huren en is er een taxistandplaats voor de deur.

[google_map_easy id="52"]

Openbaar vervoer in Kopenhagen

Het openbaar vervoer in Kopenhagen is goed geregeld. Er is een prima stadsspoornet, de S-tog, en ook kan je met de metro in Kopenhagen eenvoudig door de stad reizen. Er zijn vier metrolijnen in Kopenhagen te vinden. Daarnaast rijden er diverse bussen door Kopenhagen die je naar alle uithoeken van de stad brengen. Toch verkiezen veel toeristen liever de fiets. Kopenhagen is namelijk een echte fietsstad met brede fietspaden en autoluwe zones. Als je met de trein naar Kopenhagen reist kan je direct op het station een fiets huren bij het treinstation. Een grote aanbieder van fietshuur in Kopenhagen is CPH bike rental.

Mocht je Kopenhagen gaan bezoeken, dan is het ook erg aan te raden om eens een treinrit over de imposante Sontbrug (Øresundsbron) te maken. Deze 16 kilometer lange brug tussen Denemarken en Zweden is deels boven water maar ook deels onder water gebouwd. Op het kunstmatig eiland Peberholm komt het spoor dat in Denemarken begint boven de grond uit om vervolgens via de brug naar Zweden te lopen. Je kunt het beste een treinticket van Kopenhagen naar Malmö boeken.

Sontbrug van Denemarken naar Zweden

Kopenhagen hotel tips

Er zijn tal van leuke hotels in Kopenhagen te vinden. Over het algemeen liggen de prijzen in de stad wel een stuk hoger dan de prijzen van hotels in Nederlandse steden maar hier en daar kom je ook wel eens een vrij goedkoop hotel in Kopenhagen tegen. Wij hebben een aantal van onze favoriete hotels op een rijtje gezet. In onderstaande Kopenhagen hotel tips vind je enkele leuke maar ook goedkope hotels in Kopenhagen.

Budget hotel

Wakeup Copenhagen

Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Kopenhagen, dan is het Wakeup Copenhagen – Bernstorffsgade zeker een aanrader. Dit sfeervolle maar ook stijlvolle hotel ligt in het centrum van Kopenhagen op loopafstand van Tivoli. De kamers hebben gratis Wifi en vaak een fraai uitzicht. Een tweepersoonskamer boek je hier vanaf €69 per nacht. Een betere deal vind je niet snel in Kopenhagen!

Middenklasse hotel

Hotel Skt Petri

Voor een heerlijk hotel in het centrum van Kopenhagen is het 5-sterren Hotel Skt Petri echt een aanrader. Het hotel ligt in de oude Latijnse wijk van Kopenhagen en biedt stijlvolle kamers met gratis Wifi. Sommige kamers hebben zelfs nog een balkon of terras. Er is ook een bar en goed restaurant in het hotel aanwezig. Al vanaf €132 per nacht boek je een tweepersoonskamer in dit heerlijke hotel.

Luxe hotel

Hotel Sanders

Wil je het er een keer echt goed van nemen, dan moet je zeker een nacht in het prachtige 5-sterren Hotel Sanders boeken. Dit hotel bevindt zich in een stijlvol historisch pand in het centrum van Kopenhagen. Alles in het hotel is tot in de puntjes verzorgd. Zo vind je op het dak een terras en serre met een fantastisch restaurant. Een echte aanrader maar je moet wel je portemonnee trekken.

[rwp_reviewer_rating_stars id="0"] [rwp_snippets box="0"]

Veelgestelde vragen over de trein naar Kopenhagen


Al vanaf € 39,90 kan je een treinticket naar Kopenhagen boeken. Treinkaartjes naar Kopenhagen kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Kopenhagen.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Kopenhagen. Indien je een treinreis naar Kopenhagen maakt zal je altijd minimaal 2 keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Kopenhagen.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Kopenhagen kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Kopenhagen ongeveer 10u20m.

Bereken hier de reistijd naar Kopenhagen vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Kopenhagen raden wij Wakeup Copenhagen Borger. aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Kopenhagen en aanbiedingen.
2024-04-13T17:33:01+02:00

Deel of like deze pagina!