Tot één van de populairste steden in Europa voor een bezoek per trein behoort Kopenhagen zeker. Jaarlijks reizen er behoorlijk wat toeristen per trein naar Kopenhagen af om deze sfeervolle Scandinavische stad te bezoeken. Jammer genoeg rijdt er geen rechtstreekse trein naar Kopenhagen meer. Je zal altijd minimaal twee keer moeten overstappen. Treintickets naar Kopenhagen zijn echter vaak goed te betalen. Je boekt al een treinticket naar Kopenhagen vanaf €39,90 per enkele reis in de tweede klasse. Bekijk actuele tijden en prijzen.

Treinreis naar Kopenhagen

Dagelijks zijn er vanuit Nederland twee goede treinverbindingen naar Kopenhagen. Hierbij stap je in beide gevallen tweemaal over, het minimale aantal overstappen indien je per trein naar Kopenhagen reist. Daarnaast zijn er nog een aantal verbindingen waarbij je drie a vier keer moet overstappen om de Deense hoofdstad te bereiken. Met de beste treinverbinding naar Kopenhagen waarbij je tweemaal overstapt vindt de overstap vaak plaats in Osnabrück of Rheine en Hamburg. Vanuit Nederland reis je per IC-Berlijn tot aan Osnabrück of Rheine waar je vervolgens op de IC naar Hamburg overstapt. Vanaf Hamburg reis je per Eurocity trein naar Kopenhagen toe.

Tot half december 2019 reisde je nog met de EC trein tussen Puttgarden en Rödby op de boot. Na half december ziet de treinreis naar Kopenhagen er anders uit en reis je geheel over land naar Kopenhagen via Odense.

Route trein naar Kopenhagen

Intercity naar Kopenhagen

Intercity trein naar Kopenhagen
Bordbistro in de intercity naar Osnabrück
Tickets v.a. €39,90

Doorgaans maak je tijdens een treinreis naar Kopenhagen gebruik van Intercity en Eurocity treinen. Deze treinen rijden met snelheden tot ongeveer 200 kilometer per uur naar hun bestemming toe. Ook zijn ze voorzien van allerlei gemakken zoals stopcontacten, tafeltjes, hangers voor je jas, opbergrekken voor koffers en andere bagage en niet te vergeten een bordbistro. In de bordbistro op de Intercity’s naar Kopenhagen kan je een eenvoudige maaltijd kopen zoals een pasta, salade, hot-dog of soep. Ook kan je er een bakje koffie drinken, wat frisdrank of een biertje.

Ook is er gratis WiFi in de IC-treinen aanwezig. Bij je ticket zit een reservering voor een zitplaats niet standaard inbegrepen indien je in de tweede klasse reist. Je kunt voor €4 een zitplaats bijboeken. Reis je in de eerste klasse, dan is een zitplaatsreservering wel inbegrepen. Je kunt in de tweede klasse vaak kiezen voor een zitplaats naast elkaar of met vier personen aan een tafeltje (carré).

Reistijd per trein naar Kopenhagen

Vanaf Amsterdam CS gezien is de reistijd per trein naar Kopenhagen ongeveer tien en half uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichtbij de Duitse grens licht en op de route van de Intericity naar Berlijn, dan is de reistijd korter. Zo is de reistijd van Amersfoort naar Kopenhagen bijvoorbeeld 30 minuten korter dan vanaf Amsterdam (+/- 10 uur). Indien je opstapt in Almelo of Hengelo, dan is de totale reistijd naar Kopenhagen ten opzichte van een vertrek vanuit Amsterdam ongeveer anderhalf tot twee uur minder lang. Reis je vanuit het noorden van Nederland en stap je liever op in Leer, dan is de reistijd naar Kopenhagen ongeveer zeven en half uur.

Indien je eerst vanuit een ander treinstation in Nederland naar een opstaphalte van de Intercity richting Berlijn reist kan je hier de totale reistijd naar Kopenhagen berekenen.

Reistijd naar Kopenhagen per dagtrein
TrajectTreinVertrekAankomstReistijdOverst.VanafprijsTicket
Amsterdam - KopenhagenIC + IC + IC07:0017:3310:332€ 39,90Online
IC + ICE + IC + IC09:0020:0311:033€ 39,90Online
IC + ICE + IC11:0021:3310:332€ 39,90Online
Hilversum - KopenhagenIC + IC + IC07:2417:3310:092€ 39,90Online
IC + ICE + IC + IC09:2020:0310:433€ 39,90Online
IC + ICE + IC11:2021:3310:132€ 39,90Online
Amersfoort - KopenhagenIC + IC + IC07:3417:3309:592€ 39,90Online
IC + ICE + IC + IC09:3420:0310:313€ 39,90Online
IC + ICE + IC11:3421:3309:592€ 39,90Online
Deventer - KopenhagenIC + IC + IC08:1217:3309:212€ 39,90Online
IC + ICE + IC + IC10:1220:0309:513€ 39,90Online
IC + ICE + IC12:1221:3309:212€ 39,90Online
Almelo - KopenhagenIC + IC + IC08:4317:3308:502€ 39,90Online
IC + ICE + IC + IC10:4320:0309:203€ 39,90Online
IC + ICE + IC12:4321:3308:502€ 39,90Online
Bereken de reistijd naar Kopenhagen vanaf jouw vertrekstation

Waar boek je een treinticket naar Kopenhagen?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Kopenhagen? Dan moet je zeker even op de website NSInternational.com kijken. Op de website vind je een handig overzicht zodat je precies kunt zien wat het voordeligste treinticket naar Kopenhagen kost en wanneer het beschikbaar is. Boeken gaat snel en eenvoudig. Je kan betalen  met met iDEAL of creditcard (Visa en Mastercard). Je e-tickets wordt je vervolgens per e-mail toegestuurd. Je kan je ticket uitprinten of op je mobiele telefoon aan de conducteur tonen als je in de trein zit.

Treinticket naar Kopenhagen boeken
Bereken de prijs naar Kopenhagen vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Kopenhagen

Voor vrijwel alle internationale trein geldt dat de prijzen oplopen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo ook voor de trein naar Kopenhagen. Treinkaartjes naar Kopenhagen zijn al 90 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je voor €39,90 een ticket kunt boeken (enkele reis). De prijs voor eerste klasse begint bij €59,90 (incl. zitplaatsreservering). Naarmate de vertrekdatum dichterbij komt betaal je steeds een paar tientjes meer voor je treinkaartje naar Kopenhagen. Kort voor vertrek betaal je soms de volle mep, €186,20 (Full-flex tarief vanaf Amsterdam) in de tweede klasse en €306 in de eerste klasse. Het kan dus zo zijn dat je 3 a 4 keer meer betaalt voor je treinticket naar Kopenhagen als je tot het laatste moment wacht met boeken. Boek daarom ruim op tijd en bespaar een hoop geld! Bekijk actuele prijzen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes vaak al uitverkocht zijn als je niet gelijk boekt wanneer dat mogelijk is. Reis je bijvoorbeeld met de Intercity-Berlijn die om 09:00 uur vertrekt uit Amsterdam CS, dan is de kans groot dat je duurder uit bent dan wanneer je bijvoorbeeld om 07:00 vertrekt. Ook in het weekend en tijdens feestdagen en vakanties betaal je vaak meer voor je ticket. Boek je op tijd, dan kan je toch nog goedkoop met de trein naar Kopenhagen reizen.

Korting op de trein naar Kopenhagen

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Kopenhagen reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Kopenhagen kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

– Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Kopenhagen krijg je door vroeg te boeken. De boekingstermijn voor de Intercity naar Kopenhagen en ook voor andere treinverbindingen naar Kopenhagen is 90 dagen. Je kan dus al ongeveer 3 maanden voor vertrek een treinticket naar Kopenhagen boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Kopenhagen. De prijs voor het voordeligste treinticket is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn zowel in de 2e als 1e klasse te boeken. Het Supersparpreis tarief is het voordeligste kortingstarief, daarna het Sparpreis tarief.

Boek je bijvoorbeeld 3 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je slecht €39,90 voor je treinticket naar Kopenhagen betaalt. Boek je 6 dagen voor vertrek, dan kost dezelfde rit misschien wel €89! Boek dus altijd op tijd om te profiteren van de meeste korting / de laagste tarieven. Vind hier de voordeligste tarieven.

– Interrailen naar Kopenhagen

Als je laat bent met boeken, dan is een treinticket naar Kopenhagen vaak erg prijzig. Vaak ben je in plaats van het boeken van losse treintickets dan (stukken) goedkoper uit met een Interrail Global pas waarmee je 4 dagen binnen 1 maand door de meeste Landen van Europa kunt reizen. Je kunt met de pas door Nederland, Duitsland en Denemarken naar Kopenhagen reizen en ook weer terug. Wil je gaan Interrailen naar Kopenhagen? Een interrail pas koop je online al vanaf €185. Interrail passen bestaan voor volwassenen, senioren, kinderen en jongeren. Lees meer over interrailen naar Denemarken.

– Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Kopenhagen reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven als het Sparpreis of Supersparpreis tarief. Korting op korting wordt niet gegeven.

Ben je in het bezit van een railpluskaart en wil je met railpluskorting op de trein naar Kopenhagen reizen? Ook dan krijg je alleen korting op een treinticket met Full-flex tarief.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

– Leeftijdskorting

Leeftijdskorting op de trein naar Kopenhagen is alleen voor kinderen van 14 jaar of jonger van toepassing die met een ouder of grootouder meereizen. Voor reizigers uit de diverse andere leeftijdsgroepen is de vroegboekkorting vrijwel altijd goedkoper dan korting o.b.v. leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de trein naar Kopenhagen en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Kopenhagen is er helaas niet. Wel is er speciale korting voor senioren op de reguliere prijs van een interrail pas. Bekijk hier de gereduceerde prijzen voor interrail passen voor senioren.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar Kopenhagen is er helaas ook niet. Wel is er speciale korting voor jongeren op de reguliere prijs van een interrail pas. Bekijk hier de gereduceerde prijzen voor interrail passen voor jongeren.

Treinstation van Kopenhagen

Het treinstation van Kopenhagen waar de EC-trein uit Hamburg aankomt ligt in het westen van het centrum van Kopenhagen. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar diverse populaire wijken van Kopenhagen. Ook kan je overstappen op diverse metrolijnen om naar andere bestemmingen en stations in Kopenhagen te reizen. Ook vertrekken er bussen vanaf het station naar allerlei bestemmingen in de stad.

Budget hotel

Hôtel Les Chansonniers

Dit sfeervolle, schone maar eenvoudige hotel ligt in het 11e Arrondissement op loopafstand van het Parc des Buttes-Chaumont en begraafplaats Père-Lachaise. De meeste kamers met eigen badkamer hebben een bubbelbad. Een tweepersoonskamer boek je hier vanaf €48 per nacht. Een betere deal vind je niet in Parijs!

Boek vanaf €48

Middenklasse hotel

Hôtel La Parizienne

Dit moderne 4-sterren hotel is gelegen in het chique 6e arrondissement op 10 minuten lopen van de Jardin du Luxembourg en midden in het centrum van Parijs. De kamers zijn ontworpen met een stijlvolle inrichting. Op 4 minuten loopafstand ligt een metrostation. Een tweepersoonskamer boek je hier vanaf €98 per nacht.

Boek vanaf €98

Luxe hotel

Hotel Villa Saxe Eiffel

Dit heerlijke 4-sterrenhotel ligt in het 7e Arrondissement op loopafstand van de Eiffeltoren en andere bezienswaardigheden. Het hotel heeft een sauna, fitnessruimte en tuin met een terras. De kamers zijn ruim en stijlvol ingericht in moderne stijl. Een tweepersoonskamer boek je hier vanaf €166 per nacht. Een echte aanrader!

Boek vanaf €166

Per trein en fiets naar Kopenhagen reizen

Wil je een fiets meenemen op de trein naar Kopenhagen? Per trein en fiets naar Kopenhagen reizen is zeker mogelijk. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je alleen je fiets meenemen op Intercity treinen en regionale treinen. Ook heb je een fietsticket nodig, een vervoersbewijs voor de fiets, en een fietsplaatsreservering op Intercity treinen. Lees hier meer over het meenemen van je fiets op treinen naar en binnen Denemarken.