Gelegen in één van de beste skigebieden van Zwitserland vind je Grindelwald. Veel wintersporters zoeken jaarlijks dit skioord op om gebruik te maken van de goede faciliteiten in het zeer sneeuwrijke gebied. Met slechts twee overstappen kun je prima met de trein naar Grindelwald reizen. Vanaf €39,90 boek je al een treinticket naar Sankt Moritz. Een 1e klas ticket boek je vanaf €59,90.

Per trein naar Grindelwald reizen

Er zijn verschillende manieren waarop je per trein naar Grindelwald kunt reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Grindelwald reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf.

Route trein naar Grindelwald

Per dagtrein naar Grindelwald reizen

Een rechtstreekse trein naar Grindelwald bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen
In het winterseizoen en de rest van het jaar rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Grindelwald. Deze treinen rijden naar Basel waar je over kunt stappen op de trein naar Interlaken Ost. Vanaf daar kan je de rechtstreekse trein naar Grindelwald nemen.

Let erop dat er dagelijks één rechtstreekse trein naar Basel rijdt (ICE met vertrek rond 08:05). Bij andere ICE treinen naar Zwitserland moet je altijd nog een keer in Duitsland overstappen, vaak in Frankfurt. Vanaf Frankfurt reis je direct door naar Interlaken Ost waar je de directe trein naar Grindelwald neemt.

De prijs van een treinticket naar Grindelwald begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Per nachttrein naar Grindelwald reizen

Vanuit Nederland bestaat er helaas geen rechtstreekse nachttrein naar Grindelwald. Reis je liever per nachttrein naar Grindelwald dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Hannover naar Zürich. Vanuit Nederland kan je dan per IC naar Hannover reizen en daar op de nachttrein naar Zürich stappen. In Zürich kan je trein trein naar Interlaken Ost nemen en vervolgens de rechtstreekse trein naar Grindelwald.

In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Grindelwald inclusief de nachttrein boek je vanaf €87 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Reistijd naar Grindelwald per trein

De reistijd naar Grindelwald per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Grindelwald. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 09u30m (snelste verbinding). Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van bijna 15 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Grindelwald per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Grindelwald per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Grindelwald is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Hannover naar Zürich en dan de trein via Interlaken Ost naar Grindelwald.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Grindelwald ICE + EC + IC 06:38 17:42 11:04 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:08 20:14 12:06 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 10:15 15:37 2 € 68,80 Online
Utrecht - Grindelwald ICE + EC + IC 07:03 17:42 10:39 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:37 20:14 11:37 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 10:15 15:12 2 € 68,80 Online
Arnhem - Grindelwald ICE + EC + IC 07:35 17:42 10:07 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 09:07 20:14 11:07 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 10:15 14:40 2 € 68,80 Online

Prijs van een treinticket naar Grindelwald

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Grindelwald geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Grindelwald lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Zwitserland zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Grindelwald van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Grindelwald is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Grindelwald

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Grindelwald reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Grindelwald kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Grindelwald krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Grindelwald. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Grindelwald is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Grindelwald met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.
Let erop dat je interrail pas niet tot Grindelwald geldig is maar tot aan Interlaken Ost. Vanaf daar krijg je 50% op je treinticket naar Grindelwald op vertoon van je Interrail pas.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Grindelwald met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Grindelwald. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Grindelwald en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Grindelwald is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Grindelwald is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Grindelwald zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Grindelwald

Het treinstation van Grindelwald vind je net ten noorden van het centrum van Grindelwald. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Grindelwald waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de buurt van Grindelwald.

[google_map_easy id="15"]