Vanaf Nederland reis je al met slechts één overstap per trein naar Luzern, de prachtige stad aan de oever van het Vierwoudstedenmeer. Reis comfortabel per ICE met snelheden tot 300 kilometer per uur door Duitsland naar Luzern of neem de Thalys en TGV via Parijs. Treintickets naar Luzern boek je al vanaf €39,90 per enkele reis in de 2e klasse. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Luzern.

 

Prijs treinticket naar Luzern

Net als de meeste andere internationale treintickets is ook de prijs van een treinticket naar Luzern variabel. Zo begint de prijs van een treinkaartje naar Luzern bij €39,90 voor een enkele reis maar kan de prijs oplopen tot de flex-prijs van ruim €200,-. Tussen de vanafprijs en de maximale prijs van een treinkaartje naar Luzern bestaan nog enkele staffels (prijslevels). Boek je vroeg, dan kan je soms voor €39,90 een treinticket naar Luzern boeken. Wacht je tot het laatste moment, dan betaal je vaak de “normaalprijs” of flex-prijs. Boek je een paar weken of maanden voor vertrek, dan kan je een ticket boeken voor een prijs die tussen het goedkoopste en duurste tarief in ligt. Boek je treinticket naar Luzern dus op tijd om veel geld te besparen!

Boek je een Sparpreis ticket naar Luzern, dan is de prijs gelijk en geldig vanaf elk treinstation in Nederland. Je vertrekstation komt op je treinticket te staan. Geeft dus bij boeking niet het opstapstation van de internationale trein op maar het treinstation in Nederland waar je daadwerkelijk je reis begint. Kom je bijvoorbeeld uit Vlissingen of Den Helder, dan is de prijs voor je treinticket hetzelfde als wanneer je in Amsterdam of Arnhem zou opstappen.

 

Tips: goedkoop treinticket naar Luzern boeken

Een goedkoop treinticket naar Luzern boeken valt niet altijd mee. De prijzen van treintickets variëren vaak enorm. Wil je een goedkoop treinticket naar Luzern boeken, dan is de kans daarop een stuk groter als je met de onderstaande punten rekening houdt:

Boek op tijd
Op tijd je treinticket boeken is erg belangrijk. Prijzen van treintickets lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Er zijn verschillende staffels met tarieven. Zo worden er bijvoorbeeld 20 van de goedkoopste tarieven vrijgegeven. Zijn ze uitverkocht, dan zijn er weer 20 van de eerstvolgende goedkoopste tarieven te boeken. Vaak zijn ze €10 duurder dan de goedkoopste treinkaartjes naar Luzern. Dit gaat zo door tot het duurste tarief, het Full-flex tarief. De boekingstermijn voor de trein naar Luzern is 6 maanden. Je kan je ticket dus al 6 maanden voor vertrek boeken. Boek je zo vroeg voor vertrek, dan is de kans op een goedkoop treinkaartje naar Luzern erg groot. Bekijk huidige tarieven.

Reis niet op een druk moment
In drukke periodes zoals de Kerstvakantie, Krokusvakantie, Meivakantie en herfstvakantie reizen er veel mensen. Ook in het weekend en vrijdag is het vaak erg druk in de trein. De kans is dan ook groot dat de voordeligste treintickets dan al zijn uitverkocht. Als je niet gebonden bent aan een datum kan het flink in kosten schelen als ie buiten de drukke periodes om reist.

Ook het reizen op drukke tijden (ochtendspits) en op drukke data maken de prijs van je treinticket naar Luzern vaak duurder omdat dan de vraag groter is en de goedkope tarieven eerder zijn uitverkocht.

Gebruik alternatieve routes
De rechtstreekse ICE van Nederland naar Basel is ook erg populair. Vaak daarom ook duurder. Als je een ICE later neemt met 1 extra overstap of als je de EC van Keulen langs de Rijn naar Basel neemt, dan betaal je vaak flink minder. De rit met de EC trein langs de Rijn is erg nog eens erg mooi en vermakelijk.

 

Met korting naar Luzern reizen

Wil je met korting per trein naar Luzern reizen? Dat kan. Met diverse kortingskaarten zoals de voordeelurenkaart, de railpluskaart, de vrij-reizenkaart NS en de NS business card van de NS maar ook de Bahncard van de Deutsche Bahn krijg je korting op de prijs van je Sparpreis Full-flex treinkaartje (het volprijs tarief). Als je een kortingstarief zoals een Sparpreis met Mid-flex tarief ticket boekt, dan zijn de bovengenoemde kortingskaarten niet van toepassing. Er wordt geen korting op korting gegeven. De Bahncard van de DB vormt een uitzondering. Met deze kortingskaart ontvang je ook op de Mid-Flex aanbiedingstarieven korting. Je kan dan al voor €35,55 met de trein naar Luzern reizen.

Boek je een Sparpreis Full-flex tarief, dan zijn kortingskaarten wel van toepassing en kan je dus met korting naar Luzern reizen. Met een voordeeluren abonnement (daluren) krijg je binnen Nederland korting in de daluren en weekenden (opstaphalte tot Emmerich grens bij Arnhem). De railplus kaart en de DB Bahncard geven je ook korting op het internationale treintraject (Duitsland en Zwitserland).

Amsterdam - Luzern (voorbeeld)
Treinen Ticketsoort Tarief Prijs 2e klasse Prijs 1e klasse
Prijs VDU RP&VDU Prijs VDU RP&VDU
ICE, EC, IC Sparpreis Europa Mid-flex €39,90 nvt nvt €59,90 nvt nvt
Full-flex €180,20 €168,35 €145,75 €305,80 €285,95 €247,50
ICE, IC Sparpreis Europa Mid-flex €49,90 nvt nvt €69,90 nvt nvt
Full-flex €204,20 €192,35 €166,15 €345,80 €325,95 €281,50
THA, TGV, IC No-Flex/Prems Mid-flex €60,00 nvt nvt €103,00 nvt nvt
Flex Full-flex €325,70 nvt nvt €417,20 nvt nvt
NB Mid-flex prijzen lopen in staffels op. Het getoonde tarief is het voordeligste Mid-flex tarief. Reizen met VDU-korting (voordeelurenkorting) is alleen in de daluren van toepassing.

Seniorenkorting

Er is helaas geen senioren korting op de trein naar Luzern van toepassing. Reizigers van 60 of ouder betalen het zelfde bedrag voor hun treinticket naar Luzern als volwassenen. Wel krijgen senioren korting indien ze een interrail ticket boeken. Er zijn speciale interrail passen met korting voor senioren. Zeker op korte termijn bespaar je daarmee veel geld. Uiteraard krijgen senioren ook korting wanneer ze reizen met een Full-flex tarief ticket en een voordeelurenkaart of/en railpluskaart in bezit hebben.

Kinderkorting

Voor kinderen t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is een erg mooie korting van toepassing. Kinderen reizen geheel gratis mee. Wel moeten kinderen bij boeking worden opgegeven en op het ticket aangeven zijn. Een zitplaats voor een kind is ook niet verplicht. Uiteraard wel handig als je er zeker van wilt zijn dat je naast je (klein)kind kan zitten. zeker in drukke periodes. Kinderen tot 4 jaar hoeven niet op een ticket te staan.

Reistijd naar Luzern

Natuurlijk verschilt de reistijd vanaf elk station in Nederland. Hoe verder je van de grens met Duitsland vandaan woont, hoe lange de reistijd per trein naar Luzern zal zijn. Zo zal de treinreis naar Luzern vanaf Vlissingen of Groningen en stuk langer duren dan wanneer je vanaf Arnhem vertrekt. Ook het aantal overstappen heeft invloed op de reistijd. Vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem reis je direct per ICE naar Basel waar je overstapt op de InterCity naar Luzern. In het overzicht hiernaast vind je de tijden vanaf de opstaphaltes van de ICE in Nederland.

ICE en IC (Duitsland)
Amsterdam – Luzern 08:03
Utrecht – Luzern 07:32
Arnhem – Luzern 06:58
ICE, EC en IC (Duitsland)
Amsterdam – Luzern 08:03
Utrecht – Luzern 07:32
Arnhem – Luzern 06:58
THA, TGV, IC (Frankrijk)
Amsterdam – Luzern 08:03
Utrecht – Luzern 07:32
Arnhem – Luzern 06:58

Bekijk reistijden van andere treinstations in Nederland naar Luzern.

Treinverbinding trein naar Luzern

 

Treinticket naar Luzern boeken

Vanaf €39,90 reis je al per trein naar Luzern. Maar waar kan je nu het beste je treinticket naar Luzern boeken? Er zijn een aantal mogelijkheden. Je kan uiteraard op een internationaal treinstation een treinticket naar Luzern kopen maar makkelijker, sneller en goedkoper is het om je treinticket naar Luzern online te boeken. Via de website van nsinternational.nl kan je eenvoudig een treinticket naar Luzern boeken. Betalen kan per iDeal of creditcard. Voordelen zijn dat je niet in de wachtrij aan het loket hoeft te gaan staan, geen boekingskosten hebt en eenvoudig de prijzen per dag en vertrektijdstip kunt vergelijken. Ook kan je via de website als je kortingskaarten invoeren om te zien of er een korting van toepassing is.

Treinstation van Luzern

Midden in het centrum van Luzern vind je het treinstation van Luzern, een kopstation. Het treinstation ligt pal naast het meer van Luzern (Vierwoudstedenmeer) zodat reizigers eenvoudig de boot kunnen bereiken. In drie minuten loop je van het treinstation van Luzern naar de haven (Bahnhof Quay) waar je de boot naar Fluëlen, Vitznau of Weggis kunt nemen.

Adres van treinstation Luzern: 1 Bahnhofplatz, 6003 Luzern, Zwitserland

Hotel tips Luzern

Er zijn flink wat hotels in Luzern te vinden. Veel van deze hotels vind je in het centrum van Luzern of aan het Vierwoudstedenmeer. Ook zijn er enkele hostels te vinden en wat resorts. De prijzen van hotels in Luzern liggen vrij hoog. Hoger dan een gemiddeld hotel in Nederland maar gemiddeld voor Zwitserse begrippen.

Budget hotel

Hotel Aline

Midden in het centrum van Florence en op slechts 300 meter van de Galleria dell’Accademia ligt hotel Aline. Het is absoluut één van de beste deals in Florence. Het hotel biedt kamers met privé badkamer of gedeelde badkamer. Alle kamers hebben gratis WiFi en hebben uitzicht op de stad. Sommige kamers zijn voorzien van airconditioning.

Middenklasse hotel

Hotel Martelli

Het 3-sterren hotel Hotel Martelli ligt echt pal in het centrum van Florence in een elegant historisch gebouw dat ooit eigendom was van Florentijnse adel. De kathedraal en het treinstation liggen op 200 meter afstand. De kamers zijn hebben airco, een satelliettelevisie, een minibar en gratis WIFI. Er wordt een goed ontbijt aangeboden.

Luxe hotel

Antica Dimora Johlea

In een prachtig 19e-eeuws gebouw is het Antica Dimora Johlea gevestigd. Het hotel ligt in het centrum van Florence en biedt prachtige stijlvolle kamers met gratis WiFi, een hemelbed en satelliet-tv. Vanaf het panoramisch dakterras kan je genieten van de zonsondergang. Er wordt elke ochtend een heerlijk ontbijt in de eetzaal geserveerd.

Bezienswaardigheden in Luzern

Luzern is een prachtige stad met veel historie en legendes. Het was in Luzern waar Wilhelm Tell een appel van het hoofd van zijn zoon schoot. Het historische centrum is absoluut een bezoekje waard. Ook de Kapelbrug (Kapellbrücke) is een belangrijke toeristische attractie in Luzern. Deze houten brug dateert uit de 14e eeuw en werd gebouwd als verdediging van de stad. Het is de oudste houten brug van Europa.

Ook het Kunst- und Kongresshaus is erg in trek bij toeristen. Het kunstmuseum van Luzern en diverse concerthallen bevinden zich in het fraaie gebouw dat door Jean Nouvel werd ontworpen. Vooral de grootste concerthal is erg bekend vanwege de bijna perfecte akkoestiek. Hier spelen dan ook regelmatig klassieke gezelschappen van wereldformaat op.

Ook de oude stormmuren van Luzern zijn het verkennen waard. Ze werden in 1386 gebouwd. De Schirmer, Zyt, Wacht en Männli toren zijn open voor het publiek.