Het sfeervolle dorp Garmisch-Partenkirchen is één van de populairste wintersportoorden in Duitsland. Een goedkoop treinticket naar Garmisch-Partenkirchen boeken is zeker mogelijk. Vanaf €39,90 reis je al per trein naar Garmisch-Partenkirchen vanuit Nederland. Een ticket in de eerste klasse boek je vanaf €59,90. Reis per snelle ICE binnen 9 uur vanuit Amsterdam naar Garmisch-Partenkirchen toe met slechts 2 overstappen. Bekijk actuele prijzen.

Trein naar Garmisch-Partenkirchen

Een rechtstreekse trein naar Garmisch-Partenkirchen vanuit Nederland is er helaas niet. Reis je per trein naar Garmisch-Partenkirchen, dan moet je rekenen op minimaal twee overstappen. Vanuit Nederland kan je op verschillende manieren per trein naar Garmisch-Partenkirchen reizen.

Treinverbinding naar Garmisch-Partenkirchen
ICE naar Garmisch Partenkirchen

ICE hogesnelheidstrein
Zo kan je overdag met de ICE vanuit Amsterdam CS, Utrecht of Arnhem CS naar Duitsland reizen. In Keulen, Frankfurt of Mannheim stap je vaak over op en aansluitende ICE trein die je naar München brengt (München-Pasing). In München stap je op de regionale trein naar Garmisch-Partenkirchen. Dit is de snelste treinverbinding naar Garmisch-Partenkirchen.

NightJet nachttrein
Per nachttrein naar Garmisch-Partenkirchen reizen is ook mogelijk, deels althans. Zo kan je vanuit Nederland per ICE of regionale trein (via Venlo) naar Düsseldorf reizen. Daar vertrekt elke avond om 20:54 de NightJet nachttrein naar München. In München kan je in de ochtend bij aankomst rond 07:10 op een regionale trein naar Garmisch-Partenkirchen stappen.

De reistijd naar Garmisch-Partenkirchen met de nachttreinverbinding duurt langer dan de verbinding met ICE treinen overdag maar het grootste deel van de reis slaap je dus voelt de reis minder lang aan.

NightJet nachttrein naar München
Intercity naar Garmisch Partenkirchen

IC, EC en regionale treinen
Ook is het mogelijk om met Intercitytreinen, Eurocitytreinen en/of regionale treinen naar Garmisch-Partenkirchen te reizen. Vaak is treinticket dan goedkoper maar de reistijd wel flink langer. Ook moet je vaker overstappen.

Reistijd naar Garmisch-Partenkirchen per trein

De snelste treinverbinding naar Garmisch-Partenkirchen is per ICE trein. De reistijd per trein naar Garmisch-Partenkirchen hangt natuurlijk af van het treinstation waar je opstapt. Vanuit Amsterdam gezien is de reistijd naar Garmisch-Partenkirchen 08u45m. Vanaf Utrecht en Arnhem is de reistijd respectievelijk 30 en 60 minuten korter. Bereken de reistijd vanaf jouw vertrekstation.

De reistijd per nachttrein naar Garmisch-Partenkirchen is een stuk langer. Reken op ongeveer 20 uur.

Reistijd naar Garmisch-Partenkirchen per ICE trein en Nachttrein

De verbinding met de nachttrein kan je via NSInternational niet online boeken. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar München en dan de regionale trein van München naar Garmisch Partenkirchen.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Garmisch-Partenkirchen ICE + RE 08:08 16:54 08:46 2 € 39,90 Online
ICE + NJ + RE 16:38 08:54 16:16 2 € 70,90 Online
Utrecht - Garmisch-Partenkirchen ICE + RE 08:37 16:54 08:17 2 € 39,90 Online
ICE + NJ + RE 17:03 08:54 15:51 2 € 70,90 Online
Arnhem - Garmisch-Partenkirchen ICE + RE 09:07 16:54 07:47 2 € 39,90 Online
ICE + NJ + RE 17:35 08:54 15:19 2 € 70,90 Online

Prijs van een treinticket naar Garmisch-Partenkirchen

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Garmisch Partenkirchen niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Garmisch-Partenkirchen begint bij €39,90 is deze variabel. Prijzen lopen in staffels op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De staffels waarin de prijzen voor een ticket oplopen bestaan vaak uit €5 a €10. Is het voordeligste tarief van €39,90 uitverkocht, dan kan je soms een ticket boeken voor €44,90. Is dat uitverkocht, dan betaal je €49,90 voor je ticket.

Je kunt je ticket al 180 dagen voor vertrek boeken*. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Garmisch-Partenkirchen is een Supersparpreis. Daarna komt het iets duurdere Sparpreis tarief. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief. Boek je binnen enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €70 to €100 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €59,90.

* De winterdienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode na +/- 10 december. Half oktober kan je zodoende treintickets voor de winterperiode inboeken.

Bespaar tips

Boek je treinkaartje naar Garmisch-Partenkirchen op tijd
Je kunt al 180 dagen voor vertrek een treinticket naar Garmisch Partenkrichen boeken. Wil je een goedkoop treinticket naar Garmisch-Partenkirchen boeken? Zorg dan dat je op tijd boekt. Als je op tijd boekt kan je vaak veel geld besparen. De korting bij vroeg boeken kan oplopen tot +/- 76% ten opzichte van het Full-flex tarief. Ideaal is 120 tot 180 dagen voor vertrek boeken.

Vertrek eerder of later
De treinverbinding naar Garmisch-Partenkirchen met de ICE 105 is vaak behoorlijk duur omdat dit de populairste tijd van vertrek is. Goedkope tickets zijn dus ook snel uitverkocht voor deze trein. Probeer eens een verbinding eerder of later te boeken. Het kan je veel geld schelen.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een goedkoop treinticket naar Garmisch-Partenkirchen, bijvoorbeeld het Supersparpreis of Sparpreis vroegboektarief, dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Garmisch-Partenkirchen. Het tarief van Zwolle naar Garmisch-Partenkirchen is gelijk aan het tarief van Arnhem naar Garmisch-Partenkirchen. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Arnhem te betalen. Tarieven van de Full-flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Interrail Global pass
Als je op korte termijn (binnen enkele dagen of weken) boekt is het in de meeste gevallen voordeliger om een Interrail Global pass te boeken i.p.v. losse treintickets. Een Interrail Global pas waarmee jij heen-en weer naar Garmisch-Partenkirchen Kunt reizen koop je al vanaf €168. Zitplaatsen reserveren is niet verplicht dus je Interrail pas is voldoende om de reis mee te maken.

Korting op de trein naar Garmisch-Partenkirchen

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Garmisch-Partenkirchen reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Garmisch-Partenkirchen kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Garmisch-Partenkirchen krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Garmisch-Partenkirchen. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Garmisch-Partenkirchen is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Gamrisch-Partenkirchen met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Garmisch-Partenkirchen met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Garmisch-Partenkirchen. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Garmisch-Partenkirchen en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Garmisch-Partenkirchen is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Garmisch-Partenkirchen is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Garmisch-Partenkirchen

Het treinstation van Garmisch-Partenkirchen ligt aan de rand van het het centrum van Garmisch-Partenkirchen en in het zuidoosten van de stad. Op een afstand van ongeveer 400 meter van het treinstation van Garmisch-Partenkirchen vind je het Kurpark. Het stationsgebouw van Garmisch-Partenkirchen is van bescheiden omvang maar er zijn flink wat voorzieningen en faciliteiten te vinden. In het gebouw vind je diverse restaurants, toiletten, service voor mindervaliden en kluisjes. Ook kan je 30 minuten gratis gebruikmaken van WIFI (WLAN). Voor het station vertrekken bussen naar diverse bestemmingen in de omgeving en is ook een taxistandplaats.

Enkele leuke en betaalbare hotels in Garmisch-Partenkirchen vind je op loopafstand van het treinstation. Mocht je laat aankomen, dan kan je hier een overnachting boeken. Het Atlas Posthotel is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

Bekijk hier een plattegrond van het treinstation van Garmisch-Partenkirchen of meer uitgebreide informatie over het treinstation van Garmisch-Partenkirchen.

[google_map_easy id=”8″]

Adres van treinstation Garmisch-Partenkirchen:

Garmisch-Partenkirchen, Bahnhofstrasse 31, 82467 Garmisch-Partenkirchen