Ben je op zoek naar de ideale manier om per trein naar Italië te reizen? Dan kan de Thello nachttrein van Parijs naar Venetië misschien uitkomst bieden. Deze comfortabele trein brengt je vanuit Parijs naar meerdere bestemmingen in Italië. Je vertrekt in de avond om vervolgens de volgende ochtend al op je bestemming in Italië aan te komen. Al vanaf €29 boek je een treinticket voor de Thello nachttrein naar Italië. Bekijk prijzen, tijden en aanbiedingen.

Stops van de nachttrein naar Italië

De Thello nachttrein naar Italië vertrekt vanuit Parijs en heeft als eindbestemming Venetie Santa Lucia, het treinstation op het Venetiaanse eiland. Onderweg in Frankrijk stopt de trein nog in Dijon. De volgende ochtend vroeg stopt de trein en Milano Centrale voordat de trein via de stops Brescia, Verona Porta Nuova, Vicenza, Padova en Venezia Mestre in Venezia Santa Lucia aankomt. De Thello nachttrein vertrekt doorgaans om 19:15 uit Parijs Gare De Lyon station om uiteindelijk om 09:25 aan te komen in Venezia Santa Lucia, het hoofdstation van Venetië.

Reistijd van de nachttrein van Parijs naar Italië

De Thello nachttrein is geen hogesnelheidstrein dus je moet op een behoorlijke reistijd rekenen. De trein moet ook midden door de Alpen rijden om van vertrekstation naar eindstation te komen. De totale reistijd van de nachttrein van Parijs naar Italië, naar eindbestemming Venetië, is 14 uur en 10 minuten. Stap je in Milaan uit, dan is de reistijd 10 uur en 45 minuten. Een hele rit! Gelukkig zijn er goede voorzieningen aan boord en zijn de coupés comfortabel. Ook bespaar je natuurlijk op je accommodatie aangezien je in de trein overnacht.

Prijs van een treinticket voor de Thello nachttrein naar Italië?

Er zijn op de Thello nachttrein naar Italië doorgaans twee typen tarieven beschikbaar. De voordelige Smart fare promo tarieven en de duurdere maar meer flexibele Flexi fare tarieven. De promo tarieven zijn zoals de naam al doet vermoeden de voordeligste prijzen. Zo kan je al voor €29 een ligplaats in een couchette 6 boeken of voor €85 een bedplaats in een tweepersoons slaaprijtuig. De Smart fare tarieven zijn niet te annuleren of wijzigen. De Felxi fare tarieven zijn dat wel (vaak zijn er wel wat kosten aan verbonden).

Prijs voor een treinticket voor de Thello nachttrein naar Italië
Accommodatie Prijs Reserveren
Ligplaats in couchette 6 € 29 - €81 Online
Ligplaats in couchette 4 € 45 - € 126 Online
Bedplaats in 3-persoons slaapcoupé € 67 - € 152 Online
Bedplaats in 2-persoons slaapcoupé € 85 - € 180 Online
Bedplaats in 1-persoons slaapcoupé € 249 Online
Bedplaats in 2-persoons slaapcoupé met douche en toilet € 199 Online
Bedplaats in 1-persoons slaapcoupé met douche en toilet € 449 Online

Korting op de nachttrein naar Italië

Naast de Smart en Flexi fare tarieven zijn kan je ook met korting op de nachttrein naar Italië reizen. Zo krijgen kinderen in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar 30% korting op de prijs die voor volwassenen van toepassing is (Smart of Flexi). Kinderen onder de 4 jaar reizen geheel gratis mee maar hebben geen eigen ligplaats of bedplaats (dus moeten bij iemand in bed). Ook zijn er kortingen voor minder-valide reizigers mogelijk. Voor senioren is er helaas geen extra korting op de Thello nachttrein naar Venetië.

Interrail reservering op de Thello nachttrein naar Venetië

Wil je door Frankrijk en Italië gaan interrailen en wil je met de Thello nachttrein van Parijs naar Venetië of Milaan reizen? Dat kan. Ook met je Interrail Global pas (of een Eurrail pas) kan je gebruik maken van de Thello nachttrein. Reserveren is wel verplicht. Hieronder een overzicht van de kosten voor een Interrail reservering op de Thello nachttrein naar Venetië of Milaan.

Kosten voor interrail reserveringen op Franse treinen
Trein/traject Prijs Reserveringsinformatie
Treintype Landen Traject 2ᵉ klas 1ᵉ klas Verplicht Online reserveren
Thello nachttrein FR - IT Parijs - Venetië
(via Milaan)
€29 Couchette 6
€40 Couchette 4
€45 Slaapcoupé 3
€65 Slaapcoupé 2
€100 Slaapcoupé 1
€75 Slaapcoupé 2 lux*
€125 Slaapcoupé 1 lux*
Ja oui.sncf
* met douche en toilet.

Accommodaties op de Thello nachttrein

Op de Thello nachttrein kan je kiezen uit diverse accommodaties om de nacht door te brengen, allen voorzien van airco. Zo kan je een ligplaats in een couchette voor 4 of 6 personen boeken, een iets comfortabelere bedplaats in een 3-persoons, 2-persoons of 1-persoons slaapcoupé met wastafel (Standard) of een bedplaats in een 2-persoons of 1-persoons slaapcoupé met douche en toilet (Premium).

De couchettes zijn voorzien van lakens en kussens. Op de gang kan je gebruik maken van de douche en toilet. De ligplaatsen zijn 180 bij 60 cm. Een flesje water is bij de prijs ingebrepen, ontbijt niet. Dat kan je op eigen kosten nuttigen in de restauratiewagen.

De standaard slaapcoupé’s kunnen op indeling worden geboekt (je kan er 1 plek in reserveren zodat er nog iemand anders bij kan komen te liggen). In deze coupe’s is een wastafel aanwezig. Op de gang kan je gebruik maken van de douche en toilet.

De premium slaapcoupé’s kunnen alleen privé geboekt worden (hele coupé). In de coupe is een douche en toilet aanwezig.

In beide slaapcoupé’s zitten stopcontacten voor het opladen van je telefoon of je scheerapparaat, handdoeken, toiletspullen en een flesje water (per persoon). Ook krijg je een welkomstdrankje bij inchecken en een ontbijtje in de ochtend. Ook zijn de slaapcoupé’s voorzien van dekbedden en kussens om de nacht mee door te komen. De bedden zijn 180 bij 80 cm.

Voorzieningen op de Thello nachttrein

Er zijn diverse voorzieningen op de Thello nachttrein naar Italië/Frankrijk aanwezig. Zo is in elk rijtuig een douche en toilet te vinden, vaak zelfs twee, aan elke kant van het rijtuig. Ook is er een barrijtuig/restauratie in de Thello nachttrein aanwezig. Hier kan je in de avond heerlijk dineren en in de ochtend ontbijten (indien niet inbegrepen in je ticketprijs en dus in je coupe’s opgediend).

De openingstijden van de restauratie in de Thello zijn: 20:00 – 12:00 uur. Je kunt een plek in de restauratie online reserveren. Het menu is erg uitgebreid. Ook zijn er vegetarische gerechten en kindermenu’s mogelijk. Bekijk hier de menukaart van de Thello. Je kunt betalen per creditcard (mastercard of visacard) of cash met Euro’s.