Aan de westkust van het Deense vasteland ligt de stad Esbjerg. Het is één van de grotere steden in Denermarken. De badplaats is zowel bij Denen als andere Europeanen in trek. Wil je vanuit Nederland per trein naar Esbjerg reizen, dan moet je een aantal keer overstappen. Een rechtstreekse trein naar Esbjerg vanuit Nederland bestaat helaas niet. Vanaf €37,90 boek je al een treinticket naar Esbjerg in de 2e klasse. Bekijk actuele tijden en prijzen.

  • Prijs: vanaf €39,90

  • Reistijd: 12 tot 13 uur

  • Overstappen: 3 keer (minimaal)

  • Kinderen t/m 14 jaar gratis mee
  • Grote vroegboekkortingen

  • Zitplaatsen te reserveren

  • 3 maanden vooruit te boeken

  • Fiets op de trein mogelijk

Treinreis naar Esbjerg

Er is eigenlijk maar één logische manier om per trein naar Esbjerg te reizen. Tot eind 2017 kan je nog op twee manieren per trein naar Esbjerg reizen. Zo kon je ervoor kiezen om per geheel overdag te reizen of deels per nachttrein. Tot het einde van 2017 reed er vanuit Nederland een nachttrein naar Denemarken. Deze CityNightLine naar Denemarken stopte onder andere in Kolding en Odense voordat de eindbestemming Kopenhagen werd bereikt. In Kolding kon je dan in de ochtend overstappen op de Intercity trein naar Esbjerg. Helaas is het tegenwoordig alleen nog mogelijk om overdag naar Esbjerg te reizen. (Deels) per nachttrein naar Esbjerg reizen is helaas niet meer mogelijk.

Per trein naar Esbjerg reizen

Er bestaat helaas geen rechtstreekse trein naar Esbjerg vanuit Nederland. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen als je met de trein naar Esbjerg wilt reizen. De meeste gangbare treinverbinding vanuit Nederland naar Esbjerg is met de IC-Berlijn tot aan Osnabrück waar je overstapt op de IC naar Hamburg. Vervolgens reis je van Hamburg door via Niebull naar Esbjerg, per regionale trein. Boek altijd een verbinding met voldoende overstaptijd in Hamburg. Vertragingen op het traject naar Hamburg komen regelmatig voor. Dagelijks is er één treinverbinding naar Esbjerg mogelijk waarbij je slechts twee keer hoeft over te stappen. In alle andere gevallen stap je drie of vier keer over.

Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4,50 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje naar Esbjerg inbegrepen.

Reistijd naar Esbjerg per trein

De reistijd naar Esbjerg per trein is flink. Je moet erop rekenen dat je vrijwel de gehele dag in de trein zit. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de exacte reistijd naar Esbjerg. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 9,5 uur. Vertrek je vanaf één van de andere stations waar de Intercity naar Osnabrück (eindbestemming Berlijn) vandaan vertrekt, dan is de reistijd natuurlijk wat korter. Vertrek je bijvoorbeeld vanaf Amersfoort of Almelo, dan kan je respectievelijk 34 minuten en 103 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per trein van Esbjerg naar Nederland, dan moet je ongeveer op dezelfde reistijd rekenen.

Reistijd naar Esbjerg per dagtrein

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Esbjerg IC + IC + RE 07:00 17:45 10:45 2 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:00 18:31 09:31 3 € 39,90 Online
Amersfoort - Esbjerg IC + IC + RE 07:34 17:45 10:11 2 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:34 18:31 08:57 3 € 39,90 Online
Almelo - Esbjerg IC + IC + RE 08:43 17:45 09:02 2 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 10:43 18:31 07:48 3 € 39,90 Online

Prijs van een treinticket naar Esbjerg

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Esbjerg geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Esbjerg lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Denemarken zijn al 90 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Esbjerg van €39,90 in de 2e klasse en €69,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €185 kan je hiermee heen en terug reizen.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Esbjerg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boekt al voor €4,50 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Esbjerg

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Esbjerg reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Esbjerg kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Esbjerg krijg je door vroeg te boeken. De treinverbinding naar Esbjerg kan je 3 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Esbjerg. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Esbjerg is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Esbjerg met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Esbjerg met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Leeftijdskorting op de trein naar Esbjerg is alleen voor kinderen van 14 jaar jonger van toepassing die met een ouder of grootouder meereizen. Voor reizigers uit de diverse andere leeftijdsgroepen is de vroegboekkorting vrijwel altijd goedkoper dan korting o.b.v. leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de IC naar Esbjerg en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de IC trein naar Esbjerg is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de IC trein naar Esbjerg is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas.

Treinstation van Esbjerg

Het treinstation van Esbjerg vind je ongeveer 500 meter ten zuiden van het centrum van Esbjerg. Vanaf het station loop je on ongeveer 10 minuten naar het centrum van Esbjerg waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

[google_map_easy id="88"]