Wil je één van de prachtige steden in België bezoeken? Je boekt al een treinticket naar België vanaf €8. Treinticket naar steden als Antwerpen, Brussel, Gent of Brugge zijn vaak erg voordelig! Goedkoop treintickets naar België boeken is vrij eenvoudig. Zo zijn er soms speciale aanbiedingen die goedkoop per trein naar België reizen mogelijk maken.

Treinticket aanbiedingen naar België

Soms zijn er ook treinticket aanbiedingen naar België. Je kunt dan bijvoorbeeld vanaf een willekeurig station in Nederland naar een willekeurig treinstation in België reizen voor maar €19 per enkele reis. Voor een 1e klas ticket betaal je vaak €29. Een retour ticket kost je het dubbele. Een voordeelurenkaart of RailPluskaart geeft op dit kortingstarief verder geen extra korting. Bekijk actuele aanbiedingen naar België.

Treinkaartjes naar België

Zijn er geen aanbiedingen naar België? Dan kan je uiteraard ook een regulier treinticket naar België boeken. Je kunt eenvoudigweg je treinkaartje naar België boeken via de website van NSInternational.com. De ticketprijzen zijn afhankelijk van de afstand die je aflegt. Hoe groter de afstand tussen de opstaphalte in Nederland en je bestemming in België, hoe hoger het tarief. Woon je vlakbij de grens, dan zal je een stuk minder betalen. Heb je een voordeelurenkaart, een RailPluskaart of een andere kortingskaart, dan kan dat flinke korting opleveren. Uiteraard moet je wel aan de reisvoorwaarden voldoen.

[google_map_easy id="2"]Reistijd, overstappen en prijs voor een treinticket naar bestemmingen in België.

Traject Reistijd Overstappen Vanafprijs
Amsterdam – Antwerpen 1:51 0 € 20   Zoek ticket
Amsterdam – Brugge 3:37 1 € 29   Zoek ticket
Amsterdam – Brussel 2:43 0 € 25   Zoek ticket
Amsterdam – Gent 3:08 1 € 29   Zoek ticket
Amsterdam – Leuven 2:48 1 € 25   Zoek ticket
Amsterdam – Mechelen 2:15 0 € 25   Zoek ticket

Prijs van een treinticket naar België

De prijs van een treinticket naar België ligt niet vast maar is afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Zo zal een treinticket van Roosendaal naar België goedkoper zijn dan wanneer je in Groningen op de trein stapt. We hebben het hier dan over Intercity treinen en regionale treinen richting België. Bekijk hier actuele prijzen en aanbiedingen.

Reis je liever deels per Eurostar of Thalys naar België, dan wordt het een ander verhaal. Prijzen van treinkaartjes naar België met de Eurostar of Thalys zijn onderhevig aan vraag en aanbod. Je kunt een treinticket voor deze treinen respectievelijk 6 en 4 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan kan je al vanaf €19 een treinticket voor de Eurostar naar België kopen vanaf Amsterdam CS gezien. Vanaf €29 boek je een treinticket voor de Thalys naar België. Op korte termijn betaal je wel 2 tot 3 keer zoveel voor je treinkaartje naar België met de Thalys of Eurostar.

Korting op de trein naar België

Het is mogelijk om met korting een treinticket naar België te boeken. Hieronder een toelichting op de belangrijkste kortingen, acties en aanbiedingen naar België.

Aanbiedingen naar België

Met enige regelmaat zijn er aanbiedingen voor de trein naar België via de website van NSInternational.com te boeken. Je kunt dan speciale promo treintickets naar België boeken. Een enkele reis naar België kan je dan al boeken vanaf €8 per enkele reis in de tweede klasse en vanaf €18 in de eerste klasse vanaf plaatsen dichtbij de grens en respectievelijk vanaf €19 en €29 voor andere vertrekplaatsen in Nederland. Vaak worden deze promotarieven voor rustige reisperiodes vrijgegeven zoals de zomervakantie of in maanden als maart en november. De promotarieven zijn alleen geldig op IC en RE treinen, niet op de Thalys of Eurostar.

Early bird naar België

Boek je op tijd, dan zijn er treintickets met vroegboekkorting naar België beschikbaar. Deze Early bird week of Early bird weekend tarieven zijn speciaal in het leven geroepen voor de vroege boekers. Zo kan je flink op je weekendje België besparen. De Early bird tickets zijn te boeken tot 7 dagen voor vertrek, je kunt ze alleen online boeken, niet uit de automaat of aan het loket. De Early bird tickets naar België zijn onbeperkt beschikbaar. Je betaalt geen boekingskosten. Je mag met Early bird treintickets naar België elke InterCity of regionale trein nemen op je reisdag maar buiten de spits om. De Early bird tarieven variëren in prijs. Zo heeft je opstaphalte invloed op de prijs maar ook of je in het weekend of doordeweeks reist. De week tarieven zijn goedkoper dan de weekend tarieven. Lees meer over de Early bird tarieven.

Voordeelurenkorting op de trein naar België

Reis je in een periode waarin er geen promo tickets te boeken zijn, dan gelden er vaste tarieven die afhankelijke zijn van je vertrekstation in Nederland. Heb je een voordeelurenkaart, dan kan je met voordeelurenkorting op de trein naar België reizen. Je krijgt dan over het Nederlandse traject korting. Korting is alleen mogelijk op een Full-flex tarief, niet op een promo-tarief of Early bird tarief. Bereken hier de prijs voor een treinkaartje naar België met voordeelurenkorting.

Railpluskorting op de trein naar België

Ben je in het bezit van een railpluskaart, dan geldt net als bij een voordeelurenkaart dat je alleen korting krijgt op Full-flex tarieven, niet op promo-en vroegboektarieven. Tegenwoordig krijg je in België geen korting meer met je railpluskaart.

Seniorenkorting

Er bestaat helaas geen seniorenkorting op de trein naar België. Wel is het mogelijk om voor gereduceerd tarief in België treintickets uit de automaat te halen indien je een senior bent. Je kunt dan voor €8 een dagkaart kopen.

Kinderkorting

Doorgaans reizen kinderen gratis mee met een ouder op de trein naar België indien ze elf jaar of jonger zijn. Een treinticket voor een ouder met kind boek je eenvoudig online.