Wil je toch per trein naar Kaprun reizen, dan kan je gelukkig een heel eind komen. Zo kan je het beste per trein tot aan Zell am Zee reizen om vanaf daar per taxi of skibus naar Kaprun door te reizen. Een treinticket naar Kaprun (Zell am Zee) boek je vanaf €39,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Kaprun.

Treinreis naar Kaprun

Er zijn verschillende manieren om met de trein richting Kaprun (Zell am Zee) te reizen. Zo kan je met de dagtrein richting Kaprun reizen maar ook met de nachttrein. Vaak is reizen met de dagtrein voordeliger, zeker als je kinderen van 14 jaar of jonger meeneemt. Eigen (klein)kinderen reizen namelijk gratis mee op de dagtrein. Voor de nachttrein naar Kaprun (Zell am Zee) moet je namelijk ook verplicht een zitplaats, ligplaats of bedplaats reserveren. Lees hier meer over de treinverbindingen naar Zell am Zee.

Prijs van een treinticket naar Kaprun

Net als de meeste internationale treinen varieert ook de prijs van een treinticket naar Kaprun (Zell am Zee). De prijs voor een treinkaartje naar Kaprun loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op een goedkoop treinticket naar Kaprun. Prijzen beginnen bij € 39,90 in de 2e klasse en € 59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek moet boeken, dan kan je ticket wel drie tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Ga je interrailen naar Kaprun, dan kan je optioneel een zitplaatsreservering bijboeken. Reis je met de nachttrein, dan is een reservering verplicht.

Skigebied van Kaprun

Het skigebied bij Kaprun is Schmitten - Zell am See dat in totaal bijna 80 kilometer aan skipistes heeft. Ook het skigebied Kitzsteinhorn - Maiskogel met 65 kilometer aan pistes ligt vlakbij. Er zijn hier volop skischolen maar ook zijn er goede faciliteiten als gondelliften, stoeltjesliften, sleepliften en lopende banden aanwezig. Er zijn tal van betaalbare en leuke hotels in skigebied Schmitten - Zell am See en Kitzsteinhorn - Maiskogel.

Vanwege de ligging op een gletsjer kan je afgezien van de zomerperiode het hele jaar door skiën in Kaprun in Oostenrijk. Voor zowel beginners, gevorderden en families is dit bergdorp een prima wintersportbestemming met goede faciliteiten zoals directe liftverbindingen naar de skigebieden. Helaas rijdt er geen trein naar Kaprun.

Plaatsen in de omgeving van Kaprun zijn: Maishofen, Bruck, Schüttdorf, Zell am See, Piesendorf en Fusch