Saint-Malo (of Sint Malo) is absoluut één van de mooiste steden van Bretagne. De oude vestingsstad ligt aan de Bretonse noordkust, heeft een historische binnenstad, een prachtige boulevard en rustige zandstranden waar je volop kunt genieten van de zee. Vanuit Nederland rijd er helaas geen rechtstreekse trein naar Saint-Malo, je moet minimaal één keer overstappen. Vanaf €65 boek je al een treinticket naar Saint-Malo in de tweede klasse.

Treinreis naar Saint-Malo

Feitelijk is er maar één route om per trein naar Saint-Malo te reizen, via Parijs. Bij de snelst mogelijke treinreis naar Saint-Malo kan je per Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen per Thalys hogesnelheidstrein naar Parijs reizen. Daar moet je van je aankomststation Gare Du Nord per metro overstappen naar het westelijker gelegen station Paris Montparnasse. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Saint-Malo doorreizen. Vaak is deze directe trein een TGV, een Franse hogesnelheidstrein.

In sommige gevallen rijdt de TGV van Parijs tot aan Rennes. Vanaf Rennes kan je per regionale trein doorreizen naar Saint-Malo. Deze regionale trein stopt onderweg in Pontchaillou, Montreuil sur Ille, Combourg, Dol de Bretagne en La Gouesniere Cancale sur Meloir.

Route trein naar Saint-Malo

Per Thalys en TGV naar Saint-Malo reizen

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Saint-Malo toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Saint-Malo is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Reistijd naar Saint-Malo per trein

De snelste treinverbinding naar Saint-Malo doet er 06u58m over. Uiteraard is dit de verbinding via Parijs. Om de snelste verbinding te halen moet je
wel vroeg uit de veren. De Thalys van deze verbinding vertrekt namelijk al om 06:15 vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Saint-Malo is al om 13:13. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later.

Er zijn meerdere verbindingen mogelijk per Thalys en TGV. Zo kan je ook vertrekken om 08:15 waarbij je om 15:32 in Saint-Malo aankomst (reistijd: 07u17m) of bijvoorbeeld om 09:15, aankomst Nancy om 17:32 (reistijd: 08u17m). Bij deze twee latere verbindingen heb je een overstap in Rennes op de regionale trein naar Saint-Malo.

Het traject per regionale trein van Rennes naar Saint-Malo duurt ongeveer een uur. Kies je voor deze verbinding, dan kan je een treinticket tot Rennes boeken via NSInternational. Online via OUISNCF
kan je het ticket van Rennes naar Saint-Malo kopen omdat dit via NSInternational niet mogelijk is. Natuurlijk kan je het ticket ook op het station aan Rennes aan het loket kopen (a +/- €15).

Reistijd naar Saint-Malo per Thalys & TGV of THA, TGV & RE


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Saint-Malo THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Saint-Malo THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Saint-Malo THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online

Prijs van een treinticket naar Saint-Malo

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Saint-Malo geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Saint-Malo met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Saint-Malo van €55 in de 2e klasse en €115 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wel heb je nog een reservering nodig als je per Thalys en TGV reist
(€25 reserveringskosten per Thalys en €10 a €20 per TGV).

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen. De prijs voor de regionale trein van Rennes naar Saint-Malo is een vast tarief.

Korting op de trein naar Saint-Malo

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Saint-Malo reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Saint-Malo kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Saint-Malo krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Saint-Malo. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Saint-Malo is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Saint-Malo met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Saint-Malo met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er niet.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Saint-Malo. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Saint-Malo en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Saint-Malo. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Saint-Malo. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Saint-Malo

Het treinstation van Saint-Malo vind je net ten oosten van het centrum van Saint-Malo. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Saint-Malo waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Saint-Malo.

[google_map_easy id="37"]