Met de Interrail One Country pass kan je één land uitvoerig verkennen. Je kan met de pas meerdere dagen door het land reizen per trein om het land goed te ontdekken. Er zijn in totaal 31 verschillende Interrail One Country passen. Met de pas kan je binnen één maand drie, vier, zes of acht dagen reizen door het land van jouw keuze. Zo ben je flexibel dus kan je opstappen wanneer je maar wilt en bespaar je een hoop geld ten opzicht van losse treintickets, die zijn vaak vrij prijzig, zeker op korte termijn. Bekijk de verschillende Interrail One Country passen en prijzen.

Voor welke landen bestaat de Interrail One Country pass?

De Interrail One Country pass is er voor 28 verschillende landen in Europa. Je kunt de pas aanschaffen voor de volgende landen: Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije VJR Macedonië, Zweden en Zwitserland. Voor de landen van de BeNeLux is er een combinatie pas. Met de pas kan je door België, Nederland en Luxemburg reizen.

Griekenland Plus
Naast de reguliere passen en de BeNeLux combinatiepas bestaan er nog een aantal speciale Interrail passen. Zo heb je de Griekenland Plus pas waarmee je naast het gebruik van Griekse treinen ook gebruik mag maken van de veerboot did van en naar Italië vaart. Deze veerboot wordt geëxploiteerd door de Attica en vaart tussen Patras – Igoumenitsa (Griekenland – Venetië/Ancona/Bari (Italië).

Griekenland eilanden pas
Ook bestaat er voor Griekenland een speciale Interrail eilanden pas. Hiermee mag je met de veerboten van Attica reizen die varen tussen de diverse Griekse eilanden als Mykonos, Kreta of Santorini. Je hebt wel een verplichte reservering nodig. Ook met deze pas mag je de veerboot tussen Italië en Griekenland gebruiken.

Italië Plus pas en de Italië Premium pas
Voor Italië bestaan er twee speciale passen naast de reguliere Interrail One Country pas. Met de Italië Plus pas mag je naast de treinen ook van diverse veerboten gebruik maken. Ze is je Interrail pas geldig op Grimaldi Lines, Superfast Ferries, Blue Star Ferries en Minoan Lines.
Met de Italië Premium pas heb je de zelfde voorwaarden als de Italië Plus pas maar heb je ook recht op het gratis vooraf reserveren van zitplaatsen en korting op taxi-vervoer.

Spanje Premium pas
Net als voor Italië heb je ook voor Spanje een Premium pas. Met deze pas heb je ook recht op het gratis vooraf reserveren van zitplaatsen.

Interrail One Country pass vanaf €43
4.5 (90%) 4 votes