Op vrij korte afstand van Nederland vind je het Duitse wintersportoord Winterberg. Vanwege de korte afstand tot Nederland is deze bestemmingen populair onder Nederlanders. Duitsland. Een goedkoop treinticket naar Winterberg boeken is zeker mogelijk. Een treinticket naar Winterberg kan je namelijk al vanaf €29,90 boeken. Een ticket in de eerste klasse boek je vanaf €39,90. Reis deels per snelle ICE in nog geen 6 uur vanuit Amsterdam naar Winterberg. Bekijk actuele prijzen.

Trein naar Winterberg

Een rechtstreekse trein naar Winterberg vanuit Nederland is er helaas niet. Reis je per trein naar Winterberg, dan moet je rekenen op minimaal twee overstappen. Vanuit Nederland is er eigenlijk maar één logische manier om per trein naar Winterberg reizen.

Trein naar Winterberg
Trein naar Winterberg

ICE hogesnelheidstrein
Zo kan je overdag met de ICE vanuit Amsterdam CS, Utrecht of Arnhem CS naar Oberhausen net over de grens in Duitsland reizen. Daar stap je over op de regionale trein die je naar Dortmund brengt. In Dortmund stap je voor het laatst over. Je neemt vanaf Dortmund de rechtstreekse regionale trein naar Winterberg. Dit is de snelste treinverbinding naar Winterberg. Dagelijks vertrekken er ICE’s vanuit Amsterdam om 06:38u, 08:08u en om 10:38u.

Reis je vanuit het noorden van het land naar Winterberg, dan kan je via grensovergang Leer via Weener naar Winterberg reizen. Vanuit het zuiden van het land kan je via Venlo per regionale trein naar Düsseldorf reizen om daar vandaan via Dortmund naar Winterberg te reizen.

Reistijd naar Winterberg per trein

De snelste treinverbinding naar Winterberg is per ICE trein. De reistijd per trein naar Winterberg hangt natuurlijk af van het treinstation waar je opstapt. Vanuit Amsterdam gezien is de reistijd naar Winterberg 05u46m. Vanaf Utrecht en Arnhem is de reistijd respectievelijk 30 en 60 minuten korter. Bereken de reistijd vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd naar Winterberg per ICE trein

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Winterberg ICE + RE 06:38 12:24 05:46 2 € 29,90 Online
Utrecht - Winterberg ICE + RE 07:03 12:24 05:21 2 € 29,90 Online
Arnhem - Winterberg ICE + RE 07:35 12:24 04:49 2 € 29,90 Online

Prijs van een treinticket naar Winterberg

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Winterberg niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Winterberg begint bij €29,90 is deze variabel. Prijzen lopen in staffels op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De staffels waarin de prijzen voor een ticket oplopen bestaan vaak uit €5 a €10. Is het voordeligste tarief van €29,90 uitverkocht, dan kan je soms een ticket boeken voor €34,90. Is dat uitverkocht, dan betaal je €39,90 voor je ticket.

Je kunt je ticket al 180 dagen voor vertrek boeken*. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Winterberg is een Supersparpreis. Daarna komt het iets duurdere Sparpreis tarief. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief. Boek je binnen enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €45 to €65 voor je ticket betalen. Een optionele zitplaats kan je voor €4 per persoon bijboeken.

In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €39,90. In gratis zitplaats is in de 1e klasse inbegrepen.

* De winterdienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode na +/- 10 december. Half oktober kan je zodoende treintickets voor de winterperiode inboeken.

Bespaar tips

Boek je treinkaartje naar Winterberg op tijd
Je kunt al 180 dagen voor vertrek een treinticket naar Winterberg boeken. Wil je een goedkoop treinticket naar Winterberg boeken? Zorg dan dat je op tijd boekt. Als je op tijd boekt kan je vaak veel geld besparen. De korting bij vroeg boeken kan oplopen tot +/- 76% ten opzichte van het Full-flex tarief. Ideaal is 120 tot 180 dagen voor vertrek boeken.

Vertrek eerder of later
De treinverbinding naar Winterberg met de ICE 105 (vertrek 08:08u) is vaak behoorlijk duur omdat dit de populairste tijd van vertrek is. Goedkope tickets zijn dus ook snel uitverkocht voor deze trein. Probeer eens een verbinding eerder of later te boeken. Het kan je veel geld schelen.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een goedkoop treinticket naar Winterberg, bijvoorbeeld het Supersparpreis of Sparpreis vroegboektarief, dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Winterberg. Het tarief van Zwolle naar Winterberg is gelijk aan het tarief van Arnhem naar Winterberg. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Arnhem te betalen. Tarieven van de Full-flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Korting op de trein naar Winterberg

Iedereen wil natuurlijk voordelig met de trein naar Winterberg reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Winterberg kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Winterberg krijg je door vroeg te boeken. De treinverbindingen naar Duitsland zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Winterberg. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Winterberg is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Winterberg met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Winterberg. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Winterberg en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Winterberg is er helaas niet.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Winterberg is er helaas ook niet.

Treinstation van Winterberg

Het treinstation van Winterberg ligt ten noorden van het dorp en aan de rand van het centrum van Winterberg. Op een afstand van ongeveer 400 meter van het treinstation van Winterberg vind je diverse restaurants en nog 100 a 200 meter verderop, net buiten het oude centrum van het dorp vind je diverse hotels. Het stationsgebouw van Winterberg is klein maar modern. In het gebouw vind je enkele voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en een informatiebalie/ticketbalie. Voor het station vertrekken bussen naar diverse bestemmingen. Ook kan je voor het treinstation van Winterberg een taxi nemen naar je hotel in het dorp of een andere plaats in de omgeving. Schaf je een Sauerland card aan, dan kan je tijdens je verblijf in Winterberg gratis gebruikmaken van bus en regionale trein in de omgeving. Er handig want de hotels en het skigebied liggen op een paar kilometer afstand van het centrum en treinstation van Winterberg.

Enkele leuke en betaalbare hotels in Winterberg vind je op loopafstand van het treinstation. Mocht je laat aankomen, dan kan je hier een overnachting boeken. Hotel Hessenhof is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

Bekijk uitgebreide informatie over het station in Winterberg.

[google_map_easy id=”20″]

Adres van treinstation Winterberg:

Winterberg (Westf), Bahnhofstraße 12, 59955 Winterberg, Duitsland