Ooit was de in Noord-Jutland gelegen stad Aalborg een handelspost van de Vikingen. De stad is strategisch gelegen ten opzicht van de Noordzee en het Kattegat. De vierde stad van Denemarken is nog altijd een belangrijk handelscentrum. Ooit had het een monopolie op de handel in zoute haring, vandaar de dag wordt er nog veel in vis en graan gehandeld. Wil je vanuit Nederland per trein naar Aalborg reizen, dan moet je een aantal keer overstappen. Een rechtstreekse trein naar Aalborg vanuit Nederland bestaat helaas niet. Vanaf €39,90 boek je al een treinticket naar Aalborg in de 2e klasse. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Aalborg.

Ben je van plan om per trein naar Aalborg te reizen? We hebben de pluspunten en aandachtspunten voor het reizen per trein naar Aalborg kort voor je op een rijtje gezet:

  • Prijs: vanaf €39,90

  • Reistijd: 12 tot 13 uur

  • Overstappen: 3 keer (minimaal)

  • Kinderen t/m 14 jaar gratis mee
  • Grote vroegboekkortingen

  • Zitplaatsen te reserveren

  • 3 maanden vooruit te boeken

  • Fiets op de trein mogelijk

Treinreis naar Aalborg

Tot eind 2017 kan je nog op twee manieren per trein naar Aalborg reizen. Zo kon je ervoor kiezen om per geheel overdag te reizen of deels per nachttrein. Tot het einde van 2017 reed er vanuit Nederland een nachttrein naar Denemarken. Deze CityNightLine naar Denemarken stopte onder andere in Kolding en Odense voordat de eindbestemming Kopenhagen werd bereikt. In Kolding kon je dan in de ochtend overstappen op de Intercity trein naar Aalborg. Helaas is het tegenwoordig alleen nog mogelijk om overdag naar Aalborg te reizen. (Deels) per nachttrein naar Aalborg reizen is helaas niet meer mogelijk.

Per dagtrein naar Aalborg reizen

Er bestaat helaas geen rechtstreekse trein naar Aalborg vanuit Nederland. Je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen als je met de trein naar Aalborg wilt reizen. De meeste gangbare treinverbinding vanuit Nederland naar Aalborg is met de IC-Berlijn tot aan Osnabrück waar je overstapt op de IC naar Hamburg. Vervolgens reis je van Hamburg door via Aarhus naar Aalborg, ook weer per Intercity.

Boek altijd een verbinding met voldoende overstaptijd in Hamburg. Vertragingen op het traject naar Hamburg komen regelmatig voor. Dagelijks zijn er twee treinverbindingen naar Aalborg mogelijk, in de zomer drie (dan vertrekt de IC-Berlijn al om +/- 05:00 uit Amsterdam.

Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4,50 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje naar Aalborg inbegrepen.

Reistijd naar Aalborg per trein

De reistijd naar Aalborg per trein is flink. Je moet erop rekenen dat je vrijwel de gehele dag in de trein zit. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de exacte reistijd naar Aalborg. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 12u11m. Vertrek je vanaf één van de andere stations waar de Intercity naar Osnabrück (eindbestemming Berlijn) vandaan vertrekt, dan is de reistijd natuurlijk wat korter. Vertrek je bijvoorbeeld vanaf Amersfoort of Almelo, dan kan je respectievelijk 34 minuten en 103 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per trein van Aalborg naar Nederland, dan moet je ongeveer op dezelfde reistijd rekenen.

Reistijd naar Aalborg per dagtrein
Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Aalborg IC + IC + IC + IC 07:00 19:55 12:55 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:00 21:11 12:11 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 11:00 23:55 12:55 3 € 39,90 Online
Hilversum - Aalborg IC + IC + IC + IC 07:24 19:55 12:31 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:20 21:11 12:09 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 11:20 23:55 12:35 3 € 39,90 Online
Amersfoort - Aalborg IC + IC + IC + IC 07:34 19:55 12:21 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:34 21:11 11:37 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 11:34 23:55 12:21 3 € 39,90 Online
Deventer - Aalborg IC + IC + IC + IC 08:12 19:55 11:43 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 10:12 21:11 10:59 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 12:12 23:55 11:43 3 € 39,90 Online
Almelo - Aalborg IC + IC + IC + IC 08:43 19:55 11:12 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 10:43 21:11 10:28 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 12:43 21:33 11:12 3 € 39,90 Online

Prijs van een treinticket naar Aalborg

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Aalborg geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Aalborg lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Denemarken zijn al 90 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Aalborg van €39,90 in de 2e klasse en €69,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €185 kan je hiermee heen en terug reizen.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Aalborg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boekt al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Aalborg

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Aalborg reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Aalborg kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

– Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Aalborg krijg je door vroeg te boeken. Treinen naar Denemarken kan je 3 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Aalborg. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Aalborg is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

– Interrailen naar Aalborg

Als je laat bent met boeken, dan is een treinticket naar Aalborg vaak erg prijzig. Vaak ben je in plaats van het boeken van losse treintickets dan (stukken) goedkoper uit met een Interrail Global pas waarmee je 4 dagen binnen 1 maand door de meeste Landen van Europa kunt reizen. Je kunt met de pas door Nederland, Duitsland en Denemarken naar Aalborg reizen en ook weer terug. Wil je gaan Interrailen naar Aalborg? Een interrail pas koop je online al vanaf €185. Interrail passen bestaan voor volwassenen, senioren, kinderen en jongeren. Lees meer over interrailen naar Denemarken.

– Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Aalborg reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven als het Sparpreis of Supersparpreis tarief. Korting op korting wordt niet gegeven.

Ben je in het bezit van een railpluskaart en wil je met railpluskorting op de trein naar Aalborg reizen? Ook dan krijg je alleen korting op een treinticket met Full-flex tarief.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

– Leeftijdskorting

Leeftijdskorting op de trein naar Aalborg is alleen voor kinderen van 14 jaar of jonger van toepassing die met een ouder of grootouder meereizen. Voor reizigers uit de diverse andere leeftijdsgroepen is de vroegboekkorting vrijwel altijd goedkoper dan korting o.b.v. leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de IC naar Aalborg en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de IC trein naar Aalborg is er helaas niet. Wel is er speciale korting voor senioren op de reguliere prijs van een interrail pas. Bekijk hier de gereduceerde prijzen voor interrail passen voor senioren.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de IC trein naar Aalborg is er helaas ook niet. Wel is er speciale korting voor jongeren op de reguliere prijs van een interrail pas. Bekijk hier de gereduceerde prijzen voor interrail passen voor jongeren.

Treinstation van Aalborg

Het treinstation van Aalborg vind je ongeveer 500 meter ten zuiden van het centrum van Aalborg. Vanaf het station loop je on ongeveer 10 minuten naar het centrum van Aalborg waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Aalborg.

Wil je dichter bij het water uitstappen, dan kan dat. Er is ten westen van het centrum nog een treinstation in Aalborg, Aalborg Vestby St. Hiervandaan loop je in twee minuten naar de zee.

[google_map_easy id="54"]

Per trein en fiets naar Aalborg reizen

Wil je een fiets meenemen op de trein naar Aalborg? Per trein en fiets naar Aalborg reizen is zeker mogelijk. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je alleen je fiets meenemen op Intercity treinen en regionale treinen. Ook heb je een fietsticket nodig, een vervoersbewijs voor de fiets, en een fietsplaatsreservering op Intercity treinen. Lees hier meer over het meenemen van je fiets op treinen naar en binnen Denemarken.