Een erg populaire bestemming in Duitsland is de prachtige stad Heidelberg. De stad wordt door velen gezien als de parel van Duitsland met zijn prachtige historische binnenstad (Altstadt), het kasteel van Heidelberg en de Alte Brücke. Vanuit Nederland kan je al per trein met één overstap naar Heilberg reizen. Een treinticket naar Heidelberg boek je val vanaf €29,90 per enkele reis.

Trein naar Heidelberg

Eigenlijk is er vanuit Nederland maar één logische manier om naar Heidelberg te reizen. Per ICE via Mannheim. Dagelijks kan je kiezen uit meerdere ICE-verbindingen die je naar Mannheim brengen waar je vervolgens op de S-Bahn naar Heidelberg kunt stappen. Qua totale reistijd moet je vanaf Amsterdam CS rekenen op ongeveer 4,5 uur.

Ook is het mogelijk om vanuit Nederland (opstappen in Arnhem) met de Abellio trein naar Düsseldorf te reizen en daar over te stappen op de IC die je rechtstreeks naar Heidelberg Hbf brengt. Vaak is dit door voordeligste manier om per trein naar Heidelberg te reizen. Wel moet je rekenen om 1 a 1,5 langere reistijd.

Reistijd van de trein naar Heidelberg

De snelste reistijd naar Heidelberg per trein is 4:36u, gezien vanaf Amsterdam Centraal. Dit is met de ICE verbinding via Mannheim en vervolgens per S-bahn. De treinverbinding naar Heidelberg met de Albellio trein en vervolgens een Intercity duurt ongeveer 7:10. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichterbij de grens ligt dan Amsterdam, dan neemt de reistijd logischer wijs af.

Reistijd naar Heidelberg per trein (ICE via Mannheim)

TrajectVertrektijdAankomsttijdReistijdOverstapVanafprijsTicket
Amsterdam - Heidelberg08:0812:4404:361€ 29,90Online
Utrecht - Heidelberg08:3712:4404:071€ 29,90Online
Arnhem - Heidelberg09:0712:4403:371€ 29,90Online

Prijs van een treinticket naar Heidelberg

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Heidelberg niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Heidelberg begint bij €29,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog. Boek je enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €50 to €70 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €59.

Wil je een treinticket naar Heidelberg boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen.

Korting op je treinticket naar Heidelberg

Geld besparen op je treinticket naar Heidelberg is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Heidelberg als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar Heidelberg betaalt.

Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een flex-prijs tarief. Niet op een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief. Het flex-prijs tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief.

Kinderkorting

Als je met kinderen met de trein naar Heidelberg reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting

Een speciale senioren korting op de trein naar Heidelberg is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting

Jongerenkorting op de trein naar Heidelberg is er helaas niet.

Treinstation van Heidelberg

Het treinstation van Heidelberg ligt aan de westkant van het stadscentrum. Vanaf “Heidelberg Haubtbahnhof” kan je eenvoudig een S-bahn (tram) naar het centrum van de stad nemen of naar een andere locatie. Ook vanaf Mannheim Hbf kan je per S-bahn naar Heidelberg reizen.

Het treinstation van Heidelberg telt 5 perrons en 10 sporen die je kunt bereiken via de trap, roltrap of lift. Ook zijn er kluisjes, restaurants en toiletten (incl. invalidentoiletten) te vinden.

Heidelberg heeft nog een belangrijk treinstation, Heidelberg Altstadt. Dit station vind je aan de oostkant van de oude stad. Dit station ligt dichterbij het slot van Heidelberg en de oude brug. Ook dit station kan je vanuit Mannheim per S-bahn bereiken.

Adres van treinstation Heidelberg Hbf: Willy-Brandt-Platz 5, 69115 Heidelberg, Duitsland

Informatie over Heidelberg

Heidelberg is één van de oudste steden van België. De middelgrote stad ligt tussen de grote steden Antwerpen en Brussel in. Echter vormde Mechelen een korte periode in de 16e eeuw het bestuurlijke centrum van het koninkrijk der Nederlanden. Margaretha van Oostenrijk bestuurde vanuit de stad het koninkrijk. Dat is ook de reden waarom er nog veel historische gebouwen in het centrum zijn te vinden. Vier gebouwen staan zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Mechelen heeft een middeleeuws stadscentrum met daar middenin een prachtige grote markt. In en rondom het centrum vind je een verscheidenheid aan historische huizen en panden. Zo vind je er renaissancehuizen uit de zestiende eeuw maar ook huizen in rococostijl uit de achttiende eeuw. Er zijn 6 kerken in de stad te vinden.

De stad Heidelberg is een echte studentenstad en heeft door zijn rijke geschiedenis veel te bieden aan toeristen. De bezienswaardigheden in Mechelen liggen op korte afstand van elkaar wat het erg gemakkelijk maakt om te ze bezoeken. Het openbaar vervoer in Mechelen is goed geregeld. Er rijden diverse lijnbussen maar een ritje met de paardentram of een boottocht (boot naar Planckendael of de boot langs de Binnendijle) behoort ook tot de mogelijkheden. In de stad vind je ook meerdere interessante musea en een oude brouwerij met een museum erin (Brouwerij het Anker).

Bezienswaardigheden in Heidelberg

Er zijn flink wat bezienswaardigheden in Heidelberg te vinden, je kan je zeker een paar dagen goed vermaken in de sfeervolle historische stad. Hieronder een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Heidelberg: