De wintersportbestemming Fieberbrunn is een plaats in Oostenrijk van bescheiden formaat op de grens van het Salzburgerland en Tirol. Vooral families brengen graag hun wintersportvakantie door in het rustige en gemoedelijke bergdorp. Vanuit Nederland rijden er in de winter rechtstreekse treinen naar Fieberbrunn. Je kunt zowel per nachttrein naar Fieberbrunn reizen als per dagtrein. Je kunt al vanaf €39,90 online een treinticket naar Fieberbrunn boeken. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Fieberbrunn.

Per trein naar Fieberbrunn reizen

Er zijn verschillende manieren waarop je per trein naar Fieberbrunn kunt reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Fieberbrunn reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf.

Verbinding trein naar Fieberbrunn
Per dagtrein naar Landeck-Zams reizen

Een reguliere rechtstreekse trein naar Fieberbrunn overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Fieberbrunn. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Düsseldorf, Keulen, Frankfurt of Mannheim moet overstappen op een andere ICE voor je in München aankomt.
In München stap je over op een Eurocity naar Wörgl. Vanaf daar kan je per rechtstreekse trein naar Fieberbrunn doorreizen. De prijs van een treinticket naar Fieberbrunn begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

In de Krokusvakantie kan je zonder overstappen naar Fieberbrunn reizen. Op zaterdag rijdt er een speciale trein naar Fieberbrunn, de Krokus Express, vanuit diverse steden in Nederland rechtstreeks naar Fieberbrunn. De reis duurt vrij lang maar je hoeft niet over te stappen. Een retour boek je al voor €149 per persoon.

Per nachttrein naar Landeck-Zams reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Fieberbrunn vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Fieberbrunn dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar Fieberbrunn, dan kan je in Wörgl overstappen op de directe trein naar Fieberbrunn. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Fieberbrunn inclusief de nachttrein boek je vanaf €68,80 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Speciaal in de wintermaanden rijdt er een rechtstreekse nachttrein naar Fieberbrunn vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Deze Alpen Express vertrekt elke vrijdagavond en komt de volgende ochtend aan in Fieberbrunn. Op zaterdagavond rijdt de trein weer terug om vervolgens op zondagochtend weer in Nederland aan te komen. Treintickets voor deze trein boek je via Treinreiswinkel.

Reistijd naar Fieberbrunn per trein

De reistijd naar Fieberbrunn per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Fieberbrunn. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 11 uur. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van bijna 17 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Fieberbrunn per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Fieberbrunn per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Fieberbrunn is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar Wörgl en dan de Intercity van Wörgl naar Fieberbrunn.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Fieberbrunn ICE + EC + IC 06:38 17:42 11:04 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:08 20:14 12:06 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 10:15 15:37 2 € 68,80 Online
Utrecht - Fieberbrunn ICE + EC + IC 07:03 17:42 10:39 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:37 20:14 11:37 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 10:15 15:12 2 € 68,80 Online
Arnhem - Fieberbrunn ICE + EC + IC 07:35 17:42 10:07 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 09:07 20:14 11:07 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 10:15 14:40 2 € 68,80 Online

Prijs van een treinticket naar Fieberbrunn

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Fieberbrunn geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Fieberbrunn lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Fieberbrunn van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Fieberbrunn is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Fieberbrunn

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Fieberbrunn reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Fieberbrunn kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Fieberbrunn krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Fieberbrunn. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Fieberbrunn is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Fieberbrunn met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Fieberbrunn met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Fieberbrunn. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Fieberbrunn en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Fieberbrunn is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Fieberbrunn is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Fieberbrunn zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Fieberbrunn

Fieberbrunn is een vrij langgerekt dorp in het Pillerseetal dat aan beide oevers van de rivier de Kitzbühel Ache ligt. Het treinstation van Fieberbrunn ligt vrij afgelegen en vind je ten noorden van het centrum van Fieberbrunn. Vanaf het station moet je nog een flink stuk lopen tot je in het centrum van Fieberbrunn aankomt waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

Het stationsgebouw van Fieberbrunn is klein maar modern. In het gebouw vind je enkele voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en een informatiebalie/ticketbalie. Vanaf het station van Fieberbrunn rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in het Pillerseetaln. Zo reis je per postbus of taxi vrij eenvoudig van Fieberbrunn naar bestemmingen als Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee, Sankt Johann in Tirol en Waidring.

Mocht je laat aankomen in Fieberbrunn, dan kan je in het dorp een overnachting boeken. Pension Haus in der Sonne is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

[google_map_easy id="21"]

Adres treinstation Fieberbrunn

Bahnhof Fieberbrunn, Bahnhofbichl 14, 6391 Fieberbrunn