De historische stad Kassel, bekend van de vijf-jaarlijkse kunstmanifestatie Documenta trekt jaarlijks behoorlijk veel bezoekers. Hoewel de oude binnenstad tijdens WOII vrijwel helemaal in de as is gelegd heeft de stad nog voldoende interessants te bieden. Vanuit Nederland rijdt er geen rechtstreekse trein naar Kassel. Minimaal één overstap is nodig om de stad te bereiken. Een treinticket naar Kassel boek je vanaf €29,90 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Kassel reizen

Wil je een treinreis naar Kassel maken? Daar zijn eigenlijk twee logische manieren voor om dat te doen. Zo kan je per ICE hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Frankfurt reizen om daar over te stappen op de directe trein naar Kassel. Om de twee a drie uur vertrekt er een ICE vanuit Amsterdam CS richting Frankfurt.

Een tweede optie is om de met de IC-Berlijn tot aan Hannover te reizen en daar over te stappen op de rechtstreekse ICE naar Kassel. De IC-Berlijn vertrekt ook vanuit Amsterdam en doet vervolgens Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo aan alvorens de trein bij Bad Bentheim de grens over rijdt. De IC-Berlijn rijdt om de twee uur. Deze verbinding is doorgaan sneller en goedkoper!

Kom je vanuit Limburg of Noord-Brabant, dan kan je via Venlo naar Keulen reizen en daar de ICE naar Frankfurt nemen om daar over te stappen naar Kassel.

Reis je met de fiets op de trein naar Kassel, dan kan je het beste met de IC-Berlijn naar Hannover reizen en daar per IC verder door naar Kassel. Reserveringen voor de fiets op de IC en een fietskaartje voor het gehele traject zijn wel nodig.

Route trein naar Kassel

Over de trein naar Kassel

De rechtstreekse ICE trein naar Frankfurt is van alle gemakken voorzien. De snelle ICE treinen bieden veel comfort en gemak. In de meeste treinen vind je een bordrestaurant (restauratie) waar je behoorlijk goed kunt eten en drinken. Prijzen voor het bordrestaurant zijn redelijk en niet buiten proportioneel. Ook vind je in de trein bij de stoelen stopcontacten en klaptafeltjes en een haakje om je jas op te hangen.

Natuurlijk zijn er ook toiletten in de ICE aanwezig en kan je volop bagage meenemen. In de treinen zijn speciale rekken om de bagage te stallen en ook boven de zitplaatsen kan je bagage kwijt.

De IC-Berlijn is een wat eenvoudigere trein dan de ICE maar nog prima van kwaliteit. In de IC vind je een bordbistro waar je ook een hapje en drankje kunt aanschaffen. Net is in de ICE zijn er in de IC stopcontacten aanwezig en opklaptafeltjes.

Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Reistijd naar Kassel

De reistijd per trein naar Kassel verschilt per verbinding. Natuurlijk is ook je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Kassel. Ga je uit van een vertrek vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 05u18m. Vertrek je vanaf één van de andere IC-stations in Nederland, dan levert dat een reistijdverkorting op van 20 minuten tot ongeveer 2 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Kassel per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd per trein naar Kassel (IC-Berlijn via Hannover)

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Kassel (Wilhelmshöhe) IC + ICE 07:00 12:35 05:35 1 € 29,90 Online
Amersfoort - Kassel (Wilhelmshöhe) IC + ICE 07:34 12:35 05:01 1 € 29,90 Online
Almelo - Kassel (Wilhelmshöhe) IC + ICE 08:43 12:35 03:52 1 € 29,90 Online

Reistijd per trein naar Kassel (ICE via Frankfurt)

Amsterdam - Kassel ICE + RE 10:38 17:34 06:56 1 € 29,90 Online
Utrecht - Kassel ICE + RE 11:03 17:34 06:21 1 € 29,90 Online
Arnhem - Kassel ICE + RE 11:35 17:34 05:49 1 € 29,90 Online

Prijs van een treinticket naar Kassel

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Kassel geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Kassel lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Duitsland zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Kassel van €29,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse indien je per ICE reist. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Kassel is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Kassel

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Kassel reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Kassel kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Kassel krijg je door vroeg te boeken. Treinen naar Duitsland kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Kassel. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Kassel is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Kassel reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven als het Sparpreis of Supersparpreis tarief. Korting op korting wordt niet gegeven.

Ben je in het bezit van een railpluskaart en wil je met railpluskorting op de trein naar Kassel reizen? Ook dan krijg je alleen korting op een treinticket met Full-flex tarief.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Kassel. Op de ICE hogesnelheidstrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Kassel en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Kassel is er helaas niet.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar Kassel is er helaas ook niet.

Treinstation van Kassel

Kassel heeft twee treinstations, Kassel Haubtbahnhof en Kassel Wilhelmshöhe. Zoals de naam al doet vermoeden is Kassel Haubtbahnhof (Hbf) het hoofdstation van de stad. Het station ligt ten noorden van het centrum. In enkele minuten loop je de stad in. Reis je met de ICE via Frankfurt naar Kassel, dan kom je met de regionale trein aan op dit station.

Indien je met de IC-Berlijn naar Hannover reist en daar op de ICE naar Kassel stapt kom je aan op Kassel Wilhelmshöhe dat ten westen van het centrum van Kassel ligt. Ook vanaf dit station loop je in oostelijke richting in enkele minuten naar het centrum.

Ook kan je vanaf beide stations per bus of S-Bahn naar het centrum reizen. In het centrum van Kassel vind je enkele leuke en betaalbare hotels.

Het stationsgebouw van Kassel Hbf is een kopstation en niet al te groot. Er zijn redelijk wat faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Kassel te vinden. Zo zijn er wat kiosks, pinautomaten, toiletten en een informatiebalie/ticketbalie.

[google_map_easy id="67"]

Adres treinstation Kassel

Kassel Hbf, Rainer-Dierichs-Platz 1, 34117 Kassel, Duitsland

Veel gestelde vragen over de trein naar Kassel

Wat kost een treinticket naar Kassel?

De prijs van een treinticket naar Kassel begint bij €29,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Kassel?

Reis je per ICE naar Kassel, dan moet je op een reistijd van 5u32m rekenen vanaf Amsterdam CS.

Waar boek je een treinticket naar Kassel?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Kassel komen.

Bestaat er korting op de trein naar Kassel?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Kassel, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Kassel.