Hoog in de Franse Alpen vind je de wintersportplaats Aime La Plagne, een van de best bereikbare wintersportbestemmingen van Frankrijk. In de winterperiode kan je vanuit Nederland per directe trein naar Aime La Plagne reizen met de specials Sneeuw-Thalys (voorheen Ski-Thalys). Deze hogesnelheidstrein wordt speciaal op zaterdagen in de winter ingezet om reizigers snel, goedkoop en zonder overstap naar Aime La Plagne en andere bestemmingen te brengen. Een treinticket naar Aime La Plagne boek je al vanaf €65 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Aime La Plagne.

Per trein naar Aime La Plagne reizen

Er zijn twee logische manieren waarop je per trein naar Aime La Plagne kunt reizen. Zo rijdt de directe Sneeuw-Thalys naar Aime La Plagne in de winterperiode op zaterdagen naar de Franse Alpen. Deze trein vertrekt vroeg uit Nederland en komt aan het begin van de middag aan in Aime La Plagne. Ongeveer een twee na aankomst rijdt de Sneeuw-Thalys weer naar Nederland terug. Je kunt online je treinkaartjes voor de trein naar Aime La Plagne kopen via de website van NSInternational.nl.

Reis je niet op zaterdag of in de wintersportperiode, dan zal je altijd minimaal één keer moeten overstappen. Je kunt dan per reguliere Thalys naar Parijs reizen, daar overstappen op de metro naar het zuidelijker gelegen station Gare De Lyon en daar op de TGV naar Aime La Plagne stappen. Reken minimaal een uur overstaptijd in Parijs.

Sneeuw-Thalys trein naar Bourg Saint Maurice

Per Sneeuw-Thalys naar Aime La Plagne reizen

In de winterperiode tussen 21 december 2019 en 11 april 2020 rijdt er op zaterdagen een rechtstreekse trein naar Bourg Saint Maurice, de Sneeuw-Thalys (voorheen Ski-Thalys). Deze Sneeuw-Thalys rijdt vanaf Amsterdam CS, via Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Midi/Zuid naar een zestal wintersportbestemmingen in de Franse Alpen. Zo doet de Sneeuw-Thalys respectievelijk de volgende plaatsen aan: Chambéry, Albertville, Moûtiers-Salins, Aime La Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice.

Deze directe hogesnelheidstrein naar Aime La Plagne vertrekt in de vroege morgen vanaf Amsterdam CS om op tijd op zijn eindbestemming aan te komen. Na een stop op het eindstation van ongeveer één uur rijdt de Sneeuw-Thalys in omgekeerde richting weer terug naar Nederland (en België) om weer honderden wintersporters terug naar huis te brengen. Aankomst in Amsterdam CS is laat op de avond.

Treintickets voor de Sneeuw-Thalys naar Aime La Plagne kunnen al ruim van te voren online worden geboekt. Prijzen lopen snel op dus het is zorg om er snel bij te zijn als je voordelig met de trein naar Aime La Plagne wilt reizen. Op korte termijn betaal je wel 2 tot 3 keer meer voor je ticket dan wanneer je vroeg boekt. Ook zit de voormalige Ski-Thalys zelfs soms helemaal vol op korte termijn. Helemaal tijdens de Krokusvakantie.

De boekingstermijn van de Sneeuw-Thalys is ruimer dan de reguliere Thalys. Al in de tweede week van september kan je al boeken voor alle vertrekdata in de wintersportperiode.

Aansluitend op je aankomst in een van de bestemmingen van de Sneeuw-Thalys kan je een transfer bijboeken naar je eindbestemming via altibus. Bussen van deze maatschappij sluiten aan op je aankomst per trein. Transfers zijn mogelijk naar Belle Plagne en La Plagne.

Voordelen van het reizen per Sneeuw-Thalys
Gratis Wifi
Gereserveerde zitplaats
Barrijtuig (rijtuig 4)
Reis zonder overstap
Stopcontact bij elke stoel
Binnen 9 uur op je bestemming
2 stuks bagage mee
Comfortabel

Per Thalys en TGV naar Aime La Plagne reizen

Reis je niet op een zaterdag in de winterperiode, dan zal je altijd minimaal één keer moeten overstappen als je per trein naar Aime La Plagne wilt reizen. Je kunt dan per reguliere Thalys en TGV naar Aime La Plagne reizen. Daarbij moet je rekening houden met een overstap in Parijs van het ene naar het andere treinstation. Zo kom je in Parijs Gare Du Nord aan en vertrek je weer vanaf Parijs Gare De Lyon. Voor de overstap moet je ongeveer een uur rekenen. Metrokaartje kan je al in de Thalys kopen of uiteraard in de automaat op het station (€1,90 p.p. en mogelijk met pinpas).

Zowel de Thalys als TGV zijn comfortabele treinen die van alle gemakken voorzien zijn. Zo kan je een plek met tafel reserveren (4 personen in een carré of in de 1e klasse 2 personen in een duo), heb je een stopcontact om je telefoon op te laden op je laptop aan te sluiten en is er een bistro aan boord waar je koffie, een biertje of een broodje kunt kopen.

Treintickets voor de Thalys en de TGV kan je respectievelijk 4 en 3 maanden voor vertrek boeken. Wees er snel bij als je zo voordelig mogelijk naar Aime La Plagne wilt reizen want de prijzen lopen snel op.

Een transfer aansluitend op de aankomst van de TGV kan je niet via altibus regelen. Je zult zelf een taxi of bus naar je bestemming moeten regelen.

Reistijd naar Aime La Plagne per trein

De reistijd naar Aime La Plagne per Sneeuw-Thalys hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland. Zo is de reistijd van Amsterdam naar Aime La Plagne 07u32m. Ga je van een vertrek uit vanaf Schiphol of Rotterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van respectievelijk 07u16m en 06u54m. Vertrek je vanaf één van de andere twee Belgische treinstations, dan scheelt dit je weer respectievelijk 45 en 75 minuten van de reistijd t.o.v. een vertrek vanuit Rotterdam CS. Bekijk de tijden hier.

Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Aime La Plagne per Sneeuw-Thalys trein vanaf de treinstations in Nederland en België.

De getoonde vanafprijs voor de Sneeuw-Thalys naar Aime La Plagne is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht).

Tijd Station Tijd Station
05:40 Amsterdam CS 15:38 Bourg Saint Maurice
05:56 Schiphol 15:45 Landry
06:20 Rotterdam CS 15:55 Aime-La Plagne
07:01 Antwerpen CS 16:12 Moûtiers-Salins-Brides-les-Bains
07:44 Brussel-Midi/Zuid 16:46 Albertville
12:21 Chambéry 17:45 Chambéry
13:04 Albertville 22:10 Brussel-Midi/Zuid
13:44 Moûtiers-Salins-Brides-les-Bains 22:57 Antwerpen CS
14:05 Aime-La Plagne 23:33 Rotterdam CS
14:17 Landry 23:54 Schiphol
14:30 Bourg Saint Maurice 00:13 Amsterdam CS

Sneeuw-Thalys transfer bestemmingen

Vanaf de treinstations in de Franse Alpen waar de Sneeuw-Thalys aankomt zijn er transfers naar diverse wintersportbestemmingen in de omgeving mogelijk. Hieronder een overzicht van de Sneeuw-Thalys transfer bestemmingen per station. Als je met een reguliere trein naar Aime La Plagne reist zal de transfer in de meeste gevallen niet aansluiten. Via altibus kan je een transfer boeken.
Bestemming Station Treinticket (vanafprijs enkele reis) Tickets
Belle Plagne Aime-la-Plagne € 65 Online
Champagny Moûtiers € 65 Online
Courchevel 1550 Moûtiers € 65 Online
Courchevel 1650 Moûtiers € 65 Online
Courchevel 1850 Moûtiers € 65 Online
La Plagne Aime-la-Plagne € 65 Online
La Rosière Bourg St. Maurice € 65 Online
La Tania Moûtiers € 65 Online
Les Arcs 1600 – 1800 Bourg St. Maurice € 65 Online
Les Arcs 2000 Bourg St. Maurice € 65 Online
Les Menuires Moûtiers € 65 Online
Méribel Moûtiers € 65 Online
Méribel Mottaret Moûtiers € 65 Online
Tignes Le Lac – Val Claret Bourg St. Maurice € 65 Online
Tignes – Les Boisses Bourg St. Maurice € 65 Online
Tignes – Les Brévières Bourg St. Maurice € 65 Online
Val d’Isère Bourg St. Maurice € 65 Online
Val Thorens Moûtiers € 65 Online
Valmorel Moûtiers € 65 Online

Prijs van een treinticket naar Aime La Plagne

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Aime La Plagne geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Aime La Plagne lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De Sneeuw-Thalys richting Aime La Plagne kan je vanaf de tweede week in september al boeken voor de gehele wintersportperiode. Dit terwijl je de reguliere Thalys 4 maanden voor vertrek en de TGV 3 maanden voor vertrek pas kunt boeken.

Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Aime La Plagne van €65 in de 2e klasse en €95 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 2 tot 3 keer zoveel kosten. Boek je een retour, dan levert dit geen korting op. De prijs is simpelweg een optelsom van de prijs van de heenreis en de terugreis.

Ook kan de prijs per treinverbinding en reisdatum flink verschillen. De populaire treinen in de Krokus of Kerstvakantie zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn.

Een zitplaatsreservering op de Sneeuw-Thalys is verplicht en altijd bij de prijs van je treinticket naar Aime La Plagne inbegrepen.

Korting op de trein naar Aime La Plagne

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Aime La Plagne reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Aime La Plagne kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

Veruit meeste korting op de trein naar Aime La Plagne krijg je door vroeg te boeken. Zowel de directe treinverbinding naar Aime La Plagne met de Sneeuw-Thalys als de verbinding met één overstap via Parijs kan je ruim van te voren boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Aime La Plagne. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Aime La Plagne is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Standard Mini (2e klas Standard) en de iets duurdere Standard (2e klas Standard).

In de 1e klasse is het Comfort tarief (1e klas Comfort) het voordeligste tarief. Bij het duurdere Premium tarief (1e klas Premium) krijg je ook een maaltijd (ontbijt, lunch of diner) aangeboden.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Aime La Plagne met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.
Let er wel op het niet toegestaan is om met je Interrail pas op de Sneeuw-Thalys te reizen. Wel mag dit op de reguliere Thalys en TGV. Hiervoor heb je wel een verplichte reservering nodig (€25 per Thalys en €10 per TGV).

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Aime La Plagne met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is niet mogelijk. Je krijgt ook geen korting met je voordeelurenkaart op een TGV. Ook niet met je railpluskaart.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Aime La Plagne. Op zowel de Sneeuw-Thalys als de reguliere Thalys hogesnelheidstrein en de TGV zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Sneeuw-Thalys naar Aime La Plagne en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met korting mee. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Indien je met de reguliere Thalys en de TGV reist hebben meereizende kinderen t/m 11 jaar ook recht op korting, deze is groter dan bij de Sneeuw-thalys. Kinderen tot 4 jaar reizen in beide treinen gratis mee maar hebben geen eigen zitplaats.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de Sneeuw-thalys naar Aime La Plagne bestaat ook. Deze senioren-tarieven zijn een stuk voordeliger dan de flex-tarieven (hoogste tarieven) maar weer een stuk duurder dan de vroegboektarieven. Vroeg boeken loont dus ook voor senioren.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de Sneeuw-thalys naar Aime La Plagne bestaat ook. Deze jongeren-tarieven zijn net als de senioren-tarieven een stuk voordeliger dan de flex-tarieven (hoogste tarieven) maar weer een stuk duurder dan de vroegboektarieven. Vroeg boeken loont dus ook voor jongeren.

Treinstation van Aime La Plagne

Reis je per trein naar Aime La Plagne, dan kom je aan op het treinstation van Aime La Plagne dat ten oosten van het centrum ligt. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Aime La Plagne waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

Vanaf het station rijden regelmatig bussen naar de diverse wintersportplaatsen in de buurt van Aime La Plagne.

[google_map_easy id="28"]

Foto Sneeuw-Thalys: Bernard Pépellin [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

2024-04-14T17:29:09+02:00

Deel of like deze pagina!