In het hart van de Kitzbüheler Alpen op een hoogte van ruim 800 meter vind je het skioord Kirchberg. Het is absoluut een topfavoriet onder Nederlandse wintersporters. Met de trein naar Kirchberg reizen is goed te doen, het dorp is prima te bereiken. In het winterseizoen rijden er rechtstreekse treinen naar Kirchberg. Je kunt zowel per nachttrein naar Kirchberg reizen als per dagtrein. Vanaf €39,90 boek je al een treinticket naar Kirchberg in Tirol.

Per trein naar Kirchberg reizen

Er zijn verschillende manieren waarop je per trein naar Kirchberg kunt reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Kirchberg reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf.

Verbinding trein naar Kirchberg in Tirol

Per dagtrein naar Kirchberg reizen

Een reguliere rechtstreekse trein naar Kirchberg overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Kirchberg. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Düsseldorf, Keulen, Frankfurt of Mannheim moet overstappen op een andere ICE voor je in München aankomt.
In München stap je over op een Eurocity (EC) naar Wörgl in Oostenrijk. Vanaf Wörgl rijdt er een rechtstreekse trein naar Kirchberg. De prijs van een treinticket naar Kirchberg begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

In de Krokusvakantie kan je zonder overstappen naar Kirchberg reizen. Op zaterdag rijdt er een speciale trein naar Kirchberg, de Krokus Express, vanuit diverse steden in Nederland rechtstreeks naar Kirchberg. De reis duurt vrij lang maar je hoeft niet over te stappen. Een retour boek je al voor €149 per persoon.

Per nachttrein naar Kirchberg reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Kirchberg vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Kirchberg dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar Kirchberg, dan kan je in Wörgl overstappen op de directe trein naar Kirchberg. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Kirchberg inclusief de nachttrein boek je vanaf €87 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Speciaal in de wintermaanden rijdt er een rechtstreekse nachttrein naar Kirchberg vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Deze Alpen Express vertrekt elke vrijdagavond en komt de volgende ochtend aan in Kirchberg. Op zaterdagavond rijdt de trein weer terug om vervolgens op zondagochtend weer in Nederland aan te komen. Treintickets voor deze trein boek je via Treinreiswinkel.

Reistijd naar Kirchberg per trein

De reistijd naar Kirchberg per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Kirchberg. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 09u43m. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van bijna 15 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Kirchberg per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Kirchberg per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Zell am See is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar Wörgl en dan de Intercity van Wörgl naar Zell am See.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Kirchberg ICE + EC + IC 06:38 17:42 11:04 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:08 20:14 12:06 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 10:15 15:37 2 € 68,80 Online
Utrecht - Kirchberg ICE + EC + IC 07:03 17:42 10:39 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:37 20:14 11:37 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 10:15 15:12 2 € 68,80 Online
Arnhem - Kirchberg ICE + EC + IC 07:35 17:42 10:07 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 09:07 20:14 11:07 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 10:15 14:40 2 € 68,80 Online

Prijs van een treinticket naar Kirchberg

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Kirchberg geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Kirchberg lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Kirchberg van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Kirchberg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Kirchberg

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Kirchberg reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Kirchberg kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Kirchberg krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Kirchberg. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Kirchberg is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Kirchberg met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Kirchberg met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Kirchberg. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Kirchberg en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Kirchberg is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Kirchberg is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Kirchberg zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Kirchberg

Het treinstation van Kirchberg, Kirchberg in Tirol, vind je net ten noordwesten van het centrum van Kirchberg. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Kirchberg waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

Het stationsgebouw van Kirchberg is modern en van middelgrote omvang. In het gebouw vind je enkele voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en een informatiebalie/ticketbalie. Vanaf het station van Kirchberg rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in het Brixental. Zo reis je per postbus of taxi vrij eenvoudig van Kirchberg naar bestemmingen als Aschau, Bichling, Bockern, Brandseite, Brixen im Thale, Gründau, Gundhabing, Issbühel, Katzendorf, Klausen, Kleinseite, Krinberg, Reiserer, Reith bei Kitzbühel, Sonnberg, Spertendorf, Usterberg, Westendorf, Wötzing en Zeinlach..

Mocht je laat aankomen in Kirchberg, dan kan je in het dorp een overnachting boeken. Hotel Alexander is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

[google_map_easy id="24"]

Adres van treinstation Kirchberg in Tirol

Kirchberg in Tirol Bahnhof, 6365 Kirchberg in Tirol, Oostenrijk