Ben je van plan om een weekend naar de sfeervolle havenstad Hamburg te gaan? Een goedkoop treinticket naar Hamburg boeken is niet zo moeilijk. Vanaf €29 kan je al een enkele treinreis naar Hamburg boeken. Je komt aan in het hart van de stad en mag zelf met je ticket nog met de S-Bahn doorreizen naar het station dat het dichts bij je hotel ligt. Je ticket is geldig vanaf je opstapstation in Nederland. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Hamburg.

Per trein naar Hamburg reizen

Eigenlijk is er maar twee logische manieren om per trein naar Hamburg te reizen. Zo kan je de IC-Berlijn tot aan Osnabrück nemen om daar vervolgens over te stappen op de IC naar Hamburg. Wil je met je fiets op de trein naar Hamburg reizen? Dat kan via deze route. Wel heb je op beide IC treinen en verplichte fietsplaatsreservering nodig en voor het gehele traject een fietsticket.

Een tweede optie is om per ICE naar Duisburg te reizen en daar over te stappen op de IC of ICE naar Hamburg. De aansluiting in Duisburg is ruim. Vaak moet je bijna een uur wachten op de rechtstreekse trein nar Hamburg. Ook is deze treinverbinding naar Hamburg vaak duurder.

Route trein naar Hamburg

Reistijd per trein naar Hamburg

Reis je per trein naar Hamburg, dan hangt je reistijd af van je opstaphalte en de treinverbinding die je neemt. Reis je vanuit Amsterdam met de IC-Berlijn via Onsabrück naar Hamburg, dan is de snelste reistijd per trein naar Hamburg 5 uur en 12 minuten. Vanaf één van de andere opstaphaltes van de IC-Berlijn is de reistijd naar Hamburg uiteraard wat korter. Zo scheelt het je bijna 2 uur als je in Almelo of Hengelo opstapt.

Hoe kan je een goedkoop treinticket naar Hamburg boeken?

Op verschillende manieren kan je aan je treinticket naar Hamburg komen of aan je treinticket naar een andere plaats in Duitsland. Natuurlijk kan je langs gaan op een internationaal station of een reisbureau maar de snelste een voordeligste manier is online. Je kan een goedkoop treinticket naar Hamburg boeken op verschillende websites. Belangrijk is dat je tijdig boekt. Prijzen van treintickets lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt tegenwoordig al zes maanden vooruit een treinkaartje naar Hamburg boeken. Ben je er tijdig bij, dan kan je voor €29 een enkele reis boeken. De vanafprijs voor een retour is €58. Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis mee met hun ouders of grootouders (max. 4 kinderen per volwassene). Boek je een treinticket naar Hamburg op korte termijn, dan kan de prijs oplopen tot €79,90 per enkele reis. Boek je op korte termijn, dan kan je dus €50 per enkele reis duurder uit zijn dan wanneer je tijdig boekt.

Wat kost een treinticket naar Hamburg?

De prijs van een treinkaartje is gebaseerd op vraag-en aanbod. Van elk tarief worden vaak een twintigtal treinkaartje vrijgegeven. Zijn die verkocht, dan blijven de duurdere treinkaartjes over. Vaak loopt de prijs met €10 per staffel op. Is het ticket van €29 niet meer beschikbaar, dan is de eerstvolgende prijs voor een treinkaartje naar Hamburg €39 per enkele reis. De prijs loopt zo op tot €79,90 per enkele reis op korte termijn omdat de goedkoopste treintickets dan al zijn vergeven.

Waar kan je een goedkoop treinticket naar Hamburg boeken?

Op verschillende boekingssites kan je een treinticket naar Hamburg boeken. Zo kan je natuurlijk eenvoudig boeken via nsinternational.nl maar ook bij de Deutsche Bahn (DB) of de NMBS (Belgische spoorwegen). Prijzen verschillen per website. Ook de manier van betalen verschilt. Zo moet je bij de DB betalen per creditcard. Bij NS-International kan je betalen per iDEAL.

Treinstation van Hamburg

Er zijn meerdere treinstations in Hamburg te vinden. Reis je vanuit Nederland per trein naar Hamburg, dan kan je het beste in Hamburg Hbf, het hoofdstation van Hamburg, uitstappen. Vanaf Hamburg Hbf loop je in enkele minuten naar het centrum van Hamburg waar je diverse hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden vindt.