Vanuit Nederland reis je al met één overstap naar Genève in Zwitserland toe. Een rechtstreekse trein naar Geneve bestaat helaas niet. Vaak moet je tweemaal (in Zwitserland) overstappen. Een goedkoop treinticket naar Genève boeken is absoluut mogelijk. Vanaf €58 boek je al een enkele reis met de ICE trein via Basel. Eventueel kan je ook met de Thalys en TGV over Parijs reizen. Bekijk actuele prijzen aanbiedingen voor de trein naar Genève.

Trein naar Genève

Er zijn twee logische routes om naar Genève te reizen. Zo kan je vanuit Nederland per directe ICE door Duitsland naar Basel reizen en daar overstappen op de trein richting Genève (overstap in Biel). Een tweede optie is om via Frankrijk naar Genève te reizen. Je kan de Thalys naar Parijs te nemen en vanaf daar met de TGV naar Genève door te reizen.

ICE naar Geneve
De ICE richting Genève vertrekt uit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem (om resp. 08:02, 08:32 en 09:07) en komt om 14:47 in Basel SBB aan, het hoofdstation van Basel. Aansluitend vertrekt om 15:02 de IC naar Biel waar je overstapt op de IC trein Genève. Daar kom je om 17:45 aan. Een totale reisduur van 9u42m inclusief overstaptijd in Basel en Biel. Het grote voordeel van deze verbinding is dat de treinticket op redelijk korte termijn nog vrij goed te betalen zijn. Zeker t.o.v. de route met Thalys en TGV via Parijs. Kinderen t/m 14 jaar reizen ook geheel gratis mee met (groot)ouder(s). Prijzen voor deze verbinding beginnen bij €58 per enkele reis obv 2e klasse en €98 voor 1e klasse. Reis je 2e klasse, dan kan je voor €4 een zitplaatsreservering bijboeken op de ICE. Reis je 1e klasse, dan zit een zitplaatsreservering op de ICE bij de ticketprijs inbegrepen. Bekijk prijzen en tijden van deze verbinding of boek je treinticket naar Genève hier.

Thalys en TGV naar Geneve
De snelste manier om vanuit Nederland per trein naar Genève te reizen is via Frankrijk. In een reistijd van 8u03m kan je vanuit Amsterdam CS naar Genève treinstation reizen. Vanuit Rotterdam CS bedraagt de reistijd zelfs 7u22m. Ondanks het feit dat de route via Parijs naar Genève sneller is dan de route per ICE door Duitsland, is de route via Parijs vaak wel duurder. Zeker op wat kortere vertrektermijn. Als je reistijd belangrijker vindt dan de prijs, dan is de route via Parijs aantrekkelijker.

Dagelijks vertrekt er vanuit Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS (om resp. 07:17, 07:34 en 07:58) een Thalys hogesnelheidstrein die in 3u18m (of iets korter vanaf Schiphol of Rotterdam) naar Parijs rijdt. De trein komt op station Parijs Gare du Nord aan. Daar moet je (helaas) met de metro of een taxi naar Paris Gare de Lyon station reizen om op de TGV naar Genève te stappen. Omdat de Thalys aankomt om 10:35 en de TGV vertrekt om 12:10, heb je 95 minuten de tijd voor deze overstap. Dat is ruim voldoende omdat je ongeveer een 40 tal minuten moet rekenen (metro of RER trein). De TGV brengt je vervolgens rechtstreeks naar Genève waar je om 15:20 al aankomt. Een goedkoop treinticket naar Genève boeken via Parijs is ook mogelijk. Prijzen voor deze verbinding beginnen bij €60 per enkele reis inclusief zitplaatsreserveringen op beide treinen. Tarieven in de 1e klasse beginnen bij €105 per enkele reis. Bekijk prijzen en tijden voor de Thalys en TGV naar Genève.

Tip: In de Thalys kan je voor nog geen €2 een metrokaartje voor de overstap kopen (in de bistro).