De badplaats Oostende is één van de populairste zomerbestemmingen in België. Jaarlijks zoeken vele toeristen de kustplaats op voor verkoeling en vertier. Per trein is Oostende goed te bereiken. Het treinstation ligt op loopafstand van het strand. Vanuit Nederland kan je Oostende met 1 overstap al bereiken. Je kunt al een treinticket naar Oostende boeken vanaf €29 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Oostende.

Trein naar Oostende

Er rijdt helaas geen rechtstreekse trein naar Oostende vanuit Nederland. Je zal minimaal één keer moeten overstappen in België. Vanuit Nederland kan je per Intercity of per Thalys naar Antwerpen reizen. Verbindingen zijn vrijwel elk uur mogelijk. Vanaf Antwerpen rijden er elk uur rechtstreekse Intercity treinen naar Oostende toe.

Bekijk je de dienstregeling van NSInternational, dan zie je vaak alleen de mogelijkheid om per Thalys en Intercity te reizen waarbij je maar één overstap hebt, of een verbinding met Intercity treinen waarbij je twee overstappen hebt. Dit komt omdat de snelste treinverbinding naar Oostende getoond wordt, niet degene met het minst aantal overstappen. Omdat je op IC treinen geen treinbinding hebt mag je altijd in Antwerpen wachten op de rechtstreekse IC naar Oostende en daar op instappen. Je ticket is gewoon geldig.

Reistijd naar Oostende

De reistijd per trein naar Oostende verschilt natuurlijk per vertrekstation in Nederland. Ga je uit van vertrekstation Amsterdam, dan is de snelste reistijd naar Oostende 3 uur en 3 minuten als je per Thalys tot aan Antwerpen reist en via Gent naar Oostende per IC. Zonder extra overstap in Gent duurt de reis 3,5 uur. Reis je alleen met IC-treinen, dan is de reistijd iets langer, 3u53m met daarbij de overstap in Gent. Wil je maar één keer overstappen, dan is de reistijd nog een half uur langer.

Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd per trein naar Oostende vanaf enkele belangrijke treinstations in Nederland. Of bekijk hier de reistijd naar Oostende vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd per trein naar Oostende (IC-verbinding)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Boeken
Amsterdam - Oostende 09:25 13:18 03:53 2 € 29 Online
Schiphol - Oostende 09:38 13:18 03:40 2 € 29 Online
Rotterdam - Oostende 10:07 13:18 03:11 2 € 29 Online
Breda - Oostende 10:34 13:18 02:44 2 € 29 Online
Omdat de rechtstreekse IC van Antwerpen naar Oostende niet goed aansluit op de IC van Amsterdam naar Antwerpen, is de route met extra overstap in Gent de snelste IC-verbinding.

Korting op je treinticket naar Oostende

Reis je per trein, dan kan je met korting naar Oostende reizen. Naast de Early Bird vroegboekkorting kan je ook met je voordeelurenkaart of je vrij-reizenkaart korting op je treinticket naar Oostende krijgen. Let erop dat deze kortingskaarten alleen geldig zijn op de Intercity en regionale treinen, niet op de Thalys hogesnelheidslijn!

Wil je voordeliger met de trein naar Oostende toe? Je kunt behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Oostende als je op tijd je ticket boekt. Met een Early Bird vroegboektarief ben jij vrijwel altijd voordeliger uit dan wanneer je met je voordeeluren korting reist. Reis je zonder korting, dan is een Early Bird weektarief vaak 30% tot 40% voordeliger. Hoe langer de reisafstand, hoe meer je bespaart indien je een Early Bird tarief boekt. Vanaf Groningen bespaar je bijvoorbeeld bijna 42% met je Early Bird tarief t.o.v. het flexprijs/volprijs tarief!

Kinderkorting
Reis je met kinderen naar Oostende? Dan is er een kinderkorting van toepassing. Kinderen die met (groot)ouder reizen kunnen een Railrunner aanschaffen voor slechts €2,50 per dag. Indien je blijft overnachten in Oostende, dan betaal je voor elk kind t/m 11 jaar slechts €5 voor een retourticket.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Oostende is er helaas niet. Wel zijn er in België erg voordelige treintickets voor senioren uit de automaat te halen (seniorenbiljet). Op het eerste treinstation in België (Essen) kan je voor €6,80 een dagkaart voor senioren aanschaffen.

Jongerenkorting
Jongerenkorting op de trein naar Oostende is er helaas niet (meer).

Veelgestelde vragen over de trein naar Oostende


Al vanaf € 29 kan je een treinticket naar Oostende boeken. Treinkaartjes naar Oostende kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Oostende.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Oostende. Indien je een treinreis naar Oostende maakt zal je altijd minimaal 1 minimaal keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Oostende.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Oostende kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Oostende ongeveer 03u03m.

Bereken hier de reistijd naar Oostende vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Oostende raden wij Prado Next Door aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Oostende en aanbiedingen.
2024-04-14T17:32:39+02:00

Deel of like deze pagina!