Een land waar je prima met de trein naartoe maar ook doorheen kunt reizen is Denemarken. Vanuit Nederland kan je vrij gemakkelijk met de trein naar Denemarken reizen. Veel bestemmingen op het vaste land maar ook op één van de vele eilanden zijn vaak binnen een dag te bereiken. Zo reis je eenvoudig naar de mooie hoofdstad Kopenhagen, het lieflijke Odense, bruisende studentenstad Aarhus of naar de sfeervolle havenstad Aalborg. Ook is de prijs van een treinticket naar Denemarken vaak niet al te hoog. Zo reis je al vanaf €37,90 per trein naar Denemarken. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Denemarken!

Reistijd van de trein naar Denemarken

Hoewel Denemarken niet naast de deur ligt zijn veel bestemmingen in het land prima per trein te bereiken. Zeker naar de grotere steden en plaatsen in Denemarken zijn goede treinverbindingen waardoor de reistijd ook niet al te lang is. Om je een indruk te geven van de reistijd van de trein naar Denemarken, hebben we de reistijd en het minimum aantal overstappen naar enkele bestemmingen in Denemarken op een rijtje gezet.

Reistijd, overstappen en prijs voor een treinticket naar bestemmingen in Denemarken

Traject Reistijd Overstappen Vanafprijs
Amsterdam – Aalborg 12:04 3 € 37,90   Zoek ticket
Amsterdam – Aarhus 10:18 2 € 37,90   Zoek ticket
Amsterdam – Esbjerg 09:31 5 € 37,90   Zoek ticket
Amsterdam – Hirtshals 13:20 5 € 37,90   Zoek ticket
Amsterdam – Kolding 08:40 2 € 37,90   Zoek ticket
Amsterdam – Kopenhagen 10:20 2 € 37,90   Zoek ticket
Amsterdam – Legoland (Vejle) 09:33 2 € 37,90   Zoek ticket
Amsterdam – Odense 09:45 3 € 37,90   Zoek ticket

Waar kan je een treinticket naar Denemarken boeken?

Natuurlijk kan je via NSInternational een treinticket naar Denemarken boeken. Echter zijn niet alle bestemmingen in Denemarken via deze website te boeken. Soms is het handiger om je treinticket tot een nabijgelegen stad of grote plaats in Denemarken te boeken via NSInternational om vervolgens het laatste deel van de reis via de Deense Spoorwegen (DSB) te boeken.

Ook is het mogelijk om je treintickets naar Denemarken via de website Trainline.nl te boeken. Hier kan je snel en eenvoudig je treinkaartjes naar Denemarken of je treinticket binnen Denemarken boeken. De site vergelijkt de voordeligste aanbieders van treinkaartjes. Op een overzichtelijke manier krijg je verbindingen en prijzen te zien en alles wat verder van belang is zoals mogelijkheid tot het reserveren van een zitplaats, de meerprijs van een 1e klasse ticket en voorzieningen per trein (WiFi, bordbistro enz.).

Prijs voor een treinticket naar Denemarken

Wil je een goedkoop treinticket naar Denemarken boeken? Dan is het zorg dat je op tijd boekt. Zoals bij veel andere internationale bestemmingen geldt heeft ook de trein naar Denemarken variabele prijzen. De prijs voor een treinticket naar Denemarken ligt niet vast maar is afhankelijk van onder andere de route, het type trein(en) waarmee je reist maar vooral de termijn waarop je boekt. Treinen naar Denemarken zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je op tijd, bijvoorbeeld net enkele dagen nadat een treinverbinding naar Denemarken is opengesteld voor boekingen, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinkaartje naar Denemarken kunt boeken. Al vanaf €37,90 boek je een treinticket naar Denemarken. Wacht je een paar weken, dan loopt het tarief voor je treinticket naar Denemarken flink op tot wel het drie-a viervoudige.

Wil je op korte termijn nog een treinreis naar Denemarken boeken en ben je ook van plan om per trein weer terug naar Nederland te reizen of ben je van plan om ook nog door andere landen te gaan reizen, dan is vrijwel altijd de Interrail Globlal pas de voordeligste optie. Met deze pas kan je enkele dagen binnen een maand reizen en ben je ook nog eens flexibel. Je kunt opstappen wanneer het jou uitkomt.

Reis je vooral veel met de trein in Denemarken zelf, dan is de One Country pas voor Denemarken de voordeligste optie.

Korting op de trein naar Denemarken

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Denemarken reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Denemarken kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

– Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Denemarken krijg je door vroeg te boeken. Treinen naar Denemarken kan je 180 dagen voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Denemarken. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Denemarken is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

– Interrailen naar Denemarken

Als je laat bent met boeken, dan is een treinticket naar Denemarken vaak erg prijzig. Vaak ben je in plaats van het boeken van losse treintickets dan (stukken) goedkoper uit met een Interrail Global pas waarmee je 4 dagen binnen 1 maand door de meeste landen van Europa kunt reizen. Je kunt met de pas door Nederland en Duitsland naar Denemarken reizen en ook weer terug. Wil je gaan Interrailen naar Denemarken? Een interrail pas koop je online al vanaf €185. Interrail passen bestaan voor volwassenen, senioren, kinderen en jongeren. Lees meer over interrailen naar Denemarken.

– Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Denemarken reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven als het Sparpreis of Supersparpreis tarief. Korting op korting wordt niet gegeven.

Ben je in het bezit van een railpluskaart en wil je met railpluskorting op de trein naar Denemarken reizen? Ook dan krijg je alleen korting op een treinticket met Full-flex tarief.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

– Leeftijdskorting

Leeftijdskorting op de trein naar Denemarken is alleen voor kinderen van 14 jaar of jonger van toepassing die met een ouder of grootouder meereizen. Voor reizigers uit de diverse andere leeftijdsgroepen is de vroegboekkorting vrijwel altijd goedkoper dan korting o.b.v. leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de trein naar Denemarken en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Denemarken is er helaas niet. Wel is er speciale korting voor senioren op de reguliere prijs van een interrail pas. Bekijk hier de gereduceerde prijzen voor interrail passen voor senioren.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar Denemarken is er helaas ook niet. Wel is er speciale korting voor jongeren op de reguliere prijs van een interrail pas. Bekijk hier de gereduceerde prijzen voor interrail passen voor jongeren.

Interrail Global Pass tarieven 2021
Interrail Jongere
(12 t/m 27 jaar)
Volwassene
(28 t/m 59 jaar)
Senior
(60+)
Kind
(4 t/m 11*)
Type pas / Klasse 2ᵉ klas 1ᵉ klas 2ᵉ klas 1ᵉ klas 2ᵉ klas 1ᵉ klas 2ᵉ klas 1ᵉ klas
4 dagen binnen 1 maand 185 246 246 328 221 295 0 0
5 dagen binnen 1 maand 212 282 282 376 254 338 0 0
7 dagen binnen 1 maand 251 335 335 446 302 401 0 0
10 dagen binnen 2 maanden 301 401 401 534 361 481 0 0
15 dagen binnen 2 maanden 370 493 493 657 444 591 0 0
15 dagen aaneengesloten 332 443 443 590 399 531 0 0
22 dagen aaneengesloten 389 518 518 690 466 621 0 0
1 maand aaneengesloten 503 670 670 893 603 804 0 0
2 maanden aaneengesloten 548 731 731 975 658 878 0 0
3 maanden aaneengesloten 677 902 902 1202 812 1082 0 0

Populaire treinbestemmingen in Denemarken

Het spoorwegnetwerk van Denemarken is weliswaar wat minder uitgebreid dan dat van Nederland maar toch zijn veel bestemmingen in Denemarken goed te bereiken. Er zijn tal van populaire treinbestemmingen in Denemarken te vinden. We hebben de populairste en leukste treinbestemmingen in Denemarken hieronder voor je op een rijtje gezet. Hieronder een uitgebreid overzicht van diverse interessante en leuke treinbestemmingen in Denemarken.

  • Trein naar legoland in Denemarken

Trein naar legoland in Denemarken

Legoland in Denemarken is een erg populaire bestemming. Jaarlijks reizen vele duizenden toeristen naar Billund af om de prachtige gebouwen en sculpturen die met de kleine steentje gemaakt zijn te bewonderen. Een rechtstreekse trein naar [...]

  • Trein naar Kolding

Trein naar Kolding

Kolding is een middelgrote stad in Jutland in Denemarken. De stad ligt aan de Oostzee maar is zelf niet heel bijzonder. Als je per trein naar Denemarken reist is de kans groot dat je de [...]

  • Trein naar Esbjerg

Trein naar Esbjerg

Aan de westkust van het Deense vasteland ligt de stad Esbjerg. Het is één van de grotere steden in Denermarken. De badplaats is zowel bij Denen als andere Europeanen in trek. Wil je vanuit Nederland [...]

  • Trein naar Aarhus

Trein naar Aarhus

Na hoofdstad Kopenhagen is Aarhus (Århus) de grootste stad van Denemarken. De bruisende stad ligt aan zee, wordt gezien als onofficiële hoofdstad van Jutland en is feitelijk de culturele hoofdstad van Denemarken. Door de vele [...]

  • Trein naar Aalborg

Trein naar Aalborg

Ooit was de in Noord-Jutland gelegen stad Aalborg een handelspost van de Vikingen. De stad is strategisch gelegen ten opzicht van de Noordzee en het Kattegat. De vierde stad van Denemarken is nog altijd een [...]

  • Goedkoop treinticket naar Kopenhagen boeken

Treinticket naar Kopenhagen

Ben je van plan om een paar dagen Kopenhagen te gaan verkennen of reis je naar een andere plaats in Denemarken door? Vanaf €39 boek je al een enkele treinreis naar Kopenhagen. Een goedkoop [...]

  • Trein naar Odense

Trein naar Odense

Op het Deense eiland Fyn vind je de stad Odense, de op twee na grootste stad van Denemarken. De havenstad wordt via een kanaal dat in 1803 werd gegraven verbonden met het Kattegat. Sinds de [...]

  • Trein naar Kopenhagen

Trein naar Kopenhagen

Tot de populairste steden in Europa die je per trein kunt bezoeken behoort Kopenhagen zeker. Behoorlijk wat toeristen reizen jaarlijks per trein naar Kopenhagen af om deze sfeervolle Scandinavische stad te bezoeken. Jammer genoeg rijdt [...]

  • Treinticket naar Hirtshals boeken

Treinticket naar Hirtshals

Ben je van plan om met de ferry van Hirtshals naar Noorwegen te reizen en wil je per trein naar Hirtshals reizen? Een treinticket naar Hirtshals kan je vanaf een Nederlands station niet boeken. Wel [...]