Ga je door Maleisië reizen, dan is reizen per trein de perfecte manier! Je kunt zo lange afstanden afleggen voor weinig geld terwijl je onderweg veel ziet. De mogelijkheden voor het reizen per trein op het westelijk schiereiland zijn groot. Op Maleisisch Borneo bestaat er maar één treinverbinding. tegenwoordig kan je snel, goedkoop en eenvoudig online je treintickets in Maleisië boeken!

Waar boek je treintickets voor Maleisië

Treintickets in Maleisië boeken kan natuurlijk gewoon aan het loket op het treinstation. Tegenwoordig is het ook mogelijk om online je treinkaartjes in Maleisië te boeken. Zo is 12go.asia is een erg handige en overzichtelijke site waar je naast treintickets ook nog bustickets binnen Maleisië kunt boeken. De website voorziet je van allerlei handige informatie over het reizen met trein in Maleisië en is erg makkelijk in het gebruik. Betalen kan op meerdere manieren en gaat snel en eenvoudig.

Populaire treinverbindingen in Maleisië

Er zijn een aantal treinverbindingen in Maleisië die vrij populaire zijn onder toeristen. Vaak verbinden ze twee interessante steden met elkaar en vormen ze zo het ideale vervoermiddel om van de ene naar de andere stad te reizen. Je vindt in Maleisië voor op het westelijke schiereiland de meeste treinverbindingen. Dit deel van het land is verreweg het meest ontwikkeld. Het waren de Engelsen die hier het spoorwegnetwerk aanlegden om een verbinding te maken tussen Singapore en Bangkok.

De Jungle train (jungle trein), is absoluut de bekendste en populairste trein in Maleisië onder toeristen.

By SlleongOwn work, CC BY-SA 4.0, Link