Het ideale vervoersmiddel om Japan te verkennen is de trein. Je kunt met de snelle Japanse treinen binnen vrij korte tijd behoorlijk lange afstanden afleggen. Vrijwel alle grote steden hebben een prima aansluiting op het spoorwegnetwerk van Japan en zijn dus goed te bereiken. Tegenwoordig kan je treintickets in Japan eenvoudig online boeken.

Waar boek je treintickets voor Japan?

Er zijn meerdere plekken waar je treintickets voor treinen in Japan kunt boeken. Natuurlijk kan je aan het loket op de treinstations in Japan je treinkaartjes regelen maar het is sinds kort ook mogelijk om online je treintickets in Japan te boeken. Je kunt tevens allerlei uitgebreide informatie over treinen in Japan vinden zoals bijvoorbeeld over klassen, tijden, prijzen, comfort en voorzieningen. Via 12go.asia kan je snel en eenvoudig je treintickets in Japan boeken.

Japan Rail pass

Naast losse treintickets voor Japan kan je er ook voor kiezen om een Japan Rail pass te kopen. Deze pas kan je alleen buiten Japan kopen. Je kunt met de pas meerdere aaneengesloten dagen met de trein door Japan reizen of door een bepaalde regio in Japan. Vaak ben je op deze manier stukken voordeliger uit dan wanneer je allemaal losse treintickets voor treinverbindingen in Japan moet gaan boeken. Lees meer over de Japan Rail pass.

Treinen in Japan

Japan heeft een dicht spoorwegnetwerk. Rondom en in de Japanse steden rijden veelal regionale treinen waarmee je eenvoudig van de ene naar de andere plek in de stad kunt reizen. Tussen steden op de eilanden Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu worden de steden met elkaar verbonden door reguliere treinen. Tussen enkele grote steden op Honshu, Shikoku en Kyushu zoals Tokyo, Yokohama, Nagano, Osaka, Hiroshima en Fukuoka kun je ook per Shinkansen hogesnelheidstrein reizen. Deze Shinkansen treinen, of kogeltreinen genoemd, razen met hoge snelheid van de ene naar de ander stad. Alle luxe en comfort is aanwezig op de treinen. Tickets zijn vrij prijzig. Daarom ben je vaak het voordeligst uit met een Japan Rail pass.