In het zuiden van Duitsland, iets ten oosten van de Bodensee, ligt het wintersportplaatsje Oberstaufen. Ben je op zoek naar een goedkoop skigebied waar je met een familie met startende skiërs terecht kunt, dan is Oberstaufen misschien wel dé ideale bestemming. Lichtgevorderde of beginnende skiërs kunnen hier perfect uit de voeten. Je kunt ook nog een prima per trein naar Oberstaufen reizen. Er zijn slechts twee overstappen nodig om als je per ICE hogesnelheidstrein vanuit Nederland naar Oberstaufen wilt gaan reizen. Vanaf €37,90 boek je al een treinticket naar Oberstaufen, kinderen t/m 14 jaar reizen zelf gratis mee! Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Oberstaufen.

Treinreis naar Oberstaufen

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein naar Oberstaufen, dan kunnen we je gelijk uit een droom helpen. Er is helaas geen directe trein van Nederland naar Oberstaufen. Je zal altijd moeten overstappen als je een treinreis naar Oberstaufen wilt gaan maken. Gelukkig hoef je slechts twee keer over te stappen als je met de ICE vanuit Nederland richting Oberstaufen reist. Je kunt in Nederland in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS opstallen en moet onderweg vaak in Köln en München overstappen of in Düsseldorf en Immenstadt in Zuid-Duitsland.

Reis je vanuit Brabant of Zeeland naar Oberstaufen, dan kan je ook eerst per regionale trein naar Düsseldorf of Keulen reizen om daar op de ICE of IC trein richting Oberstaufen stappen.

Treinverbinding naar Oberstaufen
Trein naar Oberstaufen

ICE hogesnelheidstrein
De snelste manier om per trein naar Oberstaufen te reizen is per ICE hogesnelheidstrein. Deze trein rijdt overdag en vertrekt vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS naar Duitsland. In Keulen, Frankfurt of Mannheim stap je vervolgens over op de aansluitende ICE die je naar München (München-Pasing treinstation) brengt. Daar stap je over op de aansluitende trein naar Oberstaufen, een regionale trein.

NightJet nachttrein naar Oberstaufen
Sinds enkele jaren is het ook (weer) mogelijk om per nachttrein naar Oberstaufen te reizen. Zo kan je elke avond vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS de nachttrein richting München nemen. Iets voor München, in de stad Augsburg, kan je het beste in de ochtend overstappen op de rechtstreekse regionale trein naar Oberstaufen. De Nightjet nachttrein naar Oberstaufen vertrekt dagelijks om 19:30 vanuit Amsterdam (resp. 30 en 60 minuten later uit Utrecht en Arnhem) om vervolgens rond 06:30 in Augsburg aan te komen. De aansluitende trein naar Oberstaufen komt daar om iets over acht in de ochtend aan.

De reistijd naar Oberstaufen met de nachttreinverbinding duurt langer dan de verbinding met ICE treinen overdag maar het grootste deel van de reis slaap je dus voelt de reis minder lang aan.

Nachttrein naar Oberstaufen
Intercity naar Garmisch Partenkirchen

IC, EC en regionale treinen
Ook is het mogelijk om met Intercitytreinen, Eurocitytreinen en/of regionale treinen naar Oberstaufen te reizen. Vaak is je treinticket naar Oberstaufen dan goedkoper maar de reistijd wel een stuk langer. Ook moet je vaker overstappen.

Reistijd naar Oberstaufen per trein

De snelste treinverbinding naar Oberstaufen is per ICE trein. De reistijd per trein naar Oberstaufen hangt natuurlijk af van het treinstation waar je opstapt. Vanuit Amsterdam gezien is de reistijd naar Oberstaufen 08u40m. Vanaf Utrecht en Arnhem is de reistijd respectievelijk 30 en 60 minuten korter.

Reis je met de Nightjet nachttrein naar Oberstaufen toe, dan moet je rekenen op een totale reisduur van ongeveer 12,5 uur vanaf Amsterdam gezien.

Bereken de reistijd vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd naar Oberstaufen per ICE trein en Nachttrein

De verbinding met de nachttrein kan je via NSInternational online boeken.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Oberstaufen ICE + ICE + RE 08:08 17:06 08:58 3 € 37,90 Online
NJ + RE 19:30 08:07 12:37 1 € 49,80 Online
Utrecht - Oberstaufen ICE + ICE + RE 08:37 17:06 08:29 3 € 37,90 Online
NJ + RE 19:58 08:07 12:09 1 € 49,80 Online
Arnhem - Oberstaufen ICE + ICE + RE 09:07 17:06 07:59 3 € 37,90 Online
NJ + RE 20:33 08:07 11:34 1 € 49,80 Online

Prijs van een treinticket naar Oberstaufen

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Oberstaufen niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Garmisch-Partenkirchen begint bij €39,90 is deze variabel. Prijzen lopen in staffels op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De staffels waarin de prijzen voor een ticket oplopen bestaan vaak uit €5 a €10. Is het voordeligste tarief van €37,90 uitverkocht, dan kan je soms een ticket boeken voor €44,90. Is dat uitverkocht, dan betaal je €49,90 voor je ticket.

Je kunt je ticket al 180 dagen voor vertrek boeken*. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Oberstaufen is een Supersparpreis. Daarna komt het iets duurdere Sparpreis tarief. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief. Boek je binnen enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €70 to €100 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €57,90.

* De winterdienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode na +/- 10 december. Half oktober kan je zodoende treintickets voor de winterperiode inboeken.

Bespaar tips

Boek je treinkaartje naar Oberstaufen op tijd
Je kunt al 180 dagen voor vertrek een treinticket naar Garmisch Partenkrichen boeken. Wil je een goedkoop treinticket naar Oberstaufen boeken? Zorg dan dat je op tijd boekt. Als je op tijd boekt kan je vaak veel geld besparen. De korting bij vroeg boeken kan oplopen tot +/- 76% ten opzichte van het Full-flex tarief. Ideaal is 120 tot 180 dagen voor vertrek boeken.

Vertrek eerder of later
De treinverbinding naar Oberstaufen met de ICE 105 is vaak behoorlijk duur omdat dit de populairste tijd van vertrek is. Goedkope tickets zijn dus ook snel uitverkocht voor deze trein. Probeer eens een verbinding eerder of later te boeken. Het kan je veel geld schelen.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een goedkoop treinticket naar Oberstaufen, bijvoorbeeld het Supersparpreis of Sparpreis vroegboektarief, dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Oberstaufen. Het tarief van Zwolle naar Oberstaufen is gelijk aan het tarief van Arnhem naar Oberstaufen. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Arnhem te betalen. Tarieven van de Full-flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Interrail Global pass
Als je op korte termijn (binnen enkele dagen of weken) boekt is het in de meeste gevallen voordeliger om een Interrail Global pass te boeken i.p.v. losse treintickets. Een Interrail Global pas waarmee jij heen-en weer naar Oberstaufen Kunt reizen koop je al vanaf €168. Zitplaatsen reserveren is niet verplicht dus je Interrail pas is voldoende om de reis mee te maken.

Korting op de trein naar Oberstaufen

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Oberstaufen reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Oberstaufen kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Oberstaufen krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Oberstaufen . De prijs voor het voordeligste treinticket naar Oberstaufen is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Oberstaufen met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Oberstaufen met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Oberstaufen . Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Oberstaufen en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein naar Oberstaufen reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Oberstaufen is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Oberstaufen is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Oberstaufen zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Oberstaufen

Het treinstation van Oberstaufen ligt aan de rand van het het centrum van Oberstaufen en in het oosten van het dorp. Je loopt in enkele minuten van het treinstation van Oberstaufen naar het centrum van Oberstaufen. De afstand is slechts ongeveer 200 meter. Het stationsgebouw van Oberstaufen is van bescheiden omvang maar er zijn redelijk wat voorzieningen en faciliteiten te vinden. Ook kan je 30 minuten gratis gebruikmaken van WIFI (WLAN). Voor het station vertrekken bussen naar diverse bestemmingen in de omgeving en is ook een taxistandplaats.

Enkele leuke en betaalbare hotels in Oberstaufen vind je op loopafstand van het treinstation. Mocht je laat aankomen, dan kan je hier een overnachting boeken. Het Hotel Bayerischer Hof is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is. Het is een leuk en goedkoop hotel in Oberstaufen met mooi uitzicht op de bergen.