Het westelijk deel van de Alpen, gelegen in Frankrijk, is erg populair. Jaarlijks weten vele duizenden Nederlandse toeristen de diverse wintersportgebieden in de Franse Alpen te vinden. Vanuit Nederland kan je met een rechtstreekse trein op wintersport in Frankrijk. Een treinticket naar de Franse Alpen kan je al vanaf €60 boeken.

Trein naar de de Franse Alpen

In de winterperiode kan je over twee manieren per trein naar de Franse Alpen reizen. Natuurlijk kan je met de reguliere Thalys tot aan Parijs reizen, daar overstappen van station en vervolgens per TGV naar je bestemming in de Franse sneeuw doorreizen. Dagelijks zijn er meerdere verbindingen met de Thalys en TGV of eventueel nog een aansluitende regionale trein naar de wintersportgebieden.

Ook worden er door Thalys speciale treinen ingezet. Zo rijdt de Sneeuw-Thalys rechtstreeks naar de wintersport in Frankrijk.

Sneeuw-Thalys

Wil je per trein op wintersport in Frankrijk met een rechtstreekse trein dus zonder overstappen? Dan kan. Vanaf eind december t/m eind maart rijdt er een rechtstreekse trein naar de Franse Alpen. De Sneeuw-Thalys (vroeger de Ski-Thalys) rijdt alleen op zaterdagen en rijdt dan rechtstreeks naar Bourg St. Maurice waarbij de trein onderweg nog stopt in Chambery, Albertville, Moutiers Salins Les Brides, Aime la Plagne en Landry. Vanaf deze haltes kan je moet een bus verder de bergen in. Deze aansluitende bus die wacht op aankomst van de Sneeuw-Thalys kan je online boeken via Altibus.com. De Sneeuw-Thalys vertrekt in de vroeg morgen vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam en stopt ook nog in Antwerpen en Brussel om Belgische passagiers op te pikken.

Lees meer over de voorzieningen aan boord van de Sneeuw-Thalys naar de Franse Alpen.

Wintersportbestemmingen in Frankrijk per trein

Hieronder een overzicht van de wintersportbestemmingen in Frankrijk die per trein te bereiken zijn vanuit Nederland en België met daarbij de locatie in de Franse Alpen.

[google_map_easy id="33"]