Treinticket naar Zwitserland

Zwitserland is een erg populaire bestemming onder Nederlanders. Jaarlijks zoeken veel reizigers de prachtige meren en bergen van het land op om hun zomervakantie door te brengen of natuurlijk om te skiën of wandelen over de besneeuwde bergtoppen. Na Oostenrijk is Zwitserland de meest populaire skibestemming onder Nederlanders. Treintickets naar Zwitserland hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Een goedkoop treinticket naar Zwitserland boeken is zeker mogelijk. Al vanaf €39,90 boek je al een enkele treinreis naar Zwitserland.

Hoe boek je een goedkoop treinticket naar Zwitserland?

Wil je een goedkoop treinticket naar Zwitserland boeken, dan moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Belangrijk is het om te weten dat prijzen van treintickets gebaseerd zijn op vraag en aanbod. Hoe groter de vraag, hoe hoger de prijs. Ze betaal je in drukke vakantieperiodes (Kerstvakantie, Krokusvakantie, Meivakantie enz.) vaak meer voor je treinkaartje naar Zwitserland dan wanneer je in een rustige periode reist.

Ook speel het moment van boeken een belangrijke rol. Vroeg boeken betekend vaak goedkoop reizen. Treinen naar Zwitserland kan je 6 maanden voor vertrek boeken zodra de dienstregeling is ingeladen (oktober). Wacht je met boeken, dan lopen de prijzen alleen maar op. Op korte termijn kan je wel 2 a 3 maal zoveel voor je treinticket betalen dan wanneer je op tijd boekt (6 tot 3 maanden voor vertrek).

Prijzen van treintickets lopen in staffels op. Het goedkoopste treinticket naar Zwitserland boek je voor €39,90, het duurste voor €148,- (Basel). Tussen beide prijzen vind je vaak staffels van ongeveer €10. Is het voordeligste tarief van €39,90 uitverkocht, dan is het tarief van €49,90 te boeken. Zo loopt de prijs steeds iets op tot het volprijs tarief van €148. Bekijk prijzen en tijden

Factoren voor een goedkoop treinticket

  • Boek je treinticket op tijd
  • Reis in een rustige periode
  • Reis op een rustig tijdstip

Trein naar Zwitserland

Er zijn verschillende manieren om per trein naar Zwitserland te reizen. De meest populaire en voor de hand liggende manier is per ICE trein (InterCityExpress). Ook is het mogelijk om per EC trein of met regionale treinen naar Zwitserland te reizen. Via Frankrijk reizen is ook mogelijk per Thalys en TGV trein.

ICE naar Zwitserland

Dagelijks rijdt er vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem één directe ICE naar Basel in Zwitserland. De trein vertrekt om 08:02 uit Amsterdam CS en komt om 14:47 aan in Basel SBB. Naast de directe ICE rijden er ook nog ICE treinen naar Zwitserland waarbij minimaal één overstap in Duitsland nodig is. Vaak is de overstap in Frankfurt. Vanuit Frankfurt kan je per ICE doorreizen naar Basel, Zürich of Interlaken Oost. Met één overstap kan je zodoende per ICE reizen en meerdere steden in Zwitserland bereiken. Dagelijkst vertrekken er 6 a 7 ICE treinen naar Zwitserland. Een ICE rijdt direct. Bij de overige ICE treinen heb je minimaal 1 overstap. De reistijd van Amsterdam CS naar Basel SBB bedraagt 7 uur en tien minuten in de rechtstreekse ICE. Er worden snelheden tot 300 kilometer per uur bereikt.

EC naar Zwitserland

Dagelijkst vertrekken er vanuit Düsseldorf, net over de grens in Duitsland, twee EC treinen (EuroCity treinen) die naar Basel rijden. De eerste EC trein vertrekt al om 10:12 uur vanuit Düsseldorf en is daarom door veel reizigers niet te halen. De tweede EC vertrekt twee uur later (12:12 uur) en is wel te redden vanuit vrijwel alle treinstations in Nederland (overstap in Venlo of Arnhem). De EC trein rijdt langs de Rijn rivier wat de rit erg vermakelijk maakt. Prijzen voor de EC trein liggen vaak lager dan de ICE en op de EC kan een beperkt aantal fietsen mee (reservering verplicht).

Komt je vanuit het noorden van het land, dan kan je ook per IC trein naar Zwitserland reizen. Vanuit Amsterdam CS rijdt er om de twee uur een IC naar Berlijn. Als je net over de grens in Osnabrück uitstapt heb je hier vaak de aansluiting op de EC of andere IC treinen die je (via Stuttgart) naar Basel brengen.

Regionale trein naar Zwitserland

Reis je op korte termijn naar Zwitserland maar wil je wel goedkoop reizen en heb je de tijd? Dan kan je vanaf €42,- met regionale treinen naar bijvoorbeeld Basel of Zürich reizen. De rit duurt wel vrij lang en je moet 3 tot 5 keer overstappen. Kaartjes haal je uit de automaat in Venlo of Bad Bentheim (Schönes Wochenende ticket of een Schönes Tag ticket).

Tips: Op korte termijn voordelig naar Zwitserland reizen

Ben je laat met boeken maar wil je op korte termijn voordelig naar Zwitserland reizen? Er zijn enkele tips en trucs die er voor zorgen dat je op korte termijn toch nog voordelig aan je treinkaartje naar Zwitserland komt. Zo kan het vaak enorm schelen als je met een ander soort trein reist. Doorgaans reis je per ICE naar Zwitserland. Dit is een hogesnelheidstrein (A-categorie trein) en vaak ook duurder dan B-categorie treinen (IC, EC of NJ) of C-categorie treinen (regionale treinen). Als je bijvoorbeeld via Venlo naar Düsseldorf reist en daar de rechtstreekse EC trein naar Basel neemt, dan kan je flink op je kosten besparen. Deze trein is vaak stukken voordeliger dan de ICE trein naar Zwitserland. Ook met IC treinen (vaak extra overstap in Stuttgart) kan je vaak goedkoop reizen. Ook kan je met een Schönes Wochenende ticket of een Schönes Tag ticket 1 dag op regionale treinen reizen voor slechts +/- €42. Het ticket is geldig vanaf Venlo en Bad Bentheim (grens) en in heel Duitsland tot aan Basel Bad.

Veelgestelde vragen over treinen naar Zwitserland

Waar boek je een treinticket naar Zwitserland?2018-08-09T12:38:46+02:00

Een treinticket naar Zwitserland kan je het makkelijkst en snel boeken via nsinternational.nl. Hier kan je ook een zitplaatsreservering bijboeken.

Uiteraard kan je ook je treintickets aan het internationaal loket op het station kopen (bijv. Amsterdam CS, Rotterdam CS, Utrecht CS en Arnhem). Let erop dat treintickets op korte termijn stukken duurder zijn dan wanneer je ruim voor vertrek je tickets boekt.

Mag je een fiets meenemen op de ICE naar Zwitserland?2019-06-19T11:56:41+02:00

Een fiets meenemen op de ICE naar Zwitserland is toegestaan. Op de ICE naar Zwitserland (Basel of met overstap naar Zürich) mag je een (vouw)fiets meenemen als zijnde bagage. Een reguliere fiets moet gedemonteerd (voorwiel eruit) zijn en binnen de afmetingen 120 cm x 90 cm vallen. Ook moet er een fietshoes om de fiets of moet de fiets in een fietskoffer geplaatst worden (max. 85 cm x 85cm). Je hebt geen fietsticket of reservering voor je fiets nodig indien de fiets is verpakt in een hoes of in een koffer zit.

Lees meer over het meenemen van je fiets in de ICE.

Is er WiFi op ICE treinen naar Zwitserland aanwezig?2018-08-09T12:41:53+02:00

Op de ICE naar Zwitserland naar Zwitserland is zowel in de 1e als 2e klasse WiFi aanwezig (vaak tot Frankfurt). Het gebruikt van Wifi in de ICE is gratis voor passagiers in beide klassen. De verbinding kan soms traag zijn vanwege grootschalig gebruik (drukte in de trein en streamen van video’s e.d.).

Ook zijn er bij elke stoel stopcontacten aanwezig om apparaten van stroom te voorzien.

Is er een restauratie of bistro in de ICE naar Zwitserland aanwezig?2018-08-09T12:37:17+02:00

In de ICE treinen naar Zwitserland is een bar/bistro aanwezig. Hier kan je tegen betaling een eenvoudige maaltijd, sandwiches, salades, warme snacks of een drankje halen. Je kunt contant betalen of per creditcard. In sommige ICE treinen komt personeel langs met drankjes en versnaperingen bij de zitplaats (tegen betaling).
Bekijk de menukaart van de bistro op de ICE hier.

Is er een plattegrond van de ICE naar Zwitserland?2018-08-09T12:40:43+02:00

Er is een plattegrond van de ICE naar Zwitserland waar je precies kunt zien waar je zit. Bekijk de plattegrond hier. Ook is er een plattegrond voor de ICE naar Frankfurt. Op ICE stations is ook een treinsamenstellingsbord op het perron te vinden waar je kunt zien waar je treinstel (wagon) stopt zodat je klaarstaat als de ICE aan komt rijden.

2024-04-14T17:42:49+02:00

Deel of like deze pagina!

Go to Top