Tegenwoordig is Hongarije goed per trein te bereiken. Bestemmingen als Budapest en Gyor zijn in één dag al te bereiken. Reis je door naar Debrecen of Pecs, dan heb je wat meer tijd nodig en kan je bijvoorbeeld met de nachttrein reizen. Je kunt al een treinticket naar Hongarije boeken vanaf €59,90 in de tweede klasse.

Trein naar Hongarije

Wil je per trein van Nederland naar Hongarije reizen, dan zijn er twee logische manieren. Of je reist geheel overdag. Daarbij vertrek je vroeg in de ochtend en kom je in de avond aan op je bestemming. Vanuit Amsterdam CS, Utrecht en Arnhem kan je met de ICE naar Duitsland reizen en daar (vaak Frankfurt of Keulen) overstappen op een andere ICE die je naar Wenen in Oostenrijk brengt. In Wenen stap je op de RJX (Railjet Xpress), een hogesnelheidstrein van de Oostenrijkse spoorwegen. Deze trein brengt je naar Boedapest toe. Kom je uit het noorden van het land, dan kan je ook per IC tot Hannover reizen en daar op de ICE naar Wenen stappen.

Ook is het mogelijk om deels overdag en deels per nachttrein te reizen. Dan reis je per ICE vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS naar Düsseldorf om daar op de NightJet nachttrein naar Wenen te stappen. De volgende ochtend reis je vervolgens door met de RJX naar Budapest. Eventueel kan je ook eerst met de internationale Intercity naar Berlijn reizen om daar op de rechtstreekse nachttrein naar Budapest te stappen waar je de volgende ochtend aankomt.

De trein van Wenen naar Budapest stopt ook in Györ. Vanuit Budapest kan je de volgende dag doorreizen naar andere bestemmingen in Hongarije.

[google_map_easy id="6"]

Reistijd naar Hongarije

Uiteraard verschilt de reistijd naar Hongarije per bestemming en je vertrekstation in Nederland. In grote lijnen moet je rekenen op een volledige dag in de trein als je overdag per trein van Nederland naar Hongarije reist. Vanuit Amsterdam gezien kan je om 08:08 vertrekken om bijvoorbeeld in Boedapest om 22:20 aan te komen. Zo is de concrete reistijd 14u12m. De reistijd naar Gyor is 45min korter omdat je eerder uitstapt.

Reis je per nachttrein via Düsseldorf en Wenen, dan is de totale reistijd gezien vanaf Amsterdam tot Boedapest 18u41m. De variante via Berlijn waarbij je slechts één overstapt hebt heeft een totale reistijd van 21u32m.

Waar boek je een treinticket naar Hongarije

Niet iedere boekingswebsite maakt het mogelijk om een treinticket naar Hongarije te boeken op alle mogelijke treinverbindingen. Vaak kan je wel de dagtrein naar Hongarije boeken maar niet de combinatie van dag-en nachttrein. Daarom kan je het beste je treinticket naar Hongarije in twee delen boeken. Boek bijvoorbeeld eerst je treinticket naar Wenen via NSInternational en vervolgens de D-trein van Wenen naar Budapest of Gyor via Trainline. Op deze manier heb je de grootste kans op de laagste prijs!